خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 19 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جان کری: ترامپ در موضوع مهاجرت حق داشت – حزب دموکرات در قبال بحران مرزی اشتباه کرد

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | پنجشنبه، 19 تیر 1404 - 10:40
وزیر خارجه پیشین آمریکا در اعترافی آشکار مواضع مهاجرتی ترامپ را تأیید کرد.
كري،دولت،مهاجرتي،كاليفرنيا،دموكرات،مرز،بايدن،مهاجر،مهاجرت،در ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - جان کری، وزیر خارجه پیشین ایالات متحده و نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۰۴، در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی گفته است که دموکرات‌ها در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن اجازه دادند که مرز آمریکا و مکزیک عملاً در وضعیت «محاصره» قرار گیرد.
کری در گفت‌وگویی صریح با خبرنگار ویژه بی‌بی‌سی، جیمز ناوتی، اعتراف کرد که حزب دموکرات در مسئله مهاجرت برای سال‌ها دچار کوتاهی شده و به این ترتیب، فرصت سیاسی مهمی را به دونالد ترامپ و جمهوری‌خواهان داده است.
او گفت: «اولین چیزی که هر رئیس‌جمهوری باید بگوید – یا هر فردی در جایگاه عمومی – این است که بدون مرز محافظت‌شده، کشوری وجود ندارد.»
کری افزود: «ای کاش بایدن بیشتر و با صدای بلندتری می‌گفت که قصد دارد قانون را اجرا کند.»
اعتراف آشکار: «ترامپ درست می‌گفت»
جان کری، در بخشی از این گفت‌و‌گو، مواضع مهاجرتی ترامپ را تأیید کرد و گفت: «ترامپ درست می‌گفت.
مشکل این است که همه‌ی ما باید درست می‌گفتیم.»
اظهارات کری بازتاب‌دهنده تنش‌های داخلی در حزب دموکرات است، جایی که برخی می‌گویند سیاست‌های مهاجرتی نرم‌گیرانه باعث رای‌ریزی در میان اقشار متوسط و محافظه‌کارتر شده است.
این در حالی است که ترامپ از مهاجرت به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محور‌های مبارزات انتخاباتی‌اش استفاده کرده است.
در شش‌ماهه نخست از دومین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، ورود غیرقانونی مهاجران از مرز مکزیک به پایین‌ترین سطوح تاریخی خود رسیده است — البته کاهش این روند از ماه‌های پایانی دولت بایدن آغاز شده بود، زمانی که او برخی قوانین پناهندگی را سخت‌تر کرد.
اکنون، تمرکز دولت ترامپ بر شناسایی، بازداشت و اخراج مهاجران دارای مدارک اقامت در سراسر آمریکاست — حتی آنهایی که سال‌ها در این کشور زندگی کرده‌اند.
در آخر هفته گذشته، مأموران فدرال مسلح به همراه ۹۰ نیروی گارد ملی کالیفرنیا، در پارک ماک‌آرتور لس‌آنجلس — منطقه‌ای با جمعیت مهاجر بالا — عملیاتی گسترده انجام دادند.
این عملیات شامل حضور نیرو‌ها پیاده، سواره، و با خودرو‌های زرهی بود.
کارن بس، شهردار دموکرات لس‌آنجلس، در یک نشست خبری اضطراری گفت: «به نظر من، این نمونه‌ای دیگر از افزایش هرج‌ومرج توسط دولت است — آن‌هم با استفاده از عملیاتی که بیشتر شبیه به تحرکات نظامی در یک شهر آمریکایی است.»
روز سه‌شنبه، شهر لس‌آنجلس به همراه هفت شهر دیگر ایالت کالیفرنیا از دولت فدرال شکایت کردند و گفتند که اقدامات مهاجرتی اخیر غیرقانونی است.
ایالت کالیفرنیا نیز از این شکایت حمایت حقوقی کرده است.
راب بونتا، دادستان کل کالیفرنیا، با انتشار بیانیه‌ای گفت: «ما شاهد یک الگوی بیرحمانه و آشنا از حملات دولت به جوامع مهاجر هستیم — دولتی که از ترس و تفرقه تغذیه می‌کند.»
بسیاری این تحولات را مشابه اقدامات دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ می‌دانند، زمانی که سیاست جداسازی خانواده‌های مهاجر در مرز جنوبی خشم عمومی گسترده‌ای را برانگیخت.
اما این حساسیت‌ها به‌تدریج کمرنگ شد و در انتخابات ۲۰۲۴، اجرای سخت‌گیرانه قوانین مهاجرتی بار دیگر به ابرپایه تبلیغاتی جمهوری‌خواهان تبدیل شده است.
دموکرات‌ها اخیراً در کنگره طرحی ارائه کرده‌اند که مأموران مهاجرت را موظف می‌کند هویت خود را آشکار سازند.
در پاسخ، ترامپ گفت: «این مشکل حزب دموکرات است — چیز‌های زیادی در ذهنشان می‌گذرد که غلط است.
آنها اعتمادبه‌نفس خود را از دست داده‌اند و کمی هم دچار آشفتگی فکری شده‌اند.»
منبع: بی بی سی