اقدامات دستگاه قضایی در راستای حمایت از تولید
دستگاه قضایی در راستای حمایت از تولید و کمک به ادامه فعالیت واحدهای تولیدی اقدامات مهمی را در سال ۱۴۰۳ به انجام رسانده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حمایت از تولید و سرمایهگذاری، یکی از مأموریتهای راهبردی قوه قضائیه در راستای تحقق ساستهای اقتصاد مقاومتی و اجرای فرامین مقام معظم رهبری در حوزه حمایت از کار و سرمایه ایرانی است.
قوه قضائیه در این حوزه نقشی فراتر از نهاد قضائی صرف دارد و به عنوان نهاد حامی امنیت اقتصادی، وظیفه دارد مانعزدایی حقوقی و قضائی از مسیر تولید و سرمایهگذاری را بر عهده گیرد.
در همین راستا ستاد مرکزی اقتصاد مقاومتی در قوه قضائیه با مسئولیت معاون اول قوه قضائیه بر اساس دستورالعمل پیگیری اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در قوه قضائیه جلسات خود را در سطح کشور، استانها و شهرستانها برگزار کرده است.
برگزاری ۹۰۰ جلسه ستاد پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی
در سال ۱۴۰۳ با برگزاری قریب به هزار و ۹۰۰ جلسه ستاد پیگیری اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در مرکز و استانها منجر به صدور ۴ هزار و ۷۶۱ مصوبه به صورت کاربردی و عملیاتی شده است که به برخی از این موارد اشاره میشود:
در راستای پیشگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی و جلوگیری از بیکاری کارگران ضمن انجام بازدیدهای میدانی و آسیبشناسی، راهکارهای لازم ارائه شده که در نتیجه این اقدامات از تعطیلی ۱۱ هزار و ۶۸۰ واحد تولیدی جلوگیری و ۵۲۹ هزار و ۷۲۸ موقعیت شغلی حفظ شد.
از مهمترین مصادیق آن عبارتند از:
شرکت عقاب افشان سمنان، تولید کننده اتوبوسهای مسافربری با حمایت دستگاه قضائی و از طریق حل مشکل مرتبط با بانکها و فراهم کردن اجرای قرارداد ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس تحت قرارداد، در چرخه تولید باقی مانده و از تعطیلی آن جلوگیری شد که زمینه تداوم اشتغال ۱۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم شد.
در پی حادثه آتشسوزی و با ورود دستگاه قضائی و از طریق صلح و سازش با طلبکاران و تعیین تکلیف اموال شرکت، مشکلات پالایشگاه پیروزی شاهرود با تعداد هزار نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم و با ظرفیت تولید روزانه ۲۵۰ تن بنزین و گازوئیل مرتفع شد.
با ورود دستگاه قضائی و رفع مشکلات و مسائل حقوقی و بانکی در راستای حمایت از تولید و جلوگیری از تعطیلی کارخانه آرتا به عنوان یکی از واحدهای تولیدی کشور با حدود ۱۰۰ هزار هکتار وسعت کارخانه با سرمایهگذاری بیش از ۲ هزار میلیارد تومان و اشتغال ۲ هزار نفر، تمامی عملیات اجرایی علیه این کارخانه متوقف شد.
این شرکت که یکی از تولیدکنندگان مهم کشور است با تعداد هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم در استان گلستان مشغول به فعالیت است.
با حمایت دستگاه قضائی مشکلات این شرکت مرتفع و زمینه اشتغال ۲ هزار نفر دیگر در این شرکت فراهم شد.
با ورود دستگاه قضائی و از طریق ایجاد صلح و سازش و در راستای حمایت از تولید و جلوگیری از تعطیلی این کارخانه که یکی از تولیدکنندگان سازههای بتنی و قطعات پیشساخته بتنی شرق کشور با ۴۷۰ نیروی کار مستقیم است با مدیریت قضائی، بدون تشکیل پرونده حل و فصل شد.
احیای واحدهای تولیدی
احیای واحدهای تولیدی از طریق فراهمسازی فعالیت مجدد و بازسازی واحدهای مذکور، که به دلیل مشکلات اقتصادی، مالی یا مدیریتی یا حقوقی و قضائی یا تعطیلی مواجه و غیرفعال شدهاند با حمایت قوه قضائیه به چرخه تولید بازگشتند.
در سال ۱۴۰۳، هزار و ۱۸۵ واحد تولیدی با حمایتهای دستگاه قضائی احیا شدند که منجر به اشتغال ۶۱ هزار و ۸۷۲ نفر شده است که به چند مورد از این مصادیق اشاره میشود:
با ورود دستگاه قضائی از طریق وصول مطالبات ۱۵ ساله کارگران، نسبت به رفع مشکل ۳ هزار و ۸۰۰ سهامدار شرکت سیمان بیارجمند اقدام و ضمن احیای شرکت مذکور زمینه اشتغال ۲ هزار و ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم شد.
با ورود دستگاه قضائی و رفع مشکلات حقوقی و بانکی، کارخانه صنایع پتروشیمی هگمتانه همئان به عنوان یکی از قطبهای اصلی تولیدی «پی وی سی» و تأمین تجهیزات مربوط به نیازها و ملزومات پزشکی و نظام سلامت کشور، پس از چند سال تعطیلی و توقف، احیا و در نتیجه زمینه اشتغال هزار و ۷۵۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم شد.
با ورود دستگاه و از طریق ایجاد صلح و سازش، شرکت کننده قند و تصفیه شکر اهواز با ۳۰۰ نفر اشتغال مستقیم و هزار نفر اشتغال غیرمستقیم، مشکلات بانکی آن مرتفع شد که این امر باعث پیشگیری از تعطیلی مجدد کارخانه تازه احیا شده و جلوگیری از بیکاری مجدد کارگران و رونق کشاورزی در منطقه شد.
برخی از واحدهای تولیدی و صنعتی بنا بر علل و عوامل مختلف از جمله شرایط اقتصادی، مالی یا مدیریتی با ورشکستگی مواجه میشوند که اداره کل امور تصفیه ورشکستگی تحت نظارت معاونت قضائی قوه قضائیه وظیفه خطیر نظارت، تعیین تکلیف نصب امینو رسیدگی به امور شرکتهای ورشکسته را در دستور کار دارد.
در همین ارتباط اقدامات ویژهای برای راهاندازی مجدد واحدهای تولیدی و جلوگیری از بیکاری کارگران، به عمل آمده است.
بر این اساس در سال ۱۴۰۳ با اقدامات این اداره کل، ۱۳۰ کارخانه ورشکسته احیا و از بیکاری ۱۳۰ هزار نفر از کارگران این کارخانجات جلوگیری شد.
مجتمع آلومینیوم هزار یکی از شرکتهای ورشکسته استان کرمان است که با ورود به موقع دستگاه قضائی، پرونده ورشکستگی آن در اداره امور تصفیه ورشکستگی مورد بررسی قرار گرفت.
در حال حاضر این مجموعه نه تنها تعطیل نیست بلکه با تولید انواع محصولات مورد نیاز صنایع دیگر از جمله صنایع غذایی، دارویی، ماشینسازی علاوه بر تأمین نیاز کشور، محصولات خود را به سایر کشورها صادر میکند و زمینه اشتغال ۵۰۰ نفر نیروی کار مستقیم در این کارخانه فراهم شده است.
با حمایت دستگاه قضائی و مساعدت اداره تصفیه امور ورشکستگی، شرکت کاشی سامان در شهرستان بروجرد استان لرستان با تعداد ۹۲ نفر نیروی کار مستقیم و میزان تولید هزار متر مربع کاشی به صورت روزانه فعال و در حال تولید است.
گفتنی است؛ در این راستا ۹ هزار و ۶۸۷ درخواست با موضوع مشکلات واحدهای تولیدی در دبیرخانه ستادهای استانی ثبت شد که پس از بررسی کارشناسی این درخواستها ۲۹ درصد از مشکلات واحدهای تولیدی مربوط به حوزه بانکها، ۵۸ درصد مربوط به سازمانهای دولتی و ۱۳ درصد در حوزه ورشکستگی شناسایی و احصا شدند گه نسبت به حل و فصل این مشکلات اقدام شد.