سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مقاومت شبکه بانکی به عنوان ستون فقرات اقتصاد در جنگ ۱۲ روزه

مهر | اقتصادی | جمعه، 20 تیر 1404 - 16:46
همان‌طور که در دوران جنگ تحمیلی با روحیه و همبستگی پیروز شدیم، امروز هم با تکیه بر سرمایه‌های انسانی، فناوری بومی، و باور به توان داخلی، هیچ دشمنی نمی‌تواند چرخه اقتصادی کشور را متوقف کند.
بانكي،كشور،بحران،شبكه،اقتصادي،جنگ،اشكاني،پايداري،عضو،آزاد،اق ...

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: شبکه بانکی کشور در این جنگ نابرابر و متجاوزانه و تحمیلی، ثابت کرد که ستون فقرات اقتصاد ایران نه‌تنها مقاوم است، بلکه در شرایط بحران، حتی قدرتمندتر عمل می‌کند.
صادق اشکانی، اقتصاددان و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد با اشاره به مدیریت و پایداری شبکه بانکی در دوران جنگ گفت: در شرایطی که کشور با حملات سنگین سایبری و جنگ ترکیبی روبه‌رو بود، پایداری شبکه بانکی یک نقطه قوت بی‌نظیر در مدیریت بحران محسوب می‌شود.
وی تصریح کرد: در روزهایی که دشمن تلاش می‌کرد با اختلال در سامانه‌های پرداخت، ضربه‌ای جدی به اعتماد عمومی وارد کند، نه تنها خدمات بانکی قطع نشد، بلکه تأمین اسکناس در دستگاه‌های خودپرداز، پرداخت یارانه‌ها، حقوق‌ها و خدمات روزمره بانکی بدون وقفه و با جدیت ادامه یافت.
اشکانی افزود: نمونه روشن این مدیریت، ماجرای بانک سپه بود که به‌سرعت با جایگزینی بانک‌های عامل دیگر، پرداخت حقوق کارکنانش بدون تأخیر انجام شد.
این کارشناس پولی و بانکی گفت: چنین تصمیم‌گیری سریع و دقیقی، نشان داد که نظام بانکی ایران، نه تنها از آمادگی لازم و کامل برخوردار است، بلکه در شرایط فوق‌بحرانی هم می‌تواند مسیر نقدینگی مردم را حفظ کند و مانع از تنش اقتصادی شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد عنوان کرد: حضور میدانی رئیس کل بانک مرکزی و معاونان او، آن هم در دل بحران و در شرایطی که حتی امنیت جانی در خطر بود، یک پیام روشن برای مردم داشت و آن اینکه "شما تنها نیستید".
این اقدام فقط یک حرکت نمادین نبود؛ بلکه نشان داد که مدیران ارشد اقتصادی کشور در خط مقدم پایداری اقتصادی ایستاده‌اند.
وی گفت: در روزهایی که آژیرهای خطر و حملات پهپادی و موشکی امنیت روانی مردم را هدف گرفته بود، دیدن اینکه مسئولان بلندپایه بانکی در کنار کارمندان شعب هستند، باعث دلگرمی مردم شد و این پیام را منتقل کرد که از رئیس کل تا کارمند باجه، همه پای کارند تا اقتصاد کشور دچار اختلال نشود.
اشکانی اظهار کرد: در واقع، این همدلی و آمادگی، یکی از دلایل اصلی عبور موفق شبکه بانکی از این بحران بود.
مردم به چشم خود دیدند که پشت سیستم بانکی کشور، انسان‌هایی با تعهد و شجاعت ایستاده‌اند.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد تاکید کرد: در روزهای سخت، آن‌چه یک ملت را سرپا نگه می‌دارد، انسجام، اعتماد و ایستادگی است.
شبکه بانکی کشور در این جنگ نابرابر و متجاوزانه و تحمیلی، ثابت کرد که به عنوان ستون فقرات اقتصاد ایران نه‌تنها مقاوم است، بلکه در شرایط بحران، حتی قدرتمندتر عمل می‌کند.
وی افزود: به مردم عزیز ایران می‌گویم؛ همان‌طور که در دوران جنگ تحمیلی با روحیه و همبستگی پیروز شدیم، امروز هم با تکیه بر سرمایه‌های انسانی، فناوری بومی، و باور به توان داخلی، هیچ دشمنی نمی‌تواند چرخه اقتصادی کشور را متوقف کند.
این استاد اقتصاد خطاب به کارکنان پرتلاش بانکی نیز گفت: شما با ایستادگی، تعهد و خدمت‌رسانی بی‌وقفه‌تان در این روزهای دشوار، قهرمانان گمنامی هستید که امنیت روانی و اقتصادی مردم را حفظ کردید.
قدردان زحمات‌تان هستیم، و تاریخ از این ایثارگری اقتصادی به‌نیکی یاد خواهد کرد.
اشکانی در پایان تاکید کرد: در نهایت، آنچه از دل این بحران بیرون آمد، نه فقط پایداری شبکه بانکی، بلکه تولد یک روایت جدید از اعتماد، مسئولیت‌پذیری و پیروزی ملی بود؛ این فقط یک مقاومت بانکی نبود، یک ایستادگی ملی بود.