سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مهندسی کمک‌های بشردوستانه؛ راهکار اسرائیل برای محدودسازی نفوذ مقاومت در غزه - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | پنجشنبه، 19 تیر 1404 - 19:53
کابینه رژیم صهیونیستی برای نشان دادن پیروزی در نوار غزه استراتژی جدیدی را در چند سطح از جمله ایجاد یک شهرک بشردوستانه در منطقه رفح در دستورکار قرار داده است.
غزه،اسرائيل،نوار،براتي،مقاومت،مناطق،امنيتي،كنترل،هدف،جنگ،ايج ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «منصور براتی»، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی، در ویدیویی تحلیلی به بررسی استراتژی جدید اسرائیل برای اعلام پیروزی در نوار غزه پرداخته است.
براتی معتقد است اسرائیل در تلاش است تا با اتخاذ مجموعه‌ای از سیاست‌ها و راهبردهای چندلایه، نوعی تصویر پیروزی از حضور خود در جنگ نوار غزه ارائه دهد.
به باور وی، با وجود آنکه جنگ غزه بیش از 21 ماه به طول انجامیده و تحقق کامل اهداف اعلام‌شده تل‌آویو همچنان با چالش‌هایی روبرو است، فرماندهان اسرائیلی در ماه‌های اخیر سیاستی مبتنی بر نمایش دستاورد و تثبیت موفقیت را در پیش گرفته‌اند.
.
براتی با اشاره به اجرای طرح‌هایی از جمله «ارابه‌های گیدعون» پس از طرح‌هایی همچون «طرح ژنرال‌ها»، تاکید می‌کند که هدف اصلی این اقدامات، خارج کردن برخی مناطق غزه از کنترل نیروهای مقاومت بوده است.
با این حال، به گفته وی، حملات و کمین‌های اخیر مقاومت فلسطین علیه ارتش اسرائیل نشان می‌دهد که پس از گذشت ماه‌ها، اسرائیل نتوانسته به تسلط کامل بر نوار غزه دست یابد و همچنان متحمل تلفات می‌شود.
این کارشناس در ادامه افزود: اسرائیل برای تحقق هدف خود یعنی تسلط کامل بر نوار غزه و مهار نفوذ گروه‌های مقاومت، اجرای سیاستی چندمحوری را در دستور کار قرار داده است.
از دیدگاه براتی، یکی از محورهای این سیاست، ایجاد پنج محور امنیتی در مناطق مختلف غزه شامل محورهای موراج، فیلادلفیا، کیسوفیم، مفلاسیم و نتساریم است، که رهبران تل‌آویو انتظار دارند با به‌کارگیری این تدابیر، کنترل امنیتی خود بر نوار غزه را تقویت کنند.
براتی یکی دیگر از ابعاد این سیاست را پیشنهاد تمرکز بخش عمده‌ای از جمعیت غزه در منطقه رفح دانسته و اضافه می‌کند: براساس این طرح که توسط یسرائل کاتس،‌ وزیر جنگ اسرائیل مطرح شده، ایجاد یک منطقه بشردوستانه برای اسکان جمعیت بومی غزه در رفح دنبال می‌شود تا سایر مناطق نوار غزه از حضور شهروندان فلسطینی تخلیه و کنترل امنیتی اسرائیل تسهیل گردد.
وی همچنین به تلاش اسرائیل برای ایجاد مناطق حائل و عدم ورود به اطراف نوار غزه اشاره می‌کند و معتقد است این اقدامات با هدف تضمین امنیتی بلندمدت و محدودسازی فعالیت مقاومت به اجرا درآمده است.
براتی در نهایت تصریح می‌کند که یکی دیگر از سیاست‌های اسرائیل، خارج‌کردن روند توزیع کمک‌های بشردوستانه از کنترل گروه‌های مقاومت و ساختارهای وابسته به حماس بوده که در ماه‌های اخیر نهایتاً منجر به شکل‌گیری سازوکارهای جایگزین و بروز مشکلات جدی در دسترسی مردم مناطق مختلف غزه به این کمک‌ها شده است.
انتهای پیام/