مذاکرات دوحه| رفح جدید؛ سرفصل توطئه تازه صهیونیستها برای آوارگی مردم غزه - تسنیم
منابع آگاه با اشاره به اینکه اسرائیل علنا در پی اجرای طرح آوارگی مردم غزه به خارج از این باریکه است، تاکید کردند اسرائیل نقشه جدیدی برای استقرار ارتش خود در غزه ارائه داده که شامل 40 درصد مساحت غزه می شود و مذاکرات دوحه را به چالش می کشد.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که بیش از یک هفته از آغاز دور جدید مذاکرات آتش بس غزه در دوحه میگذرد و این مذاکرات در سایه مانع تراشیها و فریبکاریهای طرف آمریکایی- صهیونیستی هنوز به نتیجه روشنی نرسیده است، منابع آگاه از فضای مذاکرات گزارش دادند که نقشه استقرار مجدد ارتش اسرائیل در غزه که توسط تیم مذاکره کننده این رژیم ارائه شده است، تمام رفح در جنوب نوار غزه را تحت اشغال صهیونیستها نگه میدارد.
نقشه جنجالی صهیونیستها برای ادامه اشغالگری در غزه
این منابع در گفتگو با الجزیره اعلام کردند که طبق نقشه ارائه شده توسط رژیم صهیونیستی، رفح قرار است به یک منطقه برای تجمع آوارگانی که به مصر یا از طریق دریا به خارج از غزه منتقل شوند، تبدیل گردد و به این ترتیب راه برای آوارگی مردم غزه هموار شود.
منابع آگاه تاکید کردند که نقشه جدید استقرار ارتش اسرائیل در امتداد مرز تا عمق نوار غزه امتداد دارد و در برخی مناطق تا 3 کیلومتر امتداد پیدا میکند.
این نقشه همچنین شامل بخشهای بزرگی از شهر بیت لاهیا، روستای ام النصر، اغلب مناطق بیت حانون و کل منطقه خزاعه میشود.
منابع مذکور تصریح کردند که نقشه استقرار مجدد ارتش صهیونیستی تا نزدیکی خیابان السکه در مناطق التفاح، الشجاعیه و لزیتون در شهر غزه نیز امتداد دارد و تا نزدیکی خیابان صلاح الدین در دیرالبلح و القراره هم میرسد.
این نقشه شامل 40 درصد از مساحت کل نوار غزه میشود و از بازگشت 700 هزار فلسطینی به خانههایشان جلوگیری میکند و آنها را به مراکز آوارگی در رفح میفرستد.
توطئه جدید اسرائیل برای اجرای طرح آوارگی مردم غزه با سر فصل «شهر بشردوستانه»
وب سایت قطری العربی الجدید هم در گزارشی به این منظور اعلام کرد که جزئیات بیشتری در مورد نقشهای که اسرائیل برای فلسطینیها در ویرانههای رفح کشیده، آشکار شده است و صهیونیستها آن را اصطلاحا طرح «شهر بشردوستانه» مینامند که اشاره به نقشه این رژیم برای کشاندن دست کم 600 هزار فلسطینی به منطقهای در رفح و حبس آنها در اینجا و سپس مجبور کردنشان به خروج از غزه است.
بر اساس این گزارش، با وجود اینکه چنین طرحی اساساً نقض قوانین بینالمللی بوده و درخواستهای جامعه جهانی را هم زیر پا میگذارد، اما رژیم اشغالگر با مصونیت از مجازات از ابتدای آغاز جنگ نسل کشی علیه غزه، انواع جنایات و طرحهای آوارگی را بدون هیچگونه مانعی در غزه انجام داده است.
با این حال حتی در میان خود صهیونیستها هم درباره اجرای طرح مذکور اختلاف نظر وجود دارد و محافل عبری معتقدند که این نقشه اسرائیل با انتقادات و فشارهای جهانی زیادی مواجه خواهد شد.
روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت در این زمینه گزارش داد: طرحی که اسرائیل کاتس (وزیر جنگ اسرائیل) قصد دارد با عنوان «شهر بشردوستانه» در غزه معرفی کند، یک سال و نیم پیش در محافل اسرائیلی مورد بررسی قرار گرفته بود که طبق آن اسرائیل، ساکنان غزه را از یک منطقه به منطقه دیگر منتقل میکرد و در طول این فرایند مردم غزه تحت غربالگری قرار میگرفتند.
همچنین بر اساس این طرح ارتش اسرائیل یک پاکسازی ریشهای و جامع از مناطق تخلیه شده غزه انجام میداد؛ همانند کشتار، بازداشت و نابودی.
این رسانه عبری افزود: طرح مذکور چیزی است که در شمال نوار غزه اجرا میشد و شکست خورد و اخیرا هم اسرائیل قصد اجرای آن را در منطقهای بین محور موراگ و محور فیلادلفیا در جنوب نوار غزه با نام جدید و گمراه کننده تحت عنوان «شهر بشردوستانه» دارد.
این طرح بیشتر یک مانور سیاسی است تا طرح نظامی، و طبق گزارش منابع آمریکایی، دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور با چنین طرحی مخالفت خواهد کرد.
البته دغدغه ترامپ، سرنوشت آوارگان غزه نیست، بلکه او میخواهد توافق آتش بس و تبادل اسرا در غزه منعقد گردد.
جزئیات طرح «رفح جدید» برای آوارگی ساکنان غزه
طبق گزارش روزنامه یدیعوت آحارانوت، طرح اسرائیل که به دولت آمریکا ارائه شده شامل این موارد میشود: بلافاصله بعد از شروع آتش بس بولدوزرهای ارتش اسرائیل وارد غزه میشوند تا به مردم این باریکه و کل جهان نشان دهند که اتفاق جدیدی در حال رخ دادن است، مراکز توزیع غذا، مراکز بهداشتی، درمانگاهها و یک بیمارستان تاسیس خواهد شد.
در مرحله بعدی به 600 تا 700 هزار نفر که اکنون در منطقه المواصی هستند اجازه داده میشود که به سمت جنوب نقل مکان کنند و تحت غربالگری کامل قرار خواهند گرفت.
بر اساس این گزارش، سپس منطقه تخلیه شده در المواصی پاکسازی خواهد شد و بعد از آن صدها هزار نفر دیگر از خان یونس و اردوگاههای مرکزی غزه و دیگر مناطق آواره میشوند.
در مرحله بعدی، اسرائیل به کشورهای عربی همسایه میگوید که ما کارمان در غزه تمام شد، از این به بعد غزه فقط مشکل ما نیست و اکنون نوبت شماست.
منابع صهیونیستی گزارش دادند: زمانی که مقامات آمریکایی پرسیدند چنین طرحی چگونه ظرف 60 روز میتواند اجرا شود، اسرائیلیها پاسخ دادند که شما مردم غزه را نمیشناسید آنها خیلی سریع جابجا میشوند.
روزنامه یدیعوت آحارانوت گزارش داد که ارتش اسرائیل ترجیح میدهد منطقهای را که مقامات اسرائیلی آن را «شهر بشر دوستانه» مینامند، «رفح جدید» نامگذاری کند.
اسرائیل کاتس در بیانیهای رسمی گفت: هر کسی که وارد شهر بشردوستانه شود، اجازه خروج ندارد و ورود به این شهر از طریق گذرگاههای باریک و بدون حضور اعضای حماس انجام خواهد شد.
طبق گزارش منابع عبری، کمکهای بشردوستانه بیشتر در منطقه موسوم به شهر بشردوستانه یا رفح جدید متمرکز خواهد شد تا مردم غزه مجبور باشند به این منطقه نقل مکان کنند.
بنبست در مذاکرات دوحه در سایه کارشکنیهای اسرائیل
اما محافل صهیونیستی تاکید میکنند که اجرای این طرح کاملا مغایر با قوانین و حقوق بینالمللی بوده و با فشارهای زیادی مواجه خواهد شد.
«یوآو شانیه» رئیس بخش حقوق بینالملل در دانشگاه عبری در قدس اشغالی گفت: مشکل اساسی درباره این طرح، انتقال اجباری مردم در یک منطقه جنگی است که تا حدودی تحت کنترل یک طرف اشغالگر قرار دارد.
تشویق ساکنان به نقل مکان به شهری که کمکهای بشردوستانه در آنجا متمرکز شده، طبق قوانین بینالمللی اجبار محسوب میشود و این واقعیت که ساکنان غزه چند بار آواره شدهاند، شرایط حقوقی را پیچیدهتر میکند.
وی افزود: شما نمیتوانید مردم یک منطقه را مجبور به ترک آنجا کنید، برخی از جنبههای این طرح میتواند تحت قوانین کیفری بین المللی قرار بگیرد و جنایات جنگی محسوب شود و در نتیجه، جبهه قانونی جدیدی علیه اسرائیل ایجاد کند.
از سوی دیگر، شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی شب گذشته از بنبست در مذاکرات دوحه خبر داده، اما در عین حال تاکید کرد که این مذاکرات تا شنبه ادامه خواهد داشت.
مقامات اسرائیلی گزارش دادند که به دلیل مخالفتها با نقشه عقب نشینی و استقرار جدید ارتش اسرائیل در غزه، هیچ پیشرفتی در مذاکرات 24 ساعت گذشته حاصل نشده است.
انتهای پیام/