سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کرملین پیشنهاد جدید روسیه به آمریکا درباره اوکراین را فاش نکرد

مشرق | بین‌الملل | جمعه، 20 تیر 1404 - 16:12
سخنگوی کرملین گفت: طرف روسی، پیشنهادهای جدید خود درباره حل و فصل مناقشه اوکراین را به دلایلی که برای همگان واضح است، فاش نخواهد کرد.
روسيه،اوكراين،اروپا،مذاكرات،پاسخ،كرملين،مسكو،سخنگوي،آمريكا،ق ...

به گزارش مشرق از خبرگزاری تاس، دیمیتری پسکوف روز جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ در پاسخ به پرسشی در این باره تأیید کرد که این پیشنهادها در دیدار سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه و مارکو روبیو همتای آمریکایی وی در حاشیه اجلاس آسه‌آن در کوالالامپور پایتخت مالزی به طرف آمریکایی ارائه شده است.
پیش از این، مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا پنجشنبه ۱۹ تیرماه پس از مذاکرات با همتای روس خود گفته بود: در این دیدار، پیشنهادهایی را در مورد اوکراین شنیدیم که قبلاً مطرح نشده بودند.
وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه ۲۰ تیرماه درباره سخنان روبیو در مورد طرح جدید مسکو برای اوکراین نیز گفت: «می‌خواهم با سخنان دونالد ترامپ پاسخ دهم: این را به شما می‌گویم و انتظار شگفتی‌های بزرگی را داشته باشید.»
لاوروف گفت: من در مورد شگفتی‌های بزرگ چیزی نمی‌دانم، اما می‌دانید، مواردی وجود دارد که در مورد آنها اظهار نظر نمی‌شود.
منتظر بیانیه ۲۳ تیرماه ترامپ هستیم
خبرنگاری از سخنگوی کرملین پرسید: رهبری روسیه از سخنرانی رهبر آمریکا که قرار است دوشنبه ۲۳ تیرماه با موضوع روسیه انجام شود، چه انتظاری دارد؟
پسکوف در پاسخ گفت: ما منتظر خود بیانیه هستیم تا بفهمیم منظور رئیس جمهوری آمریکا چیست؛ ما با دقت تمام نکات ظریف اظهارات رئیس دولت آمریکا را ثبت می‌کنیم.
پیش از این، ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای با شبکه ان‌بی‌سی گفت که در حال برنامه‌ریزی برای سخنرانی مهمی درباره روسیه در روز دوشنبه است.
او جزئیاتی در این باره ارائه نکرد اما گفت که از فرایند پیشرفت حل و فصل مناقشه اوکراین و قاطعیت مسکو، ناامید شده است.
هدف از فروش سلاح به اوکراین، تجارت است
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: تصمیم ایالات متحده برای فروش سلاح‌های ناتو برای تحویل‌های بعدی به اوکراین، برای واشنگتن «تجارت» است؛ البته در مورد حمایت از کی‌یف، مبلغ (فروش سلاح) با تغییر شرایط تغییر نمی‌کند.
در نهایت، شاهد هستیم که اوکراین همچنان به سلاح‌های بیشتر تجهیز می‌شود.
منتظر پیشنهاد اوکراین درباره جدول زمانی مذاکرات هستیم
پسکوف در پاسخ به پرسش دیگری درباره دور بعدی مذاکرات روسیه و اوکراین نیز گفت:‌ مسکو منتظر است تا کی‌یف، یک جدول زمانی برای ادامه مذاکرات مستقیم پیشنهاد دهد.
وی درباره روند تبادل مورد توافق روسیه و اوکراین در دو دور مذاکرات استانبول اظهار داشت: دو کشور همچنان در حال کار بر روی تبادل اسرا و انتقال اجساد نظامیان هستند و این روند در حال انجام است.
نخستین دور مذاکرات مستقیم روسیه و اوکراین در استانبول ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار شده بود که منجر به تبادل اسرا در قالب «هزار نفر در برابر هزار نفر» شد.
پس از دور دوم این مذاکرات که ۱۲ خردادماه انجام شد و با ارائه طرح های پیشنهادی صلح دو طرف به یکدیگر همراه بود، طرفین اقداماتی در زمینه تبادل اسرای جنگی زیر ۲۵ سال، اسرای بیمار و مجروحان جنگی و همچنین تبادل اجساد شمار زیادی از کشته شدگان در جنگ را انجام دادند.
اروپا به دنبال تشویق اوکراین به ادامه جنگ به هر قیمتی است
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسشی درباره پیام‌های صدراعظم آلمان به رهبران روسیه و آمریکا گفت: اروپایی‌ها می‌خواهند اوکراین را به ادامه جنگ «به هر قیمتی» تشویق کنند؛ آنچه که مسکو آن را «جنگ تا آخرین اوکراینی» می‌نامد.
وی افزود: صدراعظم آلمان، یک مدافع سرسخت برای رویارویی در همه چیز با روسیه و بسیج تهاجمی اروپا است؛ ما این رویکرد برلین را می‌بینیم، می‌فهمیم، می‌دانیم و این را در اقدامات بعدی خود در نظر می‌گیریم.
پسکوف گفت: اتحادیه اروپا ده‌ها میلیارد یورو از پول مالیات‌دهندگان خود را صرف حمایت از اوکراین می‌کند؛ همانطور که آنها معتقدند، این گزینه‌ای برای اروپایی‌ها است.
پیشنهاد مکرون درباره ائتلاف کشورهای داوطلب
سخنگوی کرملین درباره سخنان امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه درباره شکل‌گیری «ائتلاف کشورهای داوطلب» در اوکراین نیز گفت: ما بسیار ناامید هستیم که سیگنال‌های کاملاً واضح و منسجمی که از مسکو در این مورد ارسال می‌شود، مورد توجه قرار نمی‌گیرد و درک نمی‌شود.
وی تأکید کرد: استقرار نیروهای نظامی خارجی در خاک اوکراین در نزدیکی مرز روسیه «غیرقابل قبول» است.
پسکوف ادامه داد: پافشاری غرب در پیشبرد موضع خود در مورد حضور نظامی در اوکراین را می‌توان در چارچوب کلی حال و هوای نظامی‌گرایانه، تقابلی و ضد روسی تعبیر و تفسیر کرد.
وی افزود:‌ برای اروپا منطقی‌تر است که نگرانی‌های روسیه را در نظر بگیرد و گفتگویی با احترام متقابل را آغاز کند اما می‌بینیم که اکنون چنین تقاضایی وجود ندارد و حتی در کشورهای اروپایی مورد بحث قرار نمی‌گیرد.
واکنش به استراتژی دفاعی فرانسه درباره قطب شمال
سخنگوی کرملین درباره تدوین استراتژی دفاعی فرانسه در قطب شمال نیز گفت: نیازی به جنگ در قطب شمال نیست، نیاز به همکاری وجود دارد.
وی در عین حال که از آمادگی مسکو در زمینه همکاری با سایر کشورها در این زمینه سخن گفت،‌ تأکید کرد:‌ در مواجهه با تجاوزات نسبتاً شدید، مثلاً توسط تعدادی از کشورهای دیگر در مورد قطب شمال، روسیه کاملاً مصمم است که از منافع خود در آنجا دفاع کند.
پیش از این، وزارت دفاع فرانسه یک استراتژی دفاعی برای قطب شمال منتشر کرده است که طبق آن پاریس قصد دارد نیروهای مسلح خود را در منطقه مستقر کند تا از نفوذ اتحادیه اروپا و ناتو حمایت کند.
فرانسه همچنین قصد دارد در فناوری‌های ویژه برای تطبیق تجهیزات دفاعی خود با سرمای شدید سرمایه‌گذاری کند.
روسیه تجربه مقابله با تحریم‌ها را دارد
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری درباره مباحث مطرح در زمینه کاهش قیمت فروش نفت روسیه در پیش‌نویس تحریم‌های جدید اروپا نیز گفت: ما تجربه خوبی در به حداقل رساندن عواقب چنین اقدامات کوته‌بینانه‌ای کسب کرده‌ایم.
البته، اگر این اتفاق بیفتد، از این تجربه استفاده خواهیم کرد.
وی افزود:‌ روسیه پیش از این در غلبه بر تحریم‌ها تجربه کسب کرده است و از آن برای مقابله با اقدامات اتحادیه اروپا علیه صادرات نفت خود استفاده خواهد کرد.
پیش از این گزارش شد که کمیسیون اروپا پیشنهاد داده است که سقف قیمت شناور برای هر بشکه نفت روسیه به میزان ۱۵ دلار زیر قیمت بازار تعیین شود.