گزارش دیدهبان حقوق بشر از «تبعیض سنی» در کره جنوبی
کارکنان مسنتر در کره جنوبی دستمزد کمتری نسبت به همکاران جوان خود دریافت میکنند؛ امری که سبب افزایش نرخ فقر در میان سالمندان شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی - گزارش جدید دیدهبان حقوق بشر از وضعیت کار در کرهجنوبی نشان میدهد که سیاستهای اشتغال در این کشور کارمندان مسنتر را به سمت کارهایی سوق میدهد که کم درآمدتر و پر خطر هستند.
این گزارش نشان میدهد که قوانین اشتغال کره جنوبی، میلیونها نفر را مجبور به بازنشستگی در ۶۰ سالگی میکند و حقوق آنان در سالهای آخر به نصف کاهش میدهد.
«جی یانگ سو» کارمند بیمه، در ۲۳ سالگی آغاز به کار کرد و بیش از سه دهه از عمر خود را در این شغل سپری کرد.
اکنون که او به ۶۰ سالگی خود نزدیک میشود و مدیر شعبه شده است، میگوید کارفرمای او حقوقش را به طور سیستماتیک کاهش داده است.
بر اساس سیستم تعیین دستمزد در کره جنوبی، حقوق یانگ سو در ۵۶ سالگی ۲۰ درصد کاهش یافت و پس از آن نیز هر سال ۱۰ درصد کاهش پیدا میکند.
تا زمانی که او مجبور به بازنشستگی شود، با همان حجم و ساعات کار او ۵۲ درصد درآمد ۵۵ سالگی خود را دریافت خواهد کرد.
یانگ سو این را نوعی «تبعیض سنی» میخواند و میگوید قابل توجیه نیست.
سیستم پرداخت دستمزد در کره جنوبی حقوق کارکنان مسن را کاهش میدهد تا برای استخدام کارکنان جوانتر پول پسانداز کند.
این سیستم برای افزایش بهرهوری طراحی شده، اما در عوض سبب شده کره جنوبی در میان کشورهای توسعهیافته یکی از بالاترین نرخهای فقر سالمندان را داشته باشد.
در حال حاضر گفته میشود ۳۸ درصد از افراد بالای ۶۵ سال زیر خط فقر هستند.
طبق آمار، کارکنان بالای ۶۰ سال به طور متوسط ۲۹ درصد کمتر از همکاران جوانتر خود درآمد دارند و نزدیک به ۷۰ درصد آنها در مشاغل ناامن مشغول به کار هستند.
این یافتهها در حالی منتشر میشود که کره جنوبی با فشار فزایندهای برای افزایش سن بازنشستگی دست و پنجه نرم میکند.
این کشور همچنین کمترین نرخ زاد و ولد در جهان را دارد و جمعیت آن به سرعت به سمت پیر شدن پیش میرود؛ چیزی که فشارهای اقتصادی فزایندهای بر دولت اعمال میکند.
رسانهها میگویند صندوق بازنشستگی ملی کره جنوبی که یکی از بزرگترین صندوقهای بازنشستگی جهان است، بدون اصلاحات اساسی، در دهههای پیش رو با مشکل مواجه خواهد شد.
منبع: گاردین