جذب پزشک راهکار جلوگیری از مهاجرت دانشآموزان برای تحصیل در رشتههای پزشکی است
نماینده مجلس میگوید وزارت بهداشت برای جلوگیری از مهاجرت دانشآموزان بهمنظور تحصیل در رشتههای پزشکی با تخصیص سهمیهها به جذب پزشک در مناطق کمبرخوردار کمک کند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - رحمدل بامری نماینده مردم آشار، الگان، ایرانشهر، بنت، سرباز، فنوج و لاشار در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص وضعیت دسترسی به پزشک در حوزه انتخابیهاش و موضوع مهاجرت دانشجویان پزشکی گفت: کمبود پزشک متخصص و فوق تخصص، بهویژه در استانهای کمبرخوردار، یکی از مشکلات جدی است که در کشور با آن مواجه هستیم.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مجلس اظهار کرد: طبق آمارها، نزدیک به ۲۲ هزار دانشجوی پزشکی در کشور ترکیه و ۸ هزار دانشجو در روسیه مشغول به تحصیل هستند که این آمار نشاندهنده مهاجرت قابل توجه دانشآموزان برای تحصیل در رشتههای پزشکی است.
این نماینده مجلس اضافه کرد: با توجه به اینکه کشورمان با کمبود پزشک متخصص روبروست، باید وزارت بهداشت اقداماتی را برای افزایش ظرفیت آموزش پزشکی در داخل کشور داشته باشد، چون این امر میتواند از مهاجرت دانشجویان جلوگیری کند و از هدررفت سرمایههای ملی ازجمله منابع مالی و انسانی جلوگیری کند.
نماینده مردم آشار، الگان، ایرانشهر، بنت، سرباز، فنوج و لاشار در مجلس اظهار کرد: وزارت بهداشت میتواند مشوقهایی برای تحصیل پزشکان متخصص در داخل کشور ایجاد کند، بهویژه در مناطق کمبرخوردار بهعنوان مثال تخصیص سهمیهها و تسهیلات خاص برای این مناطق میتواند کمک کند تا پزشکان متخصص به مناطق کمبرخوردار جذب شوند و در نهایت به مردم این مناطق خدمترسانی کنند.
بامری بیان کرد: در صورتی که این دانشجویان در داخل کشور تحصیل کنند، علاوه بر جلوگیری از مهاجرت و خروج ارز، با ارائه خدمات در مناطق کمبرخوردار، میتوانند به افزایش سطح سلامت عمومی و بهبود کیفیت زندگی در این مناطق کمک کنند.
این امر باعث میشود که مشکلاتی مانند مراجعه بیماران به استانهای بزرگ و هزینههای جانبی ناشی از سفرهای طولانی کاهش یابد.
این نماینده مجلس اذعان کرد: در استان سیستان و بلوچستان و شهرستانهای حوزه انتخابیهام، مانند ایرانشهر، وضعیت دسترسی به پزشک عمومی و متخصص به شدت بحرانی است؛ اخیراً یک پزشک متخصص اطفال به ایرانشهر آمده و مردم از این موضوع بسیار خوشحال هستند.
حال تصور کنید که این شرایط در سایر نقاط کشور، بهویژه در مناطق محروم بهبود یابد چون این امر نهتنها موجب کاهش هزینههای مالی و جانی میشود، بلکه به افزایش کیفیت زندگی مردم و ارتقای سطح سلامت جامعه نیز کمک خواهد کرد.
نماینده مردم آشار، الگان، ایرانشهر، بنت، سرباز، فنوج و لاشار در مجلس اظهار کرد: دولت و وزارت بهداشت باید سازوکارهایی را برای اعزام پزشکان به مناطق کمبرخوردار فراهم کنند و اگر نیاز به تصویب طرحها و لوایحی در این زمینه باشد، کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید میتواند در این مسیر کمک کند همچنین از آنجا که مناطق محروم نیاز به تسهیلات ویژه دارند، باید تدابیری برای جذب پزشکان متخصص به این مناطق اندیشیده شود.
نایبرئیس دوم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس بیان کرد: امیدواریم که این اقدامات به زودی در کشور اجرایی شود تا شاهد بهبود شرایط بهداشتی و سلامت در تمامی نقاط کشور بهویژه مناطق محروم باشیم، چون این اقدامات میتواند به بهبود شرایط معیشتی مردم و کاهش مهاجرتهای غیرضروری کمک کند.