بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور در اصفهان افتتاح شد
رئیس جمهور مرحله اول نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات را به صورت ویدئو کنفرانسی افتتاح کرد.

به گزارش مشرق، بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور و بیست و پنجمین نیروگاه خورشیدی جهان به همت شرکت فولاد مبارکه در کوهپایه اصفهان و با هدف تولید ۶۰۰ مگاوات برق خورشیدی احداث شده است که امروز پنجشنبه ۱۹ تیر فاز اول آن با ظرفیت ۱۲۰ مگاوات با حضور برخط مسعود پزشکیان، رئیس جمهور و محمد اتابک، وزیر صمت، مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان و مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه و جمعی از نمایندگان مجلس به بهرهبرداری رسید.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در آیین افتتاحیه این نیروگاه خورشیدی اظهار کرد: پس از ۱۲ روز تهاجم ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی، با آرزوی طول عمر با عزت و برکت برای مقام معظم رهبری، لازم میدانم از تمامی عزیزانی که در این زمینه سرمایهگذاری کردهاند، از جمله پیمانکاران، مدیران و مسئولین، قدردانی کنم.
وی افزود: از وزیر محترم نیرو، وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت و گروه فولاد مبارکه که در این مسیر پیشقدم شده و سرمایهگذاریهای لازم را انجام دادهاند، سپاسگزاری میکنم.
رئیس جمهور ادامه داد: اکنون با استعانت از خداوند متعال و با یاد شهیدان عزیزمان، پروژه ۱۲۰ مگاواتی آفتاب شرق فولاد مبارکه را افتتاح کنید.
با ذکر صلواتی بر محمد و آل محمد، و در ظل توجهات حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و پیرو عمل به منویات مقام معظم رهبری در سال سرمایهگذاری برای تولید، فاز اول این پروژه را به بهرهبرداری میرسانیم.
این نیروگاه خورشیدی در مساحت ۱۲۰۰ هزار هکتار که بهعنوان یکی از پروژههای کلیدی در توسعه انرژیهای پاک کشور محسوب میشود، گامی مهم در راستای کاهش مصرف سوختهای فسیلی و افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر در شبکه برق ایران است.
این پروژه با سرمایهگذاری ۳۰۵ میلیون یورویی فولاد مبارکه اجرایی شده و پیشبینی میشود سالانه میزان قابل توجهی از نیاز برق منطقه را تأمین کند.
در حال حاضر، ۲۴۰ مگاوات برق خورشیدی در اصفهان به شبکه سراسری متصل شده و بر اساس هدفگذاری صورتگرفته، این عدد تا سال ۱۴۰۷ به ۵۳۰۰ مگاوات خواهد رسید.
اشتغالزایی سه هزار نفر در حین عملیات و ۷۰نفر در فاز اول بهرهبردای، بزرگترین نیروگاه یکپارچه خورشیدی کشور دارای تکنولوژی ردیاب برای تولید انرژی بیشتر، دریافت انرژی خورشیدی از تابش به سطح رویین پنل و بازتابش از زمین به پشت پنل، جلوگیری از انتشار یکمیلیون تن سالانه گاز گلخانهای CO۲ از ویژگیهای نیروگاه خورشیدی کوهپایه اصفهان است.
قرار است فاز نهایی این پروژه بزرگ تا پایان ۱۴۰۵ به بهرهبرداری برسد که با بهرهبرداری از این پروژه، سطح برق خورشیدی کشور تا ۳۰ درصد افزایش پیدا میکند.