سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بسیج سیستان‌ و بلوچستان برای بازگشت شرافتمندانه اتباع افغانستان

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 20 تیر 1404 - 13:53
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با وجود محدودیت ها در حوزه پذیرش اتباع، ظرفیت استان چند برابر شده و همه دستگاه ها با الگوی بحران و مدل اربعین پای کار آمدند؛ مرز میلک 24 ساعته فعال شده و حتی برای آن سوی مرز نیز آماده کمک رسانی هستیم.
عزيزان،ميلك،مرز،سيستان،بلوچستان،اتباع،عزيز،پاي،استان،كشور،اس ...

منصور بیجار، استاندار سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان درباره بازگشت اتباع غیرمجاز افغانستان به کشورشان گفت: بعد از اعلام طرح بازگشت داوطلبانه اتباع کشور افغانستان، لازم بود اقداماتی در استان سیستان و بلوچستان انجام شود؛ از آنجا که اکثر این اتباع عزیز عمدتاً در سایر استان‌های کشور ساکن بودند و خروجی مرزهای ما محدود است؛ یعنی مرز دوقارون و مرز میلک، به همین جهت بخش زیادی از آنها به استان سیستان و بلوچستان روی آوردند و برای خروجشان از مرز میلک که قبلاً هم فعال بوده، لازم بود اقداماتی انجام شود.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: در این راستا در 10 روز اخیر با توجه به زمان‌بندی که انجام شده بود، متوجه شدیم حجم متقاضیان خروج داوطلبانه بیشتر از ظرفیت اردوگاه ماست.
ما اردوگاهی به نام «الغدیر» در زاهدان داریم و اردوگاهی هم در مرز میلک شهرستان هیرمند و یک سری تأسیسات هم در شهر ادیمی در منطقه سیستان داریم.
حجم ورودی اتباع بیش از ظرفیت اردوگاه‌ها
وی ادامه داد: با توجه به اینکه حجم ورودی به اردوگاه‌ها از میزان ظرفیتی که ما قبلاً داشتیم بسیار بالاتر رفته بود و از طرفی این روند با موج گرمای هوا همزمان شد و مشکلاتی را می‌توانست ایجاد کند، لازم بود تدابیری علاوه بر آنچه از قبل انجام شده بود اتخاذ شود، به همین جهت حضور میدانی در این اردوگاه‌ها در دستور کار قرار گرفت و فراخوانی زده شد و مثل الگوی زمان بحران تمام دستگاه‌ها پای کار آمدند و سعی کردیم از الگوی اربعین استفاده کنیم و این عزیزان سازماندهی شدند.
بیجار خاطرنشان کرد: مراجعین بخشی با خودروهای عمومی و بخشی با خودروهای شخصی به اردوگاه مراجعه می‌کردند و بعضاً اطلاعات دقیقی از موضوعات و روند کار نداشتند که راهنمایی و دسته‌بندی شدند و اول سعی کردیم که ظرفیت اردوگاه‌ها را افزایش دهیم و در این راستا سالن‌هایی که موجود بود به سیستم‌های سرمایشی مجهز شدند و سرویس‌های بهداشتی در اردوگاه‌ها اضافه شد؛ همچنین لازم بود سایه‌بان ایجاد شود که این اقدامات انجام شد و برای هر یک از دستگاه‌ها هم مأموریت مشخص تعریف شد.
دستگاه‌های مختلف پای کار خدمت‌رسانی به اتباع
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: عزیزان ما در سازمان هلال احمر برای خدمات‌دهی پای کار آمدند و بعضاً نوزادانی که نیاز به شیر خشک داشتند یا خدمات دیگر و خدمات بهداشتی مخصوصاً برای سالمندان انجام شد که در این راستا عزیزان ما در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و زابل مأمور شدند و هم خودروهای اورژانس در محل مستقر شد و بعد از استقرار خدمات‌دهی به بیماران هم شروع شد که در روزهای مختلف تعدادی که عمدتاً دچار بیماری بودند هم دارو می‌گرفتند و هم بعضاً آنهایی که شرایطشان مقداری نامساعد بود به بیمارستان‌ها منتقل شدند.
وی اضافه کرد: یک پشتیبانی هم به کمک مواکب و ستاد عتبات عالیات و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برای تغذیه این عزیزان انجام شد که هم غذای گرم و هم بسته‌های غذایی که معمولاً پیش‌بینی می‌کردیم در آن طرف مرز اینها همراه نداشته باشند را هم برایشان تأمین کردیم.
بیجار گفت: عزیزان ما در شهرداری هم برای تأمین سرویس بهداشتی و خدمات آتش‌نشانی پای کار آمدند و شرکت آب و فاضلاب هم برای تأمین آب سالم و بهداشتی و آب خنک پای کار آمد و همچنین تدابیری که باید برای جلوگیری از گرمازدگی در این فصل و بسیاری از موارد دیگر که باید در خروج سازماندهی شود و سالمندان اولویت قرار بگیرند با توجه به محدودیتی که وجود داشت، اندیشیده شده است.
فعالیت 24 ساعته مرز میلک برای سهولت خروج اتباع
استاندار سیستان و بلوچستان اظهار کرد: فعالیت مرز میلک را 24 ساعته کردیم که در طول شبانه‌روز بحث خروج انجام بشود و یک کار قشنگی که انجام شد این بود که ستادهای مردمی شکل گرفت و مردم عزیز استان که مثل دیگر نقاط کشور نوع‌دوست هستند برای خدمات‌دهی به این عزیزان همراهی کردند و هم طبخ غذا دارند و هم یک سری مواد خوراکی و نیازهایی که وجود دارد هم به‌وسیله سازمان‌های مردم‌نهاد سازماندهی شد و در حال حاضر روال کار به خوبی در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: در روزهایی که با پیک ورود مواجه شدیم به جهت اینکه رسوب جمعیت تعداد سه تا چهار هزار نفر از این عزیزان را داشتیم، برای رعایت حرمت و کرامت آنها و اینکه بدرقه شایسته بعد از سال‌ها حضورشان در کشور عزیزمان صورت بگیرد، زائرسراهایی که عمدتاً برای ایام اربعین خدمات‌رسانی می‌کردند بازگشایی شدند که با امکانات بسیار خوب به ویژه در زاهدان زائرسرای امام رضا(ع) معمولاً شب‌ها بین دو تا چهار هزار نفر از این عزیزان را پذیرایی می‌کردند.
همه ظرفیت‌های لازم برای خدمت‌رسانی به خط شده است
بیجار با تأکید بر اینکه هر آنچه ظرفیت که در استان وجود داشت برای خدمت‌رسانی به اتباع عزیز در مسیر برگشت به کشورشان به کار گرفته می‌شود، گفت: بحث حمل و نقل را خیلی جدی گرفتیم و تمام ظرفیت حمل و نقل عمومی استان را پای کار آوردیم به نحوی که بعضاً حتی برای شهروندان عزیزمان دچار مشکل شدیم اما اولویت را برای این عزیزان و مسافرین بزرگوار قرار دادیدم که باید با حرمت بدرقه می‌شدند.
استاندار سیستان و بلوچستان عنوان کرد: در مرز میلک ما یک مشکلی که داشتیم بحث پل میلک است که یک پل است که هم مبادلات تجاری ما از طریق آن انجام می‌شود و هم به صورت عادی رفت و آمد مسافرین را داریم که یک مقدار این تردد با مشکل مواجه شده بود و در این راستا مسیر جایگزینی تعریف شد که آن مسیر اکنون در حال بازگشایی است که برای زیرسازی و خاکریزی آن با طرف مقابل هماهنگی انجام شد و إن‌شاءالله خودروهای تجاری ما از آنجا تردد خواهند کرد و با این اقدام یک مقدار مسیر تردد این عزیزان از طریق پل میلک بهبود خواهد یافت.
وی گفت: این نکته مهم است که اتباع عزیز از اردوگاه ما در میلک تا خاک افغانستان یک فاصله سه تا چهار کیلومتری را باید طی می‌کردند که آنجا هم فراخوان زده شد و در مرز میلک خودروهای شهرداری زابل پای کار آمدند که بعد از اتمام کارهایی که برای خروج انجام می‌شود مانند انگشت‌نگاری و مواردی از این دست، این عزیزان را به خاک افغانستان انتقال می‌دهند.
مدیریت چند برابری جمعیت اتباع با وجود محدودیت امکانات
بیجار تأکید کرد: در مجموع ما با ظرفیتی که حداکثر برای تردد چهار تا پنج هزار نفر داشتیم در بعضی از روزها 14 هزار نفر را مدیریت کردیم و اکنون نیز مردم عزیز استان از سیستانی و بلوچستانی و شیعه و سنی همه پای کار هستند و به این مردم عزیز خدمات‌دهی می‌کنند که پیش از این هم اشاره کردم عمده آنها از استان‌های دیگر کشور اینجا تشریف آوردند.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تمام امکاناتی که لازم بوده و حتی بیشتر از آن چیزی که ما برای زائرین اربعین انجام می‌دهیم برای مسافرین عزیز فراهم شده و هماهنگی هم در سطح ملی انجام شده است و هیچگونه نگرانی نداریم و حتی منابعی را هم تخصیص دادیم برای این کار که با حرمت، کرامت و شایستگی هرچه تمام آن چیزی که اخلاق ایرانیان عزیز است و مخصوصاً در این استان مردم مهمان‌نوازی هستند، این مهمانان عزیز را به خوبی بدرقه کنند.
وی اضافه کرد: در این راستا گفتیم ارزیابی هم انجام شود که حتی اگر طرف مقابل هم در مرز میلک در آن سوی خاک کشور عزیزمان نیازهایی داشته باشد، حتماً آنجا هم کمک خواهیم کرد.
نیروهای نظامی و انتظامی ما هم در بحث تأمین امنیت پای کار هستند و هیچگونه مشکلی وجود ندارد و همین جا هم اعلام آمادگی می‌کنیم حتی بیشتر از ظرفیتی که عرض کردم در اردوگاه‌های ما توان ساماندهی فراهم شده و با این آماده‌سازی که انجام شده با کمک عزیزانمان در سازمان مهاجرین خارجی و ظرفیت و برنامه‌ریزی که انجام می‌شود إن‌شاءالله با رعایت حرمت و کرامت و با تمام ظرفیت‌ها این عزیزان مهمان را به شایستگی بدرقه کنیم تا به کشور خود بازگردند.
تقدیر سرکنسول افغانستان از خدمات ایران
بیجار در ادامه اظهار کرد: یکی از مواردی که در همین راستام انجام شد به جهت اینکه هماهنگی بیشتری با طرف مقابل باشد، سرکنسول کشور افغانستان در استان دعوت شد و از هر دو اردوگاه و ظرفیت‌هایی که در پایانه مرزی داشتیم بازدیدهایی صورت گرفت که از خدمات استان و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای این مسافران اظهار رضایت و تشکر کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: در خصوص حل برخی اشکالات هم که وجود داشت توافق کردیم که عمدتاً مشکلات که مربوط به آن سوی مرز بود هم برای تردد و هم خدمات انجام که اشاره کردم اگر طرف مقابل اعلام نیاز کند حتماً کمک خواهد شد.
وی گفت: در رابطه با تأمین مایحتاج این عزیزان هم هیچگونه مشکلی نداریم و در حال حاضر هم غذای گرم به صورت روزانه طبع می‌شود و هم بسته‌های غذایی سرد که شامل کنسرتجات است تهیه شده و توسط هلال احمر و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) توزیع می‌شود و ظرفیت‌هایی که وجود دارد هم ستادهای مردمی و هم به صورت دولتی پشتیبانی داریم که إن‌شاءالله با هیچگونه مشکلی مواجه نشود و همه نیازها برطرف شود.
انتهای پیام/