سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

انتقاد روسیه از حکم لاهه علیه طالبان

تسنیم | بین‌الملل | پنجشنبه، 19 تیر 1404 - 22:30
معاون رئیس مجلس سنای روسیه، دادگاه بین المللی لاهه را به برخورد دوگانه و سیاسی کاری متهم کرد و گفت این دادگاه جنایات جنگی نیروهای غربی در افغانستان را نادیده گرفته اما حکم بازداشت سران طالبان را صادر کرده است.
افغانستان،لاهه،طالبان،دادگاه،جنايات،بازداشت،حكم

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «کنستانتین کاساچف» معان رئیس سنای روسیه در پی صدور حکم بازداشت «ملا هبت الله آخندزادهم رئیس حکومت طالبان و «عبدالحکیم حقانی» قاضی القضات افغانستان توسط دادگاه بین‌المللی لاهه، اظهار داشت که این اقدام سیاسی است.
وی اظهار داشت که «دادگاه لاهه جنایات جنگی نیروهای غربی را در افغانستان نادیده گرفته است.
بسیاری از روستاها، مدارس و بیمارستان‌ها ویران شدند، زنان و کودکان کشته شدند، اما هیچ‌گاه هیچ حکمی صادر نشد.»
کاساچف تاکید کرد که حتی تلاش‌های اولیه برای تحقیق درباره جنایات ارتش آمریکا در افغانستان نیز هیچ‌گاه به نتیجه نرسید و این بی‌تفاوتی، نشان‌دهنده برخورد دوگانه جامعه بین‌المللی با موضوع عدالت است.
به گفته این مقام روسی، صدور حکم بازداشت علیه سران طالبان درست پس از به‌رسمیت شناختن رسمی «امارت اسلامی» از سوی روسیه، نشان‌دهنده انگیزه‌های سیاسی این اقدام است.
هفته جاری (سه شنبه) دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه حکم بازداشت رئیس و قاضی القضات طالبان را صادر کرد.
این در حالی است که یک هفته پیش، روسیه نخستین کشوری بود که به صورت رسمی طالبان را به عنوان حکومت افغانستان به رسمیت شناخت.
دادگاه لاهه از سال‌ها پیش درباره وضعیت افغانستان تحقیقاتی انجام داده، اما نهادهای حقوق بشری بارها از آن انتقاد کرده‌اند که در برابر جنایات نیروهای آمریکایی و ناتو، برخوردی جدی و بی‌طرفانه نداشته است.
انتهای پیام/.