سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی درباره آینده تقاضای نفت - تسنیم

تسنیم | اقتصادی | جمعه، 20 تیر 1404 - 18:53
فایننشال تایمز روز جمعه در گزارشی به نقل از آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد که تقاضای نفت در سال جاری میلادی شاهد کندترین رشد خود از سال 2009 به استثنای دوره پاندمی کرونا خواهد بود.
بشكه،روز،آژانس،نفت،تقاضا،كاهش،افزايش،گزارش،000،تقاضاي،انرژي، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم، فایننشال تایمز روز جمعه در گزارشی به نقل از آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرد که تقاضای نفت در سال جاری میلادی شاهد کندترین رشد خود از سال 2009 به استثنای دوره پاندمی کرونا خواهد بود.
بر اساس این گزارش، این پیش‌بینی در حالی صورت گرفته است که نشانه‌های اولیه حکایت از تأثیر منفی تعرفه‌های آمریکا بر فعالیت‌های اقتصادی دارد.
این نهاد مشورتی انرژی اعلام کرد که انتظار دارد مصرف نفت در سال جاری تنها 700 هزار بشکه در روز افزایش یابد.
این کمترین افزایش سالانه تقاضا از زمان بحران مالی جهانی خواهد بود؛ البته به جز سال 2020 که تقاضا به دلیل تعطیلی بخش‌های کلیدی اقتصاد توسط دولت‌ها برای مهار گسترش کرونا، 8.7 میلیون بشکه در روز کاهش یافت.
آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش ماهانه بازار نفت خود اعلام کرد پس از آن که تقاضا در سه‌ماهه دوم سال به‌ویژه در بازارهای نوظهور کمتر از حد انتظار بود، پیش‌بینی رشد تقاضا را از برآورد قبلی 720 هزار بشکه در روز کاهش داده است.
اگرچه کاهش رشد تقاضا در سه ماه گذشته تا حدی به شرایط آب‌وهوایی مربوط بود، اما این آژانس همچنین به تأثیر عدم قطعیت اقتصادی ناشی از تعرفه‌های غافلگیرکننده دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، علیه بسیاری از شرکای تجاری این کشور اشاره کرد.
این آژانس اظهار داشت: اگرچه ممکن است زود باشد که این رشد کندتر را به تأثیرات منفی تعرفه‌ها در اقتصاد واقعی نسبت دهیم، اما بزرگ‌ترین انقباض‌های سه‌ماهه در کشورهایی رخ داده است که در مرکز تنش‌های تعرفه‌ای قرار داشتند.
این کشورها شامل چین، ژاپن، کره و مکزیک بودند که تقاضای نفت در آن‌ها به ترتیب 160,000 بشکه در روز، 80,000 بشکه در روز، 70,000 بشکه در روز و 40,000 بشکه در روز نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش، تقاضای نفت در ایالات متحده 60,000 بشکه در روز کاهش یافت، در حالی که اروپا و بازارهای نوظهور خارج از آسیا «مقاومت بیشتری» نشان داده‌اند.
پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی با گزارش کارتل نفتی اوپک‌پلاس در تضاد است چرا که این گروه پیش‌بینی کرده است تقاضا در سال جاری میلادی 1.3 میلیون بشکه در روز رشد خواهد کرد.
این دو نهاد در سال‌های اخیر به دلیل انتظارات متفاوت از تقاضای آینده، به‌طور فزاینده‌ای با یکدیگر اختلاف داشته‌اند، به‌طوری که رهبران اوپک حتی به‌طور مستقیم آژانس را به دلیل ادعای سوگیری سیاسی مورد انتقاد قرار داده‌اند.
از ماه آوریل، اعضای اوپک‌پلاس با این استدلال که تقاضا به اندازه کافی قوی است تا عرضه اضافی را جذب کند، شروع به لغو برنامه طولانی‌مدت کاهش تولید کرده‌اند؛ برنامه‌ای که در ابتدا برای افزایش قیمت‌ها طراحی شده بود.
آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش خود اعلام کرد که تولید جهانی نفت در ژوئن نسبت به سال گذشته 2.9 میلیون بشکه در روز افزایش یافته و 1.9 میلیون بشکه در روز از این افزایش عرضه از سوی اعضای اوپک‌پلاس صورت گرفته است.
این آژانس افزود با توجه به اینکه اوپک‌پلاس همچنان در حال لغو کاهش تولید است، پیش‌بینی می‌شود عرضه جهانی نفت در سال جاری 2.1 میلیون بشکه در روز افزایش یابد و به 105.1 میلیون بشکه در روز برسد که از تقاضای 103.7 میلیون بشکه در روز پیشی می‌گیرد.
بیشتر معامله‌گران انتظار دارند که این مازاد عرضه در نیمه دوم سال بر قیمت‌ها فشار وارد کند و برخی تحلیلگران نیز پیش‌بینی می‌کنند که قیمت نفت خام برنت در سه‌ماهه چهارم به زیر 60 دلار در هر بشکه برسد.
صبح روز جمعه، برنت با 0.2 درصد افزایش به قیمت 68 دلار و 80 سنت در هر بشکه معامله شد.
انتهای پیام/