چهره ناخوشایند کرمانشاه/ از انباشت زباله تا افزایش حاشیهنشینی! - تسنیم
کارگروه مدیریت کلانشهر کرمانشاه به منظور تقویت هماهنگی بین بخشی و هم افزایی، افزایش رضایتمندی شهروندان، تقویت نقش و مشارکت مردم، رفع موانع طرح های عمرانی و شهری و تسهیل تصمیم گیری ها تشکیل شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، کلانشهر کرمانشاه، با جمعیتی که بیش از نیمی از ساکنان استان را در خود جای داده است، با چالشهای جدی در حوزه مدیریت شهری مواجه است که شایسته مردم این دیار نیست.
تمرکز جمعیتی بالا در کنار مراجعه گسترده بیماران از شهرستانها و استانهای همجوار، نیازمند ارائه خدمات و زیرساختهای متناسب با یک کلانشهر است.
با این حال، وضعیت نامناسب جمعآوری زباله، پروژههای نیمهتمام شهری، ترافیک و حملونقل عمومی ناکارآمد، ساختوسازهای غیرمجاز و فقدان نمادهای شهری مناسب، تصویری ناخوشایند از چهره شهر را به نمایش میگذارد.
حتی ورودیهای شهر نیز فاقد شکوه و زیبایی لازم برای معرفی یک کلانشهر هستند و وضعیت روشنایی معابر نیز به عنوان معیاری برای زیبایی و امنیت، مطلوب نیست.
علاوه بر این، مسئله حاشیهنشینی نیازمند طرحها و راهکارهای جدید و عملیاتی است، نه صرفاً طرح مسئله.
این مجموعه مشکلات، از انباشت زباله و پروژههای عمرانی بلاتکلیف گرفته تا معضلات ترافیکی و فقدان سیمای شهری مناسب، ضرورت اتخاذ تصمیمات کلان و متناسب با جمعیت میلیونی کرمانشاه را بیش از پیش آشکار میسازد.
برنامهریزی برای انتقال کاربریهای شهری مانند بازار ترهبار، زندان، پادگانها و ترمینالها که اکنون در نقاط نامناسبی از شهر مستقر شدهاند، گامی اساسی در جهت بهبود مدیریت شهری و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان خواهد بود.
همچنین، توجه به مسئله حاشیهنشینی و ارائه راهکارهای نوآورانه برای ساماندهی این مناطق، از دیگر اولویتهایی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
در همین راستا و برای مقابله با این چالشهای چندوجهی، کارگروه مدیریت شهری در کرمانشاه تشکیل شده است تا با بررسی دقیق مسائل و ارائه راهکارهای عملیاتی، گامی مؤثر در جهت بهبود وضعیت شهری و ایجاد محیطی زیستپذیر، ایمن و دلنشین برای شهروندان کرمانشاهی بردارد.
در نخستین جلسه کارگروه مدیریت کلانشهر کرمانشاه که با ابتکار و دستور استاندار کرمانشاه تشکیل شده است، منوچهر حبیبی با تأکید بر جایگاه ویژه این شهر در غرب کشور، بر ضرورت برنامهریزی دقیق، اولویتبندی مسائل شهری و هماهنگی میان دستگاهها برای پاسخگویی به نیازهای جمعیت بالای این کلانشهر تأکید کرد.
به گفته حبیبی استاندار کرمانشاه این کارگروه با هدف تقویت هماهنگی بین بخشی، ایجاد انسجام و هم افزایی میان دستگاه های اجرایی مرتبط، افزایش رضایتمندی شهروندان، تقویت نقش و مشارکت مردم در حکمرانی شهری، رفع موانع طرح های عمرانی و شهری و تسهیل در فرآیندهای تصمیمگیری تشکیل شده است.
وی تأکید کرد: موضوعات مدیریت شهری کرمانشاه بسیار زیاد و حائز اهمیتاند.
از اعضای کارگروه انتظار میرود ابتدا طرح مسئله کنند و سپس اولویتبندی مشخصی ارائه دهند تا در این کارگروه، جمعبندی لازم صورت گیرد.
استاندار کرمانشاه گفت: برای اجرای پروژههای بزرگ و اثرگذار، در کنار مجموعه شهرداری و شورا هستیم تا بتوانیم با کیفیت بالاتری پیش برویم و گرههای موجود در مسیر توسعه شهری را باز کنیم.
حبیبی افزود: میزان پیگیری شهرداری نقش بسیار مهمی در روند کار کارگروه مشترک دارد.
این کارگروه بسته به نیازها و خواستههای مدیریت شهری، آمادگی ورود جدی به مسائل و چالشها را دارد.
هرچه همراهی و مطالبهگری بیشتری از سوی شهرداری باشد، کارگروه نیز مؤثرتر وارد عمل خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه مصوبات کارگروه از پشتوانه قانونی برخوردار خواهد بود، خاطرنشان کرد: سازوکارهای قانونی برای پیشبرد تصمیمات این کارگروه وجود دارد و مصوبات آن در صورت لزوم در کارگروههای بالادستی یا شورای برنامهریزی توسعه استان طرح خواهد شد.
بنابراین جای هیچ نگرانی در این زمینه نیست.
استاندار کرمانشاه همچنین با بیان اینکه تمرکز مدیریت استان بر آینده و حل مسائل جاری است، گفت: ما به دنبال بررسی و مقصرسازی در خصوص اتفاقات گذشته نیستیم.
اکنون زمان آن رسیده که با نگاه رو به جلو، مسائل شهری را اولویتبندی کرده و اقدامات مؤثری در این زمینه انجام دهیم.
حبیبی با اشاره به تدوین «نظام مسائل شهری» عنوان کرد: قرار است بر اساس همفکری اعضای کارگروه و با رأیگیری، ده اولویت اصلی از میان مسائل موجود انتخاب شوند و با تمرکز بر این اولویتها، مسیر پروژهها مشخص گردد.
مواردی مانند جابجایی زندان، ساماندهی پایانهها، توسعه پیادهراهها و بهبود سیمای شهری از جمله موضوعاتی هستند که قابلیت بررسی در این فهرست را دارند.
وی بر لزوم برگزاری منظم جلسات کارگروه تأکید کرد و گفت: این جلسات باید به صورت هفتگی و در زمان ثابت برگزار شود تا برنامهریزی دقیقتری برای اجرای پروژهها صورت گیرد.
استاندار کرمانشاه همچنین به اهمیت اقتصاد شهری در انتخاب و اجرای پروژهها اشاره کرد و افزود: ما باید پروژههایی را انتخاب کنیم که بتوانند در کنار ارتقای کیفیت زندگی شهروندان، بازدهی اقتصادی نیز داشته باشند.
جابهجایی پایانهها، ایجاد شهربازی و پیادهراهها از جمله پروژههایی هستند که در صورت اجرای مناسب، میتوانند موجب درآمدزایی برای شهرداری و جذب سرمایهگذار شوند.
حبیبی با تأکید بر بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و دانشگاهی گفت: پروژهها باید پشتوانه علمی داشته باشند.
دانشگاهها، بهویژه دانشگاه آزاد، میتوانند در تعریف و اجرای کارشناسی پروژهها نقش مؤثری ایفا کنند.
امیدوارم با همکاری همهجانبه، بتوانیم گامهای بزرگی در مسیر توسعه شهری برداریم.
در این کارگروه هریک از اعضا به بیان دیدگاه ها و نظرات خود در جهت ارتقای جایگاه کلانشهر کرمانشاه پرداختند و مقرر شد جلسات آن به صورت منظم و با دستور کار اولویت بندی برنامهها و پیگیری و اجرای آنها برگزار شود.
انتهای پیام/