دیدار وزرای خارجه طالبان و قزاقستان؛ تعامل بلند مدت محور گفتگوهای دوجانبه
سرپرست وزارت خارجه طالبان در دیدار با وزیر خارجه قزاقستان گفت که اکنون زمان آن رسیده است که تعامل مثبت دو طرف به همکاری های قوی،پایدار و بلندمدت تبدیل شود.

او تأکید کرد که قزاقستان از جمله کشورهایی است که از آغاز، رویکرد سازندهای در قبال افغانستان داشته و اکنون زمان آن رسیده است که این تعامل مثبت به همکاریهای قوی، پایدار و بلندمدت تبدیل شود تا اعتماد و شراکت میان دو کشور گسترش یابد.
در ادامه وزیر خارجه قزاقستان اعلام کرد که قصد دارد روابط سیاسی و همکاریهای اقتصادی و علمی با افغانستان را گسترش دهد.
او تأکید کرد که قزاقستان میخواهد در بلندمدت نقش مثبتی در ثبات افغانستان، ترانزیت، امنیت غذایی و توسعهی همهجانبه این کشور ایفا کند.
خبرنامه افزوده، در پایان نشست، دو طرف از تفاهمنامه امضاشده در مورد پروژه راهآهن تورغندی-هرات ابراز خرسندی کردند و بر تداوم همکاری میان تیمهای فنی دو کشور توافق نمودند.
این در حالی است که روز گذشته(۱۹ تیرماه) دفتر معاونت اقتصادی نخستوزیر طالبان از امضای قرارداد پروژه ساخت راهآهن هرات-تورغندی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار آمریکایی میان ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی طالبان و وزیر امور خارجه قزاقستان خبر داد.
این دفتر با انتشار خبرنامهای گفت که دو طرف در مورد تجارت، ترانزیت، راهآهن، همکاریهای بانکی و اقتصادی نیز گفتوگو کردند.
گفتنیاست که راهآهن هرات-تورغندی پروژهای که مطالعات امکانسنجی نیز صورت گرفته، هرات را به شهر مرزی تورغندی در این ولایت و سپس به شبکه راهآهن ترکمنستان متصل میکند.
این راهآهن بخشی از پروژه بزرگتر راهآهن افغانستان است که هدف آن اتصال افغانستان به کشورهای آسیای مرکزی و فراتر از آن است.تکمیل این راهآهن تأثیرات مثبتی بر اقتصاد افغانستان و منطقه خواهد داشت.
این قرارداد مهم ریلی در حالی میان طالبان و قزاقستان روز گذشته منعقد شد که اولژاس بکتنوف نخستوزیر قزاقستان یک هفته پیش در حاشیه اجلاس سران کشورهای(اکو) در دیدار با ملا برادر اعلام کرده بود که کشورش روابط خوبی با افغانستان دارد و بهمنظور تقویت این روابط، وزیر امور خارجه قزاقستان در آینده نزدیک به کابل سفر خواهد کرد.
وی همچنین علاقهمندی کشورش را برای سرمایهگذاری در بخش معادن افغانستان اعلام داشته و گفته بود که قزاقستان آماده است واردات میوه از افغانستان را افزایش دهد و نیز سهولتها را برای صادرات افغانستان از مسیر قزاقستان فراهم سازد.
ملا برادر نیز در دیدار یادشده، از قزاقستان خواسته بود تا در کنار گسترش روابط با افغانستان، حکومت طالبان را به رسمیت بشناسد.