خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تهاتر نفت برای بازسازی نیروگاه ری / ۵۰۰ میلیون یورو ارزش پروژه

مهر | اقتصادی | چهارشنبه، 19 تیر 1398 - 14:01
مدیرعامل شرکت برق حرارتی گفت: طی قراردادی مقرر شد میزان سرمایه مورد نیاز برای بازسازی نیروگاه ری از طریق تهاتر نفت تامین شود.
تهاتر،نيروگاه،بازسازي،تامين،ري،مسئول،مقام،تومان،نفت

به گزارش خبرنگار مهر، محسن طرزطلب امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه قرار است نیروگاه فرسوده ری را بازسازی کنیم، گفت: در ابتدا قرار بود منابع مورد نیاز بازسازی نیروگاه ری را از ژاپن تامین کنیم که به دلیل مشکلات ایجاد شده در نتیجه تحریم های اقتصادی به سرانجام نرسید.
به این ترتیب طی قراردادی مقرر شد میزان سرمایه مورد نیاز برای این بازسازی از طریق تهاتر نفت تامین شود.
وی ارزش پروژه بازسازی نیروگاه ری را ۵۰۰ میلیون یورو اعلام کرد و افزود: اینکه چه میزان از ارزش کل قرارداد قرار است با استفاده از تهاتر نفت تامین شود، بسته به قراردادی دارد که بین پیمانکار و کارفرما منعقد می شود.
به گفته این مقام مسئول، هفته آینده این قرارداد به امضاء می رسد.
اجازه استفاده از چنین منبعی برای تامین پروژه های عمرانی کشور طبق تبصره یک بند «ی» در بودجه ۹۸ در نظر گرفته شده است که بر اساس آن شرکت هایی که فعالیت های عمرانی دارند می توانند در صورت مشکل در مورد تهیه منابع لازم از سازوکار تهاتر با نفت استفاده کنند.
البته سازوکار چنین اقدامی ساده نیست و نیازمند بررسی و دقت بالایی است.
به گفته این مقام مسئول ۶هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان مطالبه بخش خصوصی از ما بود که از طریق تهاتر بانکی تسویه شد، از سویی دیگر ۱,۸۰۰ میلیارد تومان نیز از طریق اوراق مصکوک به بخش خصوصی اختصاص یافت.
در این بین ۱,۸۰۰ میلیارد تومان نیز به بانک مرکزی بدهی داریم.
وی با اشاره به اینکه سوخت گازی هر واحد بخار ۲۵۰ میلیون متر مکعب در سال است که در نتیجه تبدیل این واحدها به سیکل ترکیبی ۴۵ میلیون دلار در سال را صرفه جویی می شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه ۹۵ درصد تجهیزات نیروگاهی در داخل کشور ساخته می شود، ادامه داد: توربین های نیروگاه شیروان تحت لیسانس زیمنس آلمان بود که موفق به بومی سازی آن شدیم.
ادامه دارد…