از جنگ 12 روزه تا اصلاحات بودجهای؛ زنجان چگونه مسیر توسعه را هموار میکند؟ - تسنیم
جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان با حضور مدیران ارشد برگزار شد تا با تدوین راهکارهای موثر، مسیر پیشرفت و توسعه پایدار این منطقه را هموار کند و تضمینی برای جذب بهینه منابع و ارتقای پروژه های زیرساختی فراهم آورد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان،امروز با حضور مدیران ارشد و مدیران استان، جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان به ریاست استاندار زنجان در سالن جلسات شهید شهریاری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجان با محوریت ابلاغ و تبیین ضرورت جابجایی و تغییرات بودجه و اعتبار زیرمجموعه ها در مواقع بحرانی و اضطراری طبق موازین قانونی و اصلاحات بودجه در کلیه ردیفهای اعتباری استان برای نزدیک به 2 هزار 850 میلیارد تومان بودجه استان و همچین مصوبات کارگروههای زیربنایی و اقتصادی و همچنین لزوم اصلاح و بازنگری شاخصهای توسعه و منطقهای که مبنای تخصیص اعتبارات میباشد، برگزار شد.
در این جلسه سید محسن صادقی استاندار زنجان، ضمن گرامیداشت ایام سوگواری ماه محرم و یاد شهدای جنگ 12 روزه و با تجلیل از همبستگی و انسجام داخلی مردم به عنوان مهمترین دستاورد استان در دوران بحران اظهار داشت: این همبستگی بسیاری از طراحیهای دشمن و بدخواهان را ناکام گذاشت و به حتم شهدای سرفراز ما، سرمایههای ارزشمند استان و کشور بودند و مراسم تشییع و تدفین آنها در استان، نشاندهنده عمق ارادت مردم به مقام شهدا بود.
وی با اشاره به اینکه جنگ و بحران، منافع ملی بسیاری از جمله همبستگی و انسجام داخلی را به همراه داشت که نقش بسزایی در خنثیسازی توطئهها ایفا کرد، تصریح کرد: اغلب مدیران در این دوران فراتر از انتظار عمل کردند و همراهی نیروهای امنیتی، انتظامی، اطلاعاتی، سپاه، مدیران زیرساختی، حوزه خدمات عمومی و بخش خصوصی با مدیریت بحران قابل تقدیر است.
استاندار زنجان با اشاره به نقش برجسته اصحاب رسانه در مدیریت و هدایت افکار عمومی در برابر هجمه جنگ نرم رسانههای دشمن و روایت وارونه وقایع توسط پروپاگاندای وابسته به صهیونیست، ابراز کرد: رسانهها با اطلاعرسانی دقیق و روایت صادقانه وقایع، سنگینی مسئولیت را در حوزه تبیین و انتقال صحیح واقعیتها به دوش کشیدند و ما قدردان تلاشهای آنها هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مصوبات کمیته برنامهریزی استان و تغییرات در توزیع اعتبارات اشاره کرد و افزود: با توجه به نظرات فرمانداران، شاخصهای توسعه و توزیع اعتبارات نیازمند بازنگری است.
لازم است کمیتههای مربوطه با در نظر گرفتن تغییرات در مولفههای اقتصادی و اجتماعی، رویههای موجود را که سالهاست اعمال میشود، مورد ارزیابی مجدد قرار دهند تا با شرایط کنونی تطابق یابد.
وی با تأکید بر اینکه یکی از ملاک عملکرد مدیران را جذب کامل اعتبارات و عدم بازگشت اعتبارات در پایان سال مالی سازمانها قرار دادیم، تصریح کرد: با توجه به اینکه برای جذب اعتبارات و تخصیص بودجه برای پروژههای دستگاههای استان تلاش، رایزنی و دوندگیهای بسیاری میشود عملکرد ادارات در اجرای پروژه و برنامهها نباید به گونهای باشد که مانده مصرف نشده اعتبارات در پایان سال برگشت بخورد.
البته با توصیههایی که انجام شد این مانده اخیرا بسیار ناچیز بود.
توازن و اولویتبندی ملاک توزیع اعتبار قرار گیرد
استاندار زنجان همچنین از ادارات کل خواست در توزیع اعتبارات برای نگهداری و تجهیز ابنیههای اداری در شهرستانها بر اساس توازن و اولویت اقدام کنند.
نبی اله محمدی نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در این جلسه با تقدیر از حمایت، پشتیبانی و خلق حماسه ملت شریف ایران اسلامی در برابر تجاوزات گستاخانه به خاک مقدس کشور و با تاکید بر ایفای نقش حیاتی و کارساز تمامی نیروهای مسلح دستگاهها در شرایط سخت، اظهار کرد: طبق ارزیابیهای انجام شده عملکرد تک تک دستگاهها در جنگ 12 روزه عالی بوده است.
وی با اشاره به اینکه در اعتباراتی که از منابع ملی تخصیص مییابد، با رصد و در نظر گرفتن پیشرفت فیزیکی و جذب اعتبار قبلی پروژه همراه است، بیان کرد: از این رو درخواست دارم برای تخصیص بالای اعتبارات با درصد مناسب، نسبت به جذب به موقع اعتبارات قبلی اقدام شود.
محمدی با اشاره به ارتباط قابل تقدیر و با کیفیت مدیران کل با مجمع نمایندگان استان، یادآور شد: اعتباری که در اختیار وزرا و سازمانها قرار دارد برای جذب مناسب نیاز به قدرت چانه زنی دارد که بخشی از اعتبار جذب شده برای جاده قره پشتلو از همین طریق بوده که مدیران کل در صورت نیاز برای هماهنگی با وزرا میتوانند از طریق نمایندگان اقدام کنند.
سید جمال موسوی نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی در این جلسه، با اشاره به اقدامات شایسته استانداری برای توسعه منطقه ای، اظهار کرد: پروژههای بسیار خوبی در استان در حال اقدام است که یکی از مهمترین آنها دو خطه کردن راه آهن زنجان به تهران است و امیدواریم افتتاح آن در سفر قریب الوقوع ریاست جمهور انجام شود.
وی با اشاره به موضوع تامین آب استان، تصریح کرد: امید است در سفر رئیس جمهور به منطقه توجه ویژه در حوزه سد مشمپا و تخصیص اعتباری مناسب برای این پروژه و همچنین پروژه مراش و مرمرین جذب شود.
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به دیگر پروژههای زیربنایی مهم استان به ویژه روکش آزادراه زنجان به تبریز که در اولویت دستور کار قرار گرفته، اظهار کرد: با توجه به اینکه فصل اجرای پروژههای عمرانی در حال گذر است برخی مسئولان استان خوشبختانه با حضور میدانی پیگیر جذب اعتبارات در اجرای پروژهها هستند.
وی با اشاره به پروژههای خوب در دست اقدام اداره راهداری و حمل و نقل جادهای، بیان کرد: خوشبختانه این پروژهها به خوبی در حال عملیاتی شدن است که با تکمیل این پروژهها از نظر نرم کشوری جایگاه مناسبی خواهیم یافت.
موسوی با اشاره به پروژههای آب و فاضلاب شهری و روستایی نیز، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیشتر تنش آبی استان در حوزه انتخابی اینجانب است تلاش دارین با اقدامات لازم از این دوره با کمترین شرایط بحرانی گذر کنیم.
وی با اشاره به اینکه 80 درصد از اعتباراتی که ادارات میتوانند جذب کنند از رایزنی در تهران است، بیان کرد: مدیران دستگاه اگر ارتباط تنگاتنگ با نمایندگان و از طریق نمایندگان با وزرا داشته باشند به طور یقین 10 برابر اعتباراتی که امروز به عنوان تملک در استانها جذب میشود، میتوانند تخصیص بگیرند.
رئیس مجمع نمایندگان استان زنجان با اشاره به اینکه در شهرستان ماهنشان در منطقه علیا نزدیک به 20 روستا داریم که در وضعیت نابسامان سوختی هستند، ابراز کرد: در حوزه انتخابیه من در امر گازرسانی مشکل داریم و یا اتمام پروژه این حوزه با مشکل مواجه است.
احمد خداوردی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجان در این مراسم ضمن تاکید بر زوم بازنگری در شاخصهای استان زنجان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در بسیاری از حوزهها بودجه بر اساس شاخصها تخصیص مییابد، نیاز است نسبت به بازنگری و بروزرسانی شاخصها اقدام شود که دغدغه هر ساله ما است.
انتهای پیام/