سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خروج بیش از 772 هزار مهاجر افغانستانی از ایران

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 20 تیر 1404 - 16:12
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور از بازگشت و خروج 772 هزار مهاجر افغانستانی از طریق گذرگاه های مرزی ایران به کشورشان خبر داد.
اتباع،كشور،خارجي،قانوني،امور،ايران،ياراحمدي،افغانستاني،مهاجر ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تایباد، نادر یاراحمدی در حاشیه بازدید از مرز اردوغان در نشست خبری با خبرنگاران با تأکید بر عمق روابط ایران و افغانستان در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، اظهار کرد: ما علاقه‌مند به رابطه‌ای مبتنی بر احترام متقابل هستیم، رابطه‌ای که دو ملت در کنار هم به رشد و توسعه دست یابند، اما انتظار داریم اتباع افغانستانی برای ساخت کشور خود بازگردند و از امکانات دولت‌شان استفاده کنند.
ما نیز در صورت داشتن اسناد معتبر، روادید قانونی صادر خواهیم کرد و این افراد از حقوق قانونی برخوردار خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مسائل ناشی از فاصله احساسی و سوءتفاهم میان دو طرف است، افزود: همه اتباع خارجی برای ورود و اقامت در ایران باید قوانین جمهوری اسلامی را رعایت کنند.
صرف داشتن ویزای گردشگری به معنای اجازه کار نیست.
اگر فردی با ویزای توریستی اشتغال داشته باشد، نیروی انتظامی و مقامات مسئول حق دارند او را اخراج کنند.
یاراحمدی در پاسخ به پرسشی درباره شرایط مدارک گم‌ شده اتباع، گفت: در صورت مفقودی گذرنامه یا مدارک هویتی، فرد می‌تواند به سفارت افغانستان در تهران مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم، تقاضای صدور مجدد گذرنامه کند.
ما نیز با استناد به سوابق موجود، می‌توانیم مدارک اقامتی جدید صادر کنیم.
وضعیت تحصیل و ثبت‌نام فرزندان اتباع
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور همچنین به موضوع تحصیل فرزندان مهاجرین اشاره کرد و گفت:کودکان اتباعی که دارای کارت آمایش، اقامت ویژه یا اقامت در گذرنامه‌های معتبر هستند، می‌توانند برای ثبت‌نام در مدارس اقدام کنند.
دفاتر خدمات و اشتغال اتباع خارجی آماده ثبت اطلاعات و پیگیری این موضوع هستند.
در خصوص افرادی که به صورت غیرقانونی وارد کشور شده‌اند، امکان ثبت‌نام تحصیلی وجود ندارد.
وی درباره وضعیت سرمایه‌گذاری نیز تصریح کرد: هر تبعه خارجی که بخواهد در ایران سرمایه‌گذاری کند، باید از مسیر قانونی اقدام کند، یعنی مراجعه به دفتر سرمایه‌گذاری خارجی وزارت اقتصاد و دارایی.
حداقل مبلغ سپرده‌گذاری 100 هزار دلار و سرمایه‌گذاری 250 هزار دلار است.
قوانین ما برای همه اتباع خارجی یکسان است، از جمله افغانستانی‌ها.
یاراحمدی با انتقاد از برخی رفتارها، گفت: برخی از اتباع افغانستانی به دلیل حس هموطن بودن، تصور می‌کنند نیازی به رعایت قوانین ایران ندارند، در حالی که ما انتظار داریم به مقررات کشور میزبان احترام گذاشته شود.
وی در پاسخ به سؤال یکی از هنرمندان افغان درباره بازگشت به کشوری که فعالیت‌های فرهنگی و هنری در آن محدود یا ممنوع است، گفت: ایران عضو کنوانسیون 1951 درباره پناهندگان است و اگر فردی اثبات کند که جانش در کشور مبدأ در خطر است، طبق ضوابط بین‌المللی می‌توانیم پناهندگی اعطا کنیم، البته باید مدارک و شواهدی در این زمینه ارائه شود و بررسی‌های لازم توسط سفارت یا کنسولگری انجام خواهد شد.
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور افزود: اگر هنرمندی بتواند فعالیت‌های خود را اثبات کند، بنیاد ملی نخبگان ایران نیز ظرفیت‌هایی برای حمایت از این افراد فراهم کرده است.
ما پذیرای نخبگان و هنرمندانی هستیم که شرایط خاص دارند، اما این مسئله نیز باید از مجاری قانونی پیگیری شود.
خودمعرف‌ها در اولویت تسهیلات؛ ورود غیرقانونی پیامدهای سنگین دارد
یاراحمدی با اشاره به آمار بازگشت اتباع افغانستانی گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از 772 هزار تبعه افغانستانی از طریق گذرگاه‌های مرزی دوغارون، میلک و ماهیرود به سمت کشورشان بازگشته اند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته 350 هزار نفر بیشتر است که این نشان‌دهنده عزم ما در ساماندهی وضعیت اتباع غیرمجاز است.
در برخورد اول با مهاجران غیرمجاز تعهد گرفته می‌شود و در صورت تکرار، اخراج از کشور در دستور کار قرار می‌گیرد.
وی خطاب به اتباع افغانستانی گفت: در صورتی که قانونی وارد کشور شوید، دیگر نگرانی از مراجعه به مراجع قضایی یا انتظامی نخواهید داشت.
احترام به قوانین کشور میزبان نشانه بلوغ و عزت جامعه مهاجر است و ما نیز از حقوق قانونی شما حمایت خواهیم کرد.
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، بیان کرد: در سال‌های گذشته، حجم بالای ورود غیرمجاز اتباع خارجی باعث شد نتوانیم همانند تهدیدهای امنیتی با این پدیده برخورد کنیم.
اکنون خروج داوطلبانه این افراد با ارائه تسهیلاتی همراه شده و توصیه ما این است که از این فرصت قانونی استفاده کنند.
ازدحام در مرزها و برنامه‌ریزی برای کاهش فشارها
وی با اشاره به نگرانی در خصوص بازگشت خانوادگی افرادی که ویزای کاری دریافت کرده‌اند، تأکید کرد:کسانی که ویزای کار دریافت می‌کنند، اجازه آوردن خانواده را ندارند.
این موضوع برای حفظ چارچوب قانونی و کنترل جمعیت مهاجران صورت می‌گیرد.
یاراحمدی افزود: برای افرادی که قانون‌مدار هستند و خود را معرفی می‌کنند، تسهیلات ویژه‌ای در نظر گرفته‌ایم؛ اما در مقابل، کسانی که دستگیر شوند وارد لیست سیاه شده و سال‌ها اجازه ورود به کشور را نخواهند داشت.
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور درباره وضعیت مرز دوغارون، تصریح کرد: در روزهای گذشته حدود 30 هزار نفر از مرزها عبور کرده‌اند که البته ازدحام به دلیل ورود غیررسمی برخی افراد افزایش یافت.
امیدواریم با تمهیدات اتخاذ شده شاهد کاهش این تراکم باشیم.
در ادامه وی به دغدغه‌های مطرح‌ شده درباره بازگشت ودیعه‌های مسکن اشاره کرد و توضیح داد: اتباعی که خود را معرفی می‌کنند و قصد بازگشت دارند، می‌توانند از طریق دفاتر خدمات قضایی، پلیس یا اداره کل اتباع در استان‌ها برای پیگیری امور حقوقی و بازپس‌گیری ودیعه مسکن خود اقدام کنند.
یاراحمدی با تأکید بر اینکه «اقامه دعوا برای اتباع قانونی بلامانع است»، افزود: ما حتی اعلام کردیم که نیازی به پرداخت هزینه وکیل نیست.
هیئت‌های حل اختلاف و کمیته‌های ویژه در استان‌ها آماده رسیدگی به این موارد هستند.
اتباع می‌توانند با ارائه وکالت‌نامه به بستگان یا مراجعه به سفارت و کنسولگری خود، روند پیگیری را ادامه دهند.
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، گفت: توافقاتی با طرف افغانستانی، از جمله مقامات حاکم در کابل صورت گرفته که امکان پیگیری امور حقوقی اتباع در داخل ایران حتی پس از خروج آنها فراهم شود.
این همکاری مشترک می‌تواند اعتماد و آرامش را برای مهاجران قانون‌مدار به ارمغان آورد.
انتهای پیام/282/