نشست سه جانبه دمشق؛ تلاش آمریکا برای حل اختلافات قسد با دولت جولانی
کُردهای سوریه نگران هستند که آمریکا در ازای عادی سازی روابط دمشق با رژیم صهیونیستی آنها را برای پذیرش خواسته های سوریه و دست کشیدن از درخواست هایشان برای عدم ادغام در ارتش و پیشبرد سناریوی برقراری نظامی فدرالیسم در این کشور تحت فشار قرار دهند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم،امروز شهر دمشق میزبان نشستی سه جانبه با حضور «توماس باراک»، نماینده ترامپ در امور سوریه و لبنان، «احمد الشرع» (محمد الجولانی) رئیس دولت موقت سوریه و مظلوم عبدی سرکرده نیروهای موسوم به سوریه دمکراتیک (قسد) بود
باراک قبل از این نشست سه جانبه، ملاقاتی جداگانه با الشرع داشت و در آن دیدار درباره عادیسازی روابط سوریه با رژیم صهیونیستی رایزنی کرده بود.
نشست سه جانبه امروز چهار ماه پس از امضای توافقنامه موسوم به «توافق الشرع-عبدی» در 10 مارس برگزار شد.
ماه گذشته نیز اولین نشست نمایندگان دولت موقت با هیات قسد در دمشق برای بررسی سازوکار اجرای توافق مزبور برگزار شد.
این توافقنامه که آمریکا و فرانسه نقش کلیدی در طراحی آن داشتند شامل 14 ماده است که مهمترین آنها «ادغام نهادهای اداری و نظامی شرق فرات در دولت سوریه، از جمله گذرگاههای مرزی، فرودگاه و میادین نفت و گاز» است.
با این حال، دولت خودمختار کُردها در شرق فرات به دلیل به رسمیت شناخته نشدن فدرالیسم مدنظرشان در مذاکرات مربوط به پیشنویس قانون اساسی و عدم حضور وزرای کُرد در حدنصاب مدنظر خودشان، از اجرای توافق 10 مارس استنکاف کردهاند.
همچنین برگزاری همایشی درباره فدرالیسم و به رسمیت شناخته شدن زبان کُردی در مناطق تحت کنترل قسد و تاکید بر تشکیل دولت دموکراتیک غیرمتمرکز در این همایش که قسد آنرا برگزار کرده بود، روابط دو طرف را تضعیف کرد.
به نظر میرسد با قرار گرفتن تام باراک در مسئولیت اداره امور لبنان و سوریه توسط ترامپ، وی تلاش خواهد کرد تا در ازای عادیسازی روابط دمشق با رژیم صهیونیستی کمک کند تا تنش میان کردهای قسد و دولت موقت تشدید نگردد.
در همین چهارچوب یک منبع آگاه نزدیک به قسد به خبرگزاری فرانسه گفت که دستور کار جلسه سهجانبه مظلوم عبدی با توماس باراک و احمد الشرع مذاکره درباره چهار موضوع چالشبرانگیز در مذاکرات ماه گذشته هیات اجرایی توافق 10 مارس بوده است.
براساس ادعای این مقام نزدیک به قسد، 4 موضوع ساختار دولت آینده سوریه، ماهیت رابطه دولت خودمختار با دولت دمشق، مسائل اقتصاد و وضعیت نظامی محورهای مذاکراتی هستند.
با استناد به این اظهارات میتوان پی برد که مذاکرات کردها با دولت موقت دمشق کاملا در بنبست قرار دارد و پیشرفتی در مسائل مورد اختلاف حاصل نشده و این در حالی است که پیش از این رسانههای نزدیک به سعودی و امارات مدعی شده بودند که طرفین از این چالشها عبور کردهاند.
غیر از مطالبه تشکیل دولت فدرال و خودمختاری در اداره امور مناطق کُردنشین شرق فرات، قسد تاکید دارد که نیروهای نظامیاش که توسط آمریکا آموزش دیدهاند سپاه شرقی ارتش سوریه باشند و به صورت یک نیروی متحد در ارتش و نه تقسیم شده در یگانهای مختلف به فعالیت خود ادامه دهند.
در زمینه اقتصادی هم قسد در رابطه با اداره مرزهای مشترک سوریه با ترکیه و وضعیت میادین نفت و گاز شرق فرات خواستار سهم بیشتری است که دولت دمشق زیربار آن نمیرود.
حالا توماس باراک تلاش خواهد کرد تا احمد الشرع و مظلوم عبدی را بیش از پیش به هم نزدیک کند تا در سایه حل اختلافات عربی و کردی، جایگاه دولت موقت دمشق تثبیت شود.
البته کُردها نگران هستند که طرف آمریکایی برای تسریع در توافق عادیسازی روابط دمشق با رژیم صهیونیستی به آنها فشار وارد کند تا از خواسته هایشان درباره اداره خودمختار شرق فرات، عدم ادغام قسد در ارتش سوریه و واگذاری میادین نفت و گاز دست بکشند.
انتهای پیام/