از نصب برنامههای ناشناس خودداری کنید
نصب برنامههای ناشناس باعث نفوذ هکرها به اطلاعات شخصی میشود و به کاربران توصیه میشود تنها از منابع معتبر، برنامههای کاربردی خود را بارگیری کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان - سرهنگ رامین پاشایی رئیس مرکز امداد و فوریتهای سایبری پلیس فتا بااشاره به وضعیت کشور گفت: همچنان توصیهمان به مردم این است که برای بالا بردن امنیت خودشان و امنیت فضای مجازی کشور، حتماً از پیامرسانها و شبکههای اجتماعی داخلی و بومی استفاده کنند.
سرهنگ پاشایی افزود: فیلم، عکس یا هر نوع محتوایی که به هر طریقی به دست افراد میرسد، نباید در شبکههای اجتماعی و پیامرسانها بازنشر شود یا برای دیگران ارسال شود.
اخبار جعلی و فیکنیوزها اکنون در شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای غیربومی بهشدت در حال انتشار هستند و متأسفانه کاربران ایرانی نیز، بر اساس یک فرهنگ اشتباه، هر خبری یا نقلقولی که دریافت میکنند را بدون بررسی صحت و سقم آن، منتشر کرده و برای دیگران ارسال میکنند.
این موضوع را مدنظر داشته باشید که به هیچ عنوان نباید چنین کاری انجام دهید و خودتان را در چرخه بازنشر اخبار جعلی و دروغ، که با هدف تشویش اذهان عمومی، ایجاد یأس، ناامیدی یا سایر اهداف منتشر میشوند، قرار ندهید.
رئیس مرکز امداد و فوریتهای سایبری پلیس فتا گفت: از طریق شبکههای اجتماعی و پیامرسانها، عمدتاً غیربومی اما گاهی اوقات داخلی، برنامه هایی با عناوینی مانند "اینترنت بانک"، "اد کن جایزه بگیر"، "اینترنت رایگان دریافت کن" و موارد مشابه برای آنها ارسال میشود.
متأسفانه این روند قبلاً هم مرسوم بود اما اکنون شدت بیشتری پیدا کرده است.
سرهنگ پاشایی تأکید کرد: هیچگونه برنامه کاربردی که از منبع آن مطلع نیستید نباید روی گوشی نصب شود.
اگر به برنامه کاربردی نیاز دارید، حتماً باید از فروشگاه برنامه های مجاز آن را دریافت و نصب کنید.
رئیس مرکز امداد و فوریتهای سایبری پلیس فتا افزود: در گذشته لینکهای آلوده ممکن بود فقط هدف اقتصادی داشته باشند و امنیت مالی شما را به خطر بیندازند، اما در حال حاضر، بعضی از این لینکها ممکن است امنیت مجازی شما را نیز تهدید کنند.
برخی از این برنامه های کاربردی ممکن است جاسوسی باشند و پس از نصب روی گوشی، بهراحتی دادهها و اطلاعات شخصی شما را سرقت کنند.
بر همین اساس توصیه میکنیم که برنامه های کاربردی صرفاً باید از اپاستورهای مجاز دریافت و نصب شوند.