سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پرهیز از برخوردهای احساسی؛ مهاجرین افغانستانی قربانی فضاسازی دشمن نشوند + فیلم

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | جمعه، 20 تیر 1404 - 08:23
مسئول بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیا (عج) در نشستی تخصصی در برابر موج مهاجرستیزی سکوت نکنند و به وظیفه انقلابی خود عمل کنند.
مهاجرين،ايران،كميلي،فرهنگي،افغانستاني،امنيتي،نگاه،جامعه،اتبا ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ علیرضا شریفی- در نشستی تخصصی با موضوع بررسی تحولات اخیر، حسین کمیلی، مسئول بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیا (عج)، با اشاره به روند تحولات امنیتی و رسانه‌ای اخیر در ایران و نقش مهاجرین افغانستانی، نکات مهمی را مطرح کرد.
کمیلی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران سال‌هاست که در معرض تهدیدات متعدد قرار دارد، گفت: گروه‌های مختلفی در مرزهای ایران آماده‌اند تا با نخستین جرقه‌ی آشوب، امنیت کشور را برهم زنند.
اما مردم ایران یاد گرفته‌اند در دل تهدید زندگی، پیشرفت و خودکفایی ایجاد کنند.
وی با اشاره به تغییر رویکردها نسبت به مهاجرین افغانستانی، اظهار داشت: در دهه اول انقلاب، نگاه ما به مهاجرین، انقلابی، سخاوتمندانه و دوستانه بود، اما پس از دهه هفتاد، با تغییر استراتژی اداره امور اتباع، این نگاه به نگاه امنیتی بدل شد.
این تغییر نگاه به‌گفته‌ی او، باعث شده جامعه‌ای بی‌صدا و منزوی در کنار ما زندگی کنند.
کمیلی با انتقاد از جو رسانه‌ای علیه مهاجرین گفت: برخی رسانه‌ها به شکل سازمان‌یافته علیه مهاجرین کار می‌کنند.
آن‌ها هر حادثه‌ای را به مهاجرین نسبت می‌دهند، در حالی که از درون جامعه مهاجر، صدایی شنیده نمی‌شود.» او تاکید کرد که این سکوت و بی‌صدایی باعث انباشت مشکلات و تداوم بی‌اعتمادی شده است.
او ادامه داد: صدور آیین‌نامه‌ها و بخش‌نامه‌های متعدد و بعضاً سلیقه‌ای، سبب شده جامعه مهاجر که بیشترین اشتراک زبانی و فرهنگی را با ما دارد، احساس دوری کند.
کمیلی به پژوهش تازه‌ای اشاره کرد که بر اساس آن، تنها ۱۷ درصد از مردم ایران باور دارند که ایران و افغانستان اشتراک فرهنگی دارند.
او این آمار را نگران‌کننده توصیف کرد.
در ادامه، مسئول بنیاد خاتم‌الاوصیا به موضوع حساس اتهام جاسوسی اتباع افغانستان در وقایع اخیر پرداخت: طبق گزارش‌های نهادهای امنیتی، اکثر اتباع افغانستانی متهم، نه عامل مستقیم موساد یا سایر سازمان‌های اطلاعاتی، بلکه افراد فریب‌خورده‌ای بودند که نادانسته و صرفاً در برابر دریافت پول همکاری کرده‌اند؛ نه هماهنگ‌کننده، نه لیدر، و نه آگاه به ابعاد امنیتی ماجرا.
او در پایان، با هشدار نسبت به خطر جنگ روانی و تخریب هویت فرهنگی و ایمانی ملت ایران گفت: «جامعه ایرانی امروز قربانی جنگ روانی سنگینی است که علیه اصالت فرهنگی، خصلت‌های دیرینه و هویت دینی آن به راه افتاده.
وقتی این غبارها کنار برود، بسیاری از کسانی که امروز احساساتی و هیجانی رفتار کردند، دچار پشیمانی خواهند شد.»
کمیلی از جامعه ایرانی خواست: در برابر موج مهاجرستیزی سکوت نکنند و به وظیفه انقلابی خود عمل کنند و به مهاجرین افغانستانی توصیه کرد: در این شرایط احساسی تصمیم نگیرند و از بیان اظهارات بدون تحلیل در صفحات مجازی پرهیز کنند.