سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحولات مذاکرات دوحه؛ خوش‌بینی برای توافق تا خودداری آمریکا از تعهد به پایان جنگ - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | پنجشنبه، 19 تیر 1404 - 09:53
منابع آگاه از فضای مذاکرات دوحه گزارش می دهند که بسیاری از نقاط مورد اختلاف در مذاکرات حل شده اما آمریکا حاضر به ارائه تعهد کتبی برای تضمین پایان جنگ نیست که موجب شده تردیدهای زیادی نسبت به پایدار بودن هر توافقی در این شرایط، وجود داشته باشد.
صهيونيستي،رژيم،مذاكرات،غزه،اسرائيل،بس،آتش،عقب،توافق،آمريكا،گ ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، با ورود دور جدید مذاکرات آتش بس غزه به پنجمین روز خود و در حالی که هنوز نکات اصلی مورد اختلاف حل نشده، برخی درباره قریب الوقوع بودن توافق صحبت می‌کنند و برخی معتقدند که علی رغم پیشرفت‌های حاصل شده در روزهای اخیر، نمی‌توان با قطعیت درباره توافق نهایی حرف زد.
خودداری آمریکا از تضمین کتبی برای پایان جنگ
طبق اطلاعات موجود از فضای این مذاکرات، آمریکا بدون تضمین کتبی برای رسیدن به یک آتش بس شکننده و موقت در غزه تلاش می‌کند.
رژیم صهیونیستی هم از تعهد به عقب نشینی آشکار طفره می‌رود و به دنبال تحمیل شروطی برای حذف یا تضعیف حضور سیاسی حماس در غزه است.
همچنین تجارب قبلی و حقایق مربوط به دورهای مختلف مذاکرات ثابت می‌کند که کاهش نقاط اختلاف نمی‌تواند به معنای رسیدن به توافق نهایی باشد و هنوز همه چیز طبق تعهدات شفاهی و نه کتبی آمریکا پیش می‌رود و وعده‌هایی که واشنگتن داده، به تعهدات کتبی تبدیل نشده است.
همین امر موجب می‌شود هر توافقی که در این شرایط حاصل گردد شکننده و مستعد فروپاشی در هر لحظه باشد.
در این زمینه یک مقام مصری که نام خود را فاش نکرد، در گفتگو با روزنامه الاخبار لبنان اظهار داشت: آتش بس حتی اگر رسماً اعلام شود، تا زمانی که به تضمین‌های ملموس و کتبی تبدیل نشود که امکان یک آتش بس واقعی و پایدار را فراهم کند، هیچ تاثیر استراتژیکی نخواهد داشت.
چند منبع مصری دیگر هم گزارش دادند که نقاط برجسته مورد اختلاف در مذاکرات تا حد زیادی حل شده، اما نه به طور قطعی و فضای حاکم بر مذاکرات نشان دهنده اختلاف نظر مداوم در مورد مسائل کلیدی به ویژه تضمین‌های پایان جنگ است.
منابع آگاه اعلام کردند که پیشرفت‌هایی در حل اختلافات حاصل شده، از جمله مسائلی مانند تحویل کمک‌های بشردوستانه به غزه و ساز و کار توزیع آن و عقب نشینی تدریجی نیروهای اسرائیلی از برخی نقاط در غزه.
با این حال اسرائیل همچنان در ارائه تعهدات روشن برای پایان دادن به جنگ تعلل می‌کند که مذاکرات را در حالت ابهام نگه داشته است.
نشست سه جانبه آمریکایی-صهیونیستی-قطری
در همین حال نشانه‌هایی از اختلاف میان خواسته‌های رژیم صهیونیستی و موضع مشترک آمریکا و قطر ظاهر شده است.
رسانه‌های آمریکایی و عبری شب گذشته از جلسه سه جانبه‌ای که میان ران درمر، وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دولت آمریکا و مقامات قطری پیش از دیدار پیش بینی شده نتانیاهو و ترامپ برگزار شد، خبر دادند.
شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که این جلسه شاهد پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات توافق تبادل اسرا بود و در جریان آن آمریکا و قطر نقشه‌های عقب‌نشینی ارائه شده توسط اسرائیل را رد کردند و موجب شد تا اسرائیل نقشه‌های اصلاح شده‌ای را ارائه دهد که شامل عقب نشینی‌های گسترده‌تر باشد.
بر اساس گزارش خبرنگار وب سایت آمریکایی آکسیوس، این پیشرفت در مذاکرات، بعد از یک جلسه پرتنش حاصل شد که طی آن قطری‌ها نسبت به فروپاشی مذاکرات هشدار دادند و ران درمر به محدودیت‌های سیاسی که نتانیاهو در داخل با آن مواجه است (اشاره به فشارهای احزاب و وزرای راست افراطی رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از آتش بس) پرداخت.
خبرنگار شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی هم به نقل از منابعی در تیم مذاکره کننده این رژیم گزارش داد که کابینه در حال بررسی تغییر نقشه استقرار نیروهای اسرائیلی در محور موراگ است که نشان می‌دهد ایده عقب نشینی جزئی به عنوان بخشی از یک توافق گسترده‌تر را پذیرفته است.
یک مقام آگاه صهیونیستی هم در گفتگو با روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت اظهار داشت: هسته اصلی اختلاف با حماس حول مرزهای عقب نشینی ارتش اسرائیل از نوار غزه می‌چرخد.
محور موراگ و مانع‌تراشی جدید صهیونیست‌ها
شبکه 11 تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که مذاکرات دوحه احتمالاً تا هفته آینده ادامه خواهد یافت.
روزنامه اسرائیل هیوم هم اعلام کرد که تیم نتانیاهو در حال بررسی تمدید اقامت او در واشنگتن تا پایان این هفته است و احتمال دارد دیدار سوم میان نتانیاهو و ترامپ برگزار شود.
در این میان کابینه رژیم صهیونیستی عقب نشینی از محور موراگ که جنوب نوار غزه را از مرکز آن جدا می‌کند و شهر رفح را از خان یونس و سایر مناطق نوار غزه جدا می‌سازد را نپذیرفته است.
وب سایت عبری والا مدعی شد که «مقامات اسرائیلی محور موراگ را مانع اساسی برای جلوگیری از قاچاق سلاح و انتقال عناصر مسلح به رفح می‌دانند؛ این در حالی است که حماس به دنبال عقب نشینی کامل اسرائیل از این منطقه با هدف استقرار مجدد نیروهای خود در داخل شهر و احیای شبکه تونل‌هایی است که تا سینا امتداد دارند».
در همین زمینه رژیم صهیونیستی یک طرح امنیتی پیشنهاد داده که شامل ایجاد منطقه بشردوستانه در رفح برای اسکان تقریباً 600 هزار فلسطینی به همراه ایجاد ایست بازرسی‌های امنیتی جهت نظارت بر تحرکات فلسطینیان است.
این طرح همچنین شامل توزیع کمک‌های غذایی و ایجاد به اصطلاح منطقه سبز است که صهیونیست‌ها ادعا می‌کنند امن‌تر خواهد بود.
طبق طرح مذکور استقرار نظامی اسرائیل در امتداد محور فیلادلفیا گسترش خواهد یافت و هشدارهای زیادی در مورد اهداف خطرناک رژیم اشغالگر از این طرح مطرح شده است.
ادعای آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها درباره قریب‌الوقوع بودن آتش‌بس
در همین حال، کاخ سفید خانواده‌های اسرای صهیونیستی را به جلسه‌ای دعوت کرد و یک منبع در کاخ سفید به این خانواده‌ها اطلاع داد که ترامپ واقعا می‌خواهد جنگ در غزه پایان یابد.
نتانیاهو در گفتگو با شبکه فاکس بیزینس آمریکا گفت که فرصت واقعی برای رسیدن به آتش بس 60 روزه در غزه وجود دارد و ممکن است سازمان ملل در توزیع کمک‌های انسانی در این دوره مشارکت داشته باشد.
ایال زامیر، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که شرایط فعلی برای توافق تبادل اسرا آماده است و ارتش تسلیم صداهایی که سعی در تضعیف روحیه آن دارند نخواهد شد.
اسرائیل کاتس، وزیر جنگ رژیم اشغالگر گفت که نتانیاهو در حال نظارت بر مذاکرات فشرده در واشنگتن جهت آزادی گروگان‌ها (اسرای صهیونیستی) است.
گدعون ساعر، وزیر خارجه رژیم اشغالگر هم تاکید کرد که اسرائیل می‌خواهد کمک‌ها بدون رسیدن به حماس وارد غزه شوند و رسیدن به یک آتش بس موقت می‌تواند راه را برای آتش بس دائمی هموار کند.
با این وجود، منابع آگاه از فضای مذاکرات گزارش دادند که فلسطینی‌ها باید در مورد فریبکاری‌های طرف آمریکایی و صهیونیستی هوشیار باشند و بدون دریافت تضمین‌های واقعی برای پایان جنگ نمی‌توان به یک توافق نهایی مطمئن بود.
انتهای پیام/