جامعه عشایر ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور را تامین میکند
معاون وزیر جهاد گفت: در حال حاضر جامعه عشایر ۲۵ درصد تولید گوشت قرمز کشور را در اختیار دارد.

باشگاه خبرنگارانجوان؛ آزاده محبی - جهانبخش میرزایی رئیس سازمان امور عشایر در برنامه رادیو اقتصاد با اشاره به نقش عشایر در تامین امنیت غذایی کشور گفت: امنیت غذایی هر کشوری یکی از ارکان مهم امنیت ملی است و هرچقدر وابستگی در بحث غذا به خارج از کشور کمتر باشد و به عبارتی ضریب وابستگی کمتر باشد، یک مزیت محسوب می شود.
به گفته وی، در بحث امنیت غذایی و تولید گوشت قرمز جامعه عشایر ۲۸ تا ۲۹ میلیون راس دام در اختیار دارد و از ۳۵ میلیون هکتار مراتع کشور بهره برداری می کند.
میرزایی با بیان اینکه عشایر حدود ۶۰ میلیون هکتار عرصه قلمرو عشایر است، افزود: امروز در بحث تولید دنیا بدنبال یک سری شاخص ها رفته تا تولید باید اقتصادی و پایدار شود و برای این منظور شاخص های بهره وری جزء شاخص های با اهمیت تلقی می کنند.
رئیس سازمان امور عشایر ادامه داد: جامعه عشایر یکی از بهره ورترین جامعه است که با حداقل امکانات بیشترینتولید دارند و این جامعه به هیچ شبکه سراسری آب و برق وصل نیست به طوریکه آب و برق مختل شود، تولید مشکلی ندارد.
به گفته وی، تولیدکنندگان علوفه در دنیا کشورهای محدودی هستند و بدلیل آنکه کشور خشک و نیمه خشک هستیم که محدودیت منابع آب داریم، از این رو باید از تولید گندم بکاهیم که بدلیل اهمیت تولید گندم به عنوان مهم ترین محصول استراتژیک محدودیت هایی در تولید علوفه داریم.
معاون وزیر جهاد با بیان اینکه ضریب تبدیل گوشت جامعه عشایر به خارج از کشور کمتر است، افزود: تولید گوشت جامعه عشایر مصداق پدافند غیرعاملی امنیت غذایی است و بدلیل استفاده از مراتع و کمترین الودگی مراتع، تولید جامعه عشایر پاک است و به عبارت دیگر با رعایت برخی الزامات تولید ارگانیک تلقی می شود.
رئیس سازمان امور عشایر با بیان اینکه ۲۵ درصد تولید گوشت قرمز کشور را جامعه عشایر در اختیار دارد، گفت: ظرفیت افزایش تولید با ارتقای ضریب نفوذ دانش و بهره وری تا ۳۵ درصد وجود دارد که ما حدود ۲۷ نژاد گوسفندی و ۱۴ نژاد بز داریم که در کشور سازگار است و این امر تنوع زیستی و ارزش ژنتیکی دارد.