خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 19 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بحران بانکی نانوایان گیلان بدون صف نان مدیریت شد

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 19 تیر 1404 - 09:53
در پی بروز اختلال فنی در سامانه های بانکی و ناتوانی نانوایان در برداشت وجوه، با اقدام فوری ستاد تنظیم بازار و همکاری بانک ها، مشکل رفع و عرضه آرد امانی به نانوایان بدون دریافت وجه انجام و اکنون زنجیره تولید و توزیع نان بدون اخلال و کمبود ادامه دارد.
آرد،نانوايان،استان،نان،برداشت،گيلان،بانكي،هماهنگي،رفع،تامين، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، در هفته‌های اخیر، برخی مشکلات فنی در بستر بانکداری الکترونیکی کشور موجب شد تا تعداد قابل توجهی از نانوایان در سطح کشور و استان گیلان با اختلال در برداشت از حساب‌های بانکی صنفی خود مواجه شوند، این محدودیت در شرایطی روی داد که همزمان با افزایش جمعیت به دلیل ورود مسافران تابستانی به گیلان، فشار بر شبکه تامین و توزیع آرد استان نیز شدت گرفت.
در این شرایط بیم آن می‌رفت که ناتوانی در برداشت وجوه از حساب‌ها، توان خرید آرد و مواد اولیه توسط نانوایان را کاهش داده و به کمبود نان یا بروز صف در سطح استان منجر شود که با اقدامات صورت گرفته و همراهی مردم موارد سپری شد و مشکلی به وجود نیامد.
ستاد تنظیم بازار، دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های استان گیلان با محوریت استانداری، برای جلوگیری از برهم خوردن نظم توزیع نان، راهکارهایی را به فوریت عنوان و پیاده‌سازی کردند تا تامین آرد حتی بدون پرداخت وجه به شکل امانی تداوم داشته باشد.
در همین راستا، همزمان با رایزنی و پیگیری مسئولان استانی و شرکت بازرگانی دولتی ایران، مسیر رفع موانع بانکی در دستور کار قرار گرفت و با همراهی کارخانه‌های آرد، تأمین گندم و استمرار عرضه نان بدون تغییر قیمت تا عادی‌سازی کامل شرایط ادامه یافت.
*قیمت جدید نان از جمعه اعمال می‌شود
سید الهیار مصباحی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان با اشاره به رفع مشکلات اخیر نانوایان استان در برداشت از حساب‌های بانکی و تامین آرد اظهار کرد: مسائل پیش آمده مربوط به حساب‌های نانوایان در بکاپ بانک‌ها بوده و اطلاعات معاملاتی و موجودی حساب‌ها در همان بکاپ به طور کامل حفظ شده بود و هیچ کمبودی در دسترسی اطلاعات وجود نداشت، تنها مشکل، محدودیت برداشت پول از حساب‌ها بود که خوشبختانه این مسئله نیز حل شد و نانوایان اکنون می‌توانند نسبت به برداشت وجوه خود اقدام کنند.
وی با بیان اینکه در بازه زمانی 12 روزه‌ای که محدودیت برداشت وجود داشت، برای جلوگیری از تعطیلی نانوایی‌ها و کمبود آرد، کارخانجات آرد بدون دریافت وجه و به صورت امانی آرد را در اختیار نانوایان قرار دادند، گفت: در این مدت نانوایان هیچ پولی بابت آرد پرداخت نکردند و مطابق روال قبل آرد دریافت کردند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان با بیان اینکه در ادامه برای رفع مشکل تأمین مواد اولیه کارخانجات، با هماهنگی شرکت بازرگانی دولتی ایران (GTC)، گندم نیز به صورت امانی در اختیار کارخانجات آرد استان قرار گرفت، افزود: اکنون که مشکل برداشت حساب‌ها رفع شده، نانوایان موظفند برای خرید آرد جدید، وجه را به همان کارخانه قبلی واریز کرده و سهمیه خود را دریافت کنند.
مصباحی با بیان اینکه با این اقدامات، مشکلی در ساختار بانکی نانوایان وجود ندارد و کمبود آرد نیز طی این مدت مشاهده نشد، گفت: افزون بر این، برای مدیریت تقاضای ناشی از افزایش جمعیت ورودی به استان، بالغ بر 5 هزار تن آرد فوق‌العاده نیز در اختیار نانوایان قرار گرفت تا هیچ خللی در روند عرضه ایجاد نشود.
وی با اشاره به موضوع قیمت نان بیان کرد: با تصمیم ستاد تنظیم بازار کشور، به علت وقایع اخیر، اجرای نرخ مصوب جدید نان به تعویق افتاده بود اما بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، از روز پنجشنبه هفته جاری نرخ‌های جدید در سامانه اعمال می‌شود و نانوایان نیز می‌توانند مطابق قیمت جدید فعالیت خود را ادامه دهند و به این ترتیب، مشکلات موجود در تامین معیشت نانوایان نیز برطرف خواهد شد.
به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان، مطالبات اخیر عمدتاً به دلیل افزایش هزینه‌های کارگری و بیمه‌ای نانوایی‌ها و ثابت ماندن قیمت نان بود که با اجرای نرخ جدید، شرایط درآمدی نانوایان متعادل می‌شود و آنان می‌توانند تامین معیشت حداقلی خود را داشته باشند که تمامی اقدامات یادشده به صورت مصوبه به استان ابلاغ شده و از روز جمعه به طور رسمی اجرایی خواهد شد.
به گزارش تسنیم، با رفع مشکل برداشت از حساب‌های بانکی نانوایان و اجرای تدابیر فوری از سوی دستگاه‌های اجرایی و شبکه بانکی استان، زنجیره تأمین و توزیع آرد و نان در گیلان بدون وقفه ادامه پیدا کرد و کمبودی در این بخش به وجود نیامد، همکاری و هماهنگی میان نهادهای مسئول، نه تنها مانع از اختلال در روند عرضه نان شد، بلکه با تأمین فوق‌العاده آرد و گندم، نیازهای فزاینده استان در فصل سفر تابستانی نیز پاسخ داده شد.
انتهای پیام/