آزادراه شهید سلیمانی؛ حلقه نجات قم از ترافیک سنگین و آلودگی
معاون امور عمرانی استانداری قم از پیشرفت 90 درصدی آزادراه شهید سلیمانی در استان خبر داد و گفت: با تکمیل این مسیر، خودروهای سنگین دیگر وارد بافت شهری قم نخواهند شد و این موضوع گامی مؤثر در کاهش ترافیک و آلودگی هوا خواهد بود.

خسرو سامری در گفتگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به وضعیت راههای استان قم اظهار داشت: استان قم بهلحاظ موقعیت جغرافیایی، یکی از استانهای بسیار خاص کشور به شمار میرود.
این استان در تقاطع چند راه اصلی قرار گرفته و از این نظر، نقش کلیدی در شبکه حملونقل کشور دارد.
جالب توجه است که هیچ استانی را در کشور نمیتوان یافت که 5 خط راهآهن در آن تعریف شده باشد؛ تنها قم از این ویژگی برخوردار است.
البته استان تهران وضعیت خاص خود را دارد، اما در میان کلانشهرها، قم جایگاه ویژهای دارد.
سامری گفت: یکی از مهمترین پروژههای در دست اجرا، آزادراه شهید سلیمانی است که بهعنوان یکی از پروژههای پیشران کشور شناخته میشود.
حدود 74 کیلومتر از مسیر این آزادراه از استان قم عبور میکند.
این مسیر، استانهای جنوب غربی کشور نظیر خوزستان و بوشهر را به مرکز و شمال کشور متصل میکند و از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است.
معاون امور عمرانی استانداری قم درباره ویژگیهای آزادراه شهید سلیمانی بیان کرد: یکی از مزیتهای اصلی این آزادراه، در کنار بار ترافیکی 17 استان کشور، این است که کمربندی شهر قم نیز در قالب آن تعریف شده است.
در حال حاضر، خودروهای سنگین، بهویژه تریلیها، که از غرب کشور و مسیرهایی نظیر جعفریه یا سلفچگان به سمت شمال میآیند، مجبور به عبور از بزرگراه امام علی(ع) و ورود به بافت شهری قم هستند.
این امر نهتنها باعث ترافیک سنگین در شهر شده، بلکه آلودگی هوا و مزاحمتهای متعددی را نیز برای شهروندان بهوجود آورده است.
وی ادامه داد: با احداث 12.5 کیلومتر از آزادراه شهید سلیمانی، که از جاده جعفریه آغاز شده و به آزادراه تهران-قم ختم میشود، خودروهای عبوری دیگر نیازی به ورود به داخل شهر نخواهند داشت.
این مسیر، در حاشیه شهرک شکوهیه قرار دارد و بهعنوان یک کمربندی مؤثر برای شهر قم عمل خواهد کرد.
سامری با اشاره به اینکه این آزادراه، هرچند پروژهای ملی بهشمار میرود، اما برای قم اهمیتی دوچندان دارد تصریح کرد: تاکنون حدود 90 درصد عملیات زیرسازی آن تکمیل شده و بیشتر تملکهای موردنیاز نیز انجام شدهاند.
در مسیر جعفریه، پس از عبور از راهآهن، یک تقاطع غیرهمسطح در حال احداث است که بخشی از این پروژه محسوب میشود و به سمت شهرک شکوهیه و آزادراه امیرکبیر امتداد مییابد.
امید است، این 12.5 کیلومتر را در صورت نبود مانع جدی، بتوانیم تا پایان سال جاری این کمربندی را به مردم شریف قم تحویل دهیم.
البته در مسیر اجرا، با مشکلاتی از جمله تأمین مصالح و اعتبارات مواجه بودیم که با پیگیریهای مستمر، خوشبختانه در حال مرتفع شدن هستند.
معاون امور عمرانی استانداری قم در زمینه تأثیر جنگ 12 روزه بر حوزه عمرانی استان اظهار داشت: با توجه به جایگاه ویژه این معاونت در مباحث زیرساخت، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران، از همان لحظههای نخست، وارد عمل شدیم.
با همکاری دیگر نهادها و دستگاههای ذیربط، تلاش کردیم تدابیر لازم را اتخاذ کنیم تا کمترین میزان آسیب به مردم وارد شود.
وی افزود: برنامهریزیهای مشخصی برای شرایطی که ممکن است ادامهدار باشد، در حوزههای آب، برق، گاز و سایر خدمات زیربنایی انجام شده است تا در صورت تداوم بحران، آسیبها به حداقل برسد.
ما وظیفه خود میدانیم که همیشه در آمادگی کامل باشیم.
در واقع، ما سربازان این نظام هستیم و معنای سربازی، حضور مداوم در میدان است.
در خصوص خسارتهای واردشده نیز پیگیریهای جدی در حال انجام است.
ساختمانهایی که دچار آسیب شدهاند، چه در بخش دولتی و چه خصوصی، در حال ارزیابی و کارشناسی هستند تا جبران خسارتها با سرعت انجام گیرد.
سامری با اشاره به پرداخت خسارت به مردم و روند بازسازی اذعان کرد: طبق اعلام سخنگوی دولت، مقرر شده که در کمترین زمان ممکن، خسارتها به مردم پرداخت شود.
وظیفه بازسازی واحدهای مسکونی را بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و وزارت راه و شهرسازی عهدهدار شده است.
مسئولیت جبران خسارتهای وارده به خودروها نیز شرکتهای بیمه در این زمینه ورود کردهاند.
معاون امور عمرانی استانداری قم در پایان خاطرنشان: در سطح استان قم، پیگیریهای لازم از طریق اداره کل مدیریت بحران در حال انجام است.
تمام خسارتهای واردشده به منازل مردم، از جمله شکست شیشهها یا آسیبهای دیگر، در حال بررسی کارشناسی است.
پس از تعیین میزان خسارت، پرداختها با سرعت انجام خواهد شد.
توصیه ما به شهروندان این است که در صورت وجود هرگونه مشکل، حتماً به اداره کل بحران استان مراجعه کنند.
انتهای پیام/