چرا فرانچسکا آلبانیز از سوی آمریکا تحریم شد؟
آمریکا فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در فلسطین اشغالی را به علت مواضع انتقادیاش علیه رژیم صهیونیستی و تلاش برای تحت پیگرد حقوقی مسئولان آمریکایی و صهیونیستی، تحریم کرد.

سرویس جهان مشرق - مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد: آمریکا تحریمهایی را علیه فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی فلسطین، اعمال کرده است.
روبیو در پستی در پلتفرم "ایکس" (توییتر سابق) مدعی شد که این تحریمها بهدلیل تلاشهای آلبانیز برای ترغیب دادگاه کیفری بینالمللی به اتخاذ اقداماتی علیه مسئولان، شرکتها و مدیران اجرایی آمریکایی و اسرائیلی وضع شدهاند.
روبیو در پست خود نوشت: «دیگر کارزار سیاسی و اقتصادی آلبانیز علیه ایالات متحده و اسرائیل قابلقبول نیست.»
آلبانیز پنجشنبه گذشته از کشورهای جهان خواست تحریم تسلیحاتی علیه رژیم صهیونیستی اعمال کنند و روابط تجاری و مالی خود را با این رژیم قطع کنند؛ او تأکید کرد که "اسرائیل" در غزه دست به نسلکشی میزند.
وی در سخنرانی خود در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، که در آن تازهترین گزارش خود را ارائه داد، رژیم اشغالگر را به انجام "یکی از وحشیانهترین نسلکشیها در تاریخ معاصر" متهم کرد.
او در این سخنرانی که با تشویق گسترده در شورا همراه بود، افزود: «وضعیت در سرزمینهای اشغالی فلسطین از حد فاجعه نیز فراتر رفته است.»
درباره مؤسسه انساندوستانه غزه که تحت حمایت آمریکا فعالیت میکند، آلبانیز گفت که این مؤسسه «تلهای مرگبار است که برای کشتن یا آوارگی مردم طراحی شده است.»
آلبانیز در تازهترین گزارش خود، بیش از ۶۰ شرکت بزرگ را به علت حمایت از شهرکسازیها و تجاوز رژیم اشغالگر به غزه افشا کرد و خواستار پیگرد قانونی این شرکتها شد.
در این گزارش ۲۷ صفحهای آمده است: «نسلکشی "اسرائیل" ادامه دارد، چون برای بسیاری سودآور است.» این گزارش به ارتباط مالی این شرکتها با "نظام آپارتاید و نظامیگری "اسرائیل" اشاره کرده است.
آلبانیز خواستار پاسخگویی مدیران اجرایی این شرکتها در برابر حقوق بینالملل شد و تأکید کرد که باید همه اشکال همکاری تجاری با رژیم اشغالگر متوقف شود.
او تأکید کرد که برخی از این شرکتها، اسرائیل را به سلاح و تجهیزاتی مجهز میکنند که برای نابودی زیرساختهای فلسطینی بهکار میرود، یا در سامانههای نظارتی مشارکت دارند که به سرکوب کمک میکند.
پیشتر برخی رسانههای آمریکایی گزارش داده بودند که دولت آمریکا در پیامی به سازمان ملل خواستار برکناری آلبانیز شده و او را به "یهودستیزی سمی و حمایت از تروریسم" متهم کرده است.
بر اساس وبسایت سازمان ملل، آلبانیز پژوهشگر وابسته در مؤسسه مطالعات بینالمللی مهاجرت در دانشگاه جورجتاون و مشاور ارشد امور مهاجرت و جابهجایی اجباری در مرکز پژوهشی وابسته به سازمان «نهضت عربی برای دموکراسی و توسعه» است.
او همچنین از بنیانگذاران شبکه جهانی مرتبط با مسئله فلسطین است؛ شبکهای که مجموعهای از متخصصان و دانشگاهیان برجسته را گرد هم آورده و به موضوع فلسطین-اسرائیل میپردازد.
آلبانیز تا کنون آثار متعددی درباره وضعیت حقوقی در رژیم صهیونیستی و فلسطین منتشر کرده و کتاب اخیر او با عنوان «پناهندگان فلسطینی در حقوق بینالملل» (انتشارات دانشگاه آکسفورد، تحلیلی جامع حقوقی از وضعیت پناهندگان فلسطینی، از آغاز اشغال تا دوران معاصر ارائه میدهد.
او بهمدت یک دهه بهعنوان کارشناس حقوق بشر با سازمان ملل همکاری داشته است؛ از جمله با دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر و آژانس امداد و اشتغال برای آوارگان فلسطینی (آنروا).
در این نقشها، او به سازمان ملل، دولتها و جامعه مدنی در سراسر خاورمیانه، شمال آفریقا، آسیا و اقیانوسیه درباره اجرای استانداردهای حقوق بشر، بهویژه برای گروههای آسیبپذیر، مشاوره داده است.
سخنرانی آلبانیز در ۱۸ فوریه ۲۰۲۵ در نشستی در برلین درباره فلسطین
هشدار آلبانیز درباره پاکسازی قومی در کرانه باختری
آلبانیز درباره ساکنان کرانه باختری هشدار داد و گفت: فلسطینیها با خطر واقعی «پاکسازی قومی جمعی» مواجهاند، زیرا "اسرائیل" در حال اجرای طرح بلندمدت خود برای تصرف سرزمینهای فلسطینی و بیرون راندن فلسطینیها از آن، تحت پوشش جنگ است.
آلبانیز در بیانیهای مطبوعاتی که از سوی سازمان ملل در ژنو منتشر شد، اعلام کرد "اسرائیل" از «جنگ علیه حماس» برای تصرف سرزمینهای فلسطینی و ادامه روند آوارگی فلسطینیها استفاده خواهد کرد.
او گفت: «آنچه "اسرائیل" امروز در فلسطین اشغالی انجام میدهد، به شدت یادآور نکبت ۱۹۴۷–۱۹۴۹ و شکست ۱۹۶۷ است.» و افزود: «در همین حال، جهان وانمود میکند که نمیبیند تاریخ در حال تکرار شدن است.»
آلبانیز تاکید کرد که پاکسازی قومی جرم مستقلی به شمار نمیآید، اما شامل اقداماتی است که جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و حتی نسلکشی محسوب میشوند.
تشدید خشونت نیروهای "اسرائیلی" و شبهنظامیان شهرکنشین از ژانویه ۲۰۲۵ در کرانه باختری منجر به آوارگی بیش از ۴۰ هزار پناهنده از جنین، طولکرم و نور شمس شده و نزدیک به ۷۰ نفر کشته شدهاند.
آلبانیز گفت که کرانه باختری در حال تجربه بدترین حمله نظامی خود از زمان انتفاضه دوم است؛ حملهای که شامل یورشهای هوایی، بولدوزرهای زرهی، تخریبهای برنامهریزیشده، تخریب خانهها، ویرانی روستاها و زیرساختهای حیاتی، از جمله زمینهای کشاورزی است.
او افزود: تاریخ نشان میدهد راهبرد "اسرائیل" برای ساخت «اسرائیل بزرگ» عاری از حضور فلسطینی، بر اساس کوچ اجباری و سرکوب فلسطینیان بنا شده است، و ویرانی زندگی، خانهها و زیرساختهای آنان همراه با محرومسازی از بازگشت، این هدف را تقویت میکند.
آلبانیز رفتار رژیم صهیونیستی را که در پی پاکسازی قومی زمین های میان رودخانه و دریاست، نوعی «کمپین نسلکشی برای محو فلسطینیان به عنوان یک ملت» توصیف کرد.
سازمان صهیونیستی افراطی «بیتار» فرانچسکا آلبانیز را با «بیجر» تهدید کرد
فرانچسکا آلبانیز در سفر به لندن در ماه مارس امسال با تهدیداتی از سوی گروه صهیونیستی افراطی حامی رژیم صهیونیستی موسوم به «بیتار» مواجه شده است.
این گروه تهدید کرده که از دستگاه «بیجر» علیه او استفاده خواهد کرد.
او قرار بود در دانشگاه «یونیورسیتی کالج لندن» (UCL) به دعوت اتحادیههای دانشجویی حامی فلسطین، سخنرانیای تحت عنوان «نسلکشی در فلسطین و مسیر پاسخگویی» ارائه کند.
این برنامه ویژه دانشجویان دانشگاه بوده و با محدودیتهای شدید از سوی مدیریت دانشگاه روبرو شد.
در یک پست منتشر شده در شبکههای اجتماعی ، این گروه نوشت: «به ما بپیوندید تا فرانچسکا را (در کنار نماد دستگاه ندا – بیجر) در لندن مهمان کنیم».
گمان میرود این نماد اشارهای به حملات دستگاههای بیجر در لبنان باشد.
در پست «بیتار» همچنین آمده: «بیتار فهرستی از افرادی که باید از بریتانیا اخراج شوند تهیه خواهد کرد»، و جداولی را نشان میدهد که شامل اتهاماتی مانند «انکار هفتم اکتبر»، «حمایت از حماس» و «اظهارات ضدیهودی» است.
گروه صهیونیستی «بیتار» به افراطگرایی ملیگرایانه، رفتارهای خصمانه و ایدئولوژی تندروانهاش معروف است.
این گروه در پی خاموش کردن صدای منتقدان اقدامات رژیم صهیونیستی است و ارتباط نزدیکی با جریانهای راستگرای سیاسی در فلسطین اشغالی دارد.
گفته میشود «بیتار» از سازمانها و افراد ثروتمند حامی رژیم صهیونیستی تأمین مالی میشود.
این سازمان پستهای تحریکآمیز متعددی در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرده که در آنها خواستار کشتار فلسطینیها، اخراج آنان، و تبدیل غزه به ویرانه شده است.
این گروه همچنین فعال فلسطینی–آمریکایی «نردین کسوانی» را هدف حمله قرار داده و در پستی در شبکه «ایکس» نوشته است: «شما از آمریکا و یهودیان نفرت دارید، و ما اینجا هستیم و سکوت نخواهیم کرد.
۱۸۰۰ دلار برای کسی که این جهادگرا را به یک دستگاه بیجر مجهز کند.» این جمله به نظر میرسد اشارهای تهدیدآمیز به استفاده از دستگاه بیجر برای ارعاب و تهدید باشد.