خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 19 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بازار جهانی آماده جذب نفت بیشتر است

تسنیم | اقتصادی | پنجشنبه، 19 تیر 1404 - 11:53
وزیران نفت و انرژی اوپک پلاس و مدیران عامل شرکت های بزرگ نفتی جهان اعلام کردند که بازارهای جهانی نفت خام آماده جذب افزایش عرضه نفت هستند.
نفت،انرژي،عرضه،كاهش،داوطلبانه،افزايش،عضو،روز،بشكه،هشت،اضافه، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم، وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) و مدیران عامل شرکت‌های بزرگ نفتی جهان روز چهارشنبه (18 تیر) در نخستین روز از برگزاری نهمین سمینار بین‌المللی اوپک در کاخ تاریخی هافبورگ وین طی «نخستین میزگرد سطح بالا» با عنوان «بازارهای جهانی انرژی: دورنمای فوری و افق‌های بلندمدت» اعلام کردند که بازگرداندن تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو اوپک‌پلاس منجر به افزایش سطح ذخیره‌سازی‌ها نمی‌شود و این اوضاع حکایت از آن دارد که بازارها تشنه نفت بیشتر هستند.
اوپک‌پلاس که حدود نیمی از نفت جهان را تولید می‌کند، از سال 2022 برای حمایت از بازار، در چند مرحله به‌صورت داوطلبانه و تصمیم جمعی تولید خود را حدود 5 میلیون بشکه کاهش داده بود، اما هشت کشور عضو این ائتلاف از آوریل امسال روند بازگرداندن تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه 2 میلیون و 200 هزار بشکه‌ای را آغاز کرده‌اند.
هشت عضو اوپک‌پلاس لغو کاهش عرضه داوطلبانه اضافه خود را در ماه آوریل با 137 هزار بشکه‌ آغاز کردند و پس از آن، در ماه‌های مه، ژوئن و ژوئیه، با وجود افت قیمت نفت، هر ماه روزانه 411 هزار بشکه از این کاهش عرضه داوطلبانه اضافه را به بازار برگرداندند.
این هشت کشور در نشست روز شنبه لغو روزانه 548 هزار بشکه دیگر را برای ماه اوت تصویب کردند.
طبق گزارش رویترز، سهیل المزروعی روز چهارشنبه (18 تیر) در میزگرد یادشده گفت: بازار جهانی نفت بدون افزایش ذخیره‌سازی، توانسته‌ است بخش عمده لغو کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو اوپک‌پلاس را جذب کند.
وی تأکید کرد: با وجود اجرای تدریجی لغو کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو اوپک‌پلاس در چند ماه گذشته، سطح ذخیره‌سازی‌ها افزایشی قابل‌توجه نداشته؛ موضوعی که نشان می‌دهد بازار به این بشکه‌ها نیاز داشته است.
امین ناصر، مدیرعامل شرکت دولتی نفت سعودی آرامکو عربستان گفت: با وجود چالش‌های ناشی از تعرفه‌های آمریکا و تنش‌های تجاری، تقاضای جهانی نفت برای ادامه سال جاری میلادی روزانه حدود یک میلیون و 200 هزار تا یک میلیون و 300 هزار بشکه افزایش می‌یابد.
وی به افزایش تقاضای بنزین در ایالات متحده آمریکا و توسعه بخش پتروشیمی چین به‌عنوان محرک‌های اصلی اشاره کرد.
در همین حال، شیخ نواف الصباح، مدیرعامل شرکت نفت کویت، تصریح کرد: خریداران چینی و ژاپنی درخواست نفت بیشتری دارند که نشانه‌ای دیگر از وجود تقاضای مطلوب در بازار است.
منابعی معتقدند اوپک‌پلاس در تلاش است در برابر افزایش عرضه از سوی تولیدکنندگان رقیب مانند ایالات متحده آمریکا، سهم بازار خود را حفظ و تقویت کند.
در همین زمینه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا از این ائتلاف خواسته است برای کمک به کاهش قیمت بنزین، تولید نفت را افزایش دهد.
موری اوچینکلوس، مدیرعامل بی‌پی در ادامه این میزگرد گفت: پس از ثبت رکوردهایی تازه در ماه‌های اخیر، تولید کشورهای خارج از ائتلاف اوپک‌پلاس در سال آینده میلادی راکد می‌ماند، بازار فیزیکی نفت با کمبود عرضه روبه‌روست و چین در حال افزایش ذخایر خود است.
در همین حال، وائل ساوان، مدیرعامل شرکت شل، تصریح کرد: بیشترین نگرانی مربوط به رسیدن نرخ بازیافت در میدان‌های نفتی به سالانه 4 تا 5 درصد است و این موضوع به سرمایه‌گذاری‌های بیشتری نیاز دارد.
در ادامه میزگرد «بازارهای جهانی انرژی؛ دورنمای فوری و افق‌های بلندمدت» پاتریک پویانه، مدیرعامل شرکت توتال انرژی، تأکید کرد: با توجه به نصف شدن رشد تقاضا در چین طی سال‌های اخیر، بازار به حد کافی تأمین شده است.
بر اساس این گزارش، با تداوم تصویب لغو بخش دیگری از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه 2 میلیون و 200 هزار بشکه‌ای هشت عضو اوپک‌پلاس در ماه سپتامبر این روند تکمیل و افزایش تولید روزانه 300 هزار بشکه‌ای امارات هم در چارچوب سهمیه جدید این کشور محقق می‌شود.
در صورت تحقق، لغو بخش دیگری از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو اوپک‌پلاس در ماه سپتامبر، مجموع این رقم از ماه آوریل تاکنون را به 2 میلیون و 470 هزار بشکه‌ یا اندکی کمتر از 2.5 درصد از تقاضای جهانی می‌رساند.
امارات مدت‌ها از سهمیه تولید پایین خود که حدود 3 میلیون بشکه در روز بود، انتقاد و استدلال می‌کرد که برای تولید بیش از 4 میلیون بشکه در روز سرمایه‌گذاری گسترده‌ای انجام داده است.
اوپک‌پلاس در ژوئن 2024 با افزایش 300 هزار بشکه‌ای سهمیه امارات موافقت کرد و مقرر شد این کشور به‌تدریج تولید خود را افزایش دهد تا این رشد تا سپتامبر 2025 کامل شود، اما اجرای این تصمیم چند بار معوق شد و تا سپتامبر 2026 عقب افتاد.
با این حال از ماه مه روند بازگشت عرضه تسریع شد و امارات در عمل به برنامه اولیه سپتامبر 2025 بازگشت.
اوپک‌پلاس همچنان کاهش عرضه جداگانه 3 میلیون و 660 هزار بشکه‌ای را که شامل یک میلیون و 660 هزار بشکه داوطلبانه و حدود 2 میلیون بشکه در روز کاهش جمعی اعضاست، حفظ می‌کند.
این کاهش‌ها تا پایان سال 2026 معتبر خواهند بود.
سمینار بین‌المللی اوپک از رویدادهای مهم در تقویم انرژی جهان است.
این سمینار با تسهیل بحث درباره مسائل مهم تأثیرگذار بر صنعت نفت، همکاری و گفت‌وگو میان ذی‌نفعان انرژی را تقویت می‌کند.
شرکت‌کنندگان در این سمینار شامل وزیران کشورهای عضو اوپک، کشورهای حاضر در بیانیه همکاری و دیگر کشورهای تولیدکننده نفت و مصرف‌کننده انرژی، همچنین رؤسای سازمان‌های بین‌المللی، مدیران شرکت‌های انرژی و مؤسسه‌های مالی، رهبران صنایع جهان، سیاست‌گذاران، کارشناسان، جامعه دانشگاهی و روزنامه‌نگاران هستند.
طبق گزارش وزارت نفت، محسن پاک‌نژاد، رئیس دوره‌ای نشست‌های اوپک در سال 2025 میلادی و وزیر نفت ایران که به‌دلیل اوضاع نامطلوب کنونی کشور موفق به حضور در این رویداد نشد، روز گذشته طی پیامی ویدئویی در آیین گشایش رسمی نهمین سمینار بین‌المللی اوپک گفت: این سمینار مهم که با شعار «ترسیم مسیرها با همدیگر: آینده انرژی جهانی» برگزار می‌شود، در پی پرداختن به چالش‌های جدی است که مسیر جهانی به سوی آینده‌ای امن در حوزه انرژی را تهدید می‌کند.
نهمین سمینار بین‌المللی اوپک که امروز (پنجشنبه، 19 تیر) پس از 2 روز فعالیت به‌کار خود پایان می‌دهد بر طیف وسیعی از مسائل مربوط به صنایع نفت و انرژی ازجمله امنیت انرژی، انتقال انرژی، فناوری و نوآوری، توسعه پایدار و اقتصاد جهانی متمرکز خواهد بود.
انتهای پیام/