خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 18 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

زنانی که مهریه هایشان را بخشیدند تا پیکر شهدای کربلا را دفن کنند+فیلم

مشرق | فرهنگی و هنری، بین‌الملل | چهارشنبه، 18 تیر 1404 - 18:06
«زنان قبیله بنی اسد» با دیدن اجساد بی سر و قطعه قطعه شهدای کربلا برای آنکه بتوانند رضایت شوهرها را بگیرند، مهریه هایشان را بخشیدند تا پیکر شهدای کربلا را دفن کنند.
زنان،قطعه،حسين،كربلا،پيكرهاي،السلام،قبيله،محرم،خاك،امام

به گزارش مشرق، زنان قبیله بنی اسد در سال ۶۱ هجری، سه روز بعد از شهادت امام حسین (علیه السلام) و یارانش، از صحرای کربلا عبور می‌کردند که اجساد بی سر و قطعه قطعه شهدا را دیدند.
آن‌ها متأثر شدند، گریه کردند و با فریاد «لبیک یا حسین» بر سر پیکرها به عزاداری پرداختند.
شب سیزدهم محرم، این زنان به روستا برگشتند، برای آنکه بتوانند رضایت شوهرها را بگیرند مهریه‌هایشان را بخشیدند و سپس بیل و کلنگ به دست به کمک زنان قبیله «غاضریه» که در نزدیکی کربلا چادر زده بودند، به سمت قتله‌گاه رفتند و پیکر شهدای کربلا را دفن کردند.
دفن پیکرهای «مقطع الاعضاء» شده کار آسانی نبود!
زنان روستایی برای جمع آوری پیکرهای قطعه قطعه شده و به خاک سپردن آن‌ها بوریا آوردند؛ زیر اندازهایی که با نی حصیر بافته شده بود.
در زیارت ناحیه مقدسه هم آمده است: «أَلسَّلامُ عَلی مَنْ دَفَنَهُ أَهْلُ الْقُری؛ سلام بر کسی که اهالی قریه‌ها و روستاها دفنش کردند.»
با گذشت هزار و ۳۸۶ سال از آن روز زنان پیشگام قبیله بنی اسد هر ساله ۱۳ محرم طی مراسمی نمادین با سبدهای حصیری که نماد بوریا و کفن شهدا است در حرم امام حسین (علیه السلام) این سنت را زنده نگه می‌دارند.
در این مراسم زنان گریه کنان با چادرهای به خاک و گل آمیخته شده در جلو دسته عزاداری حرکت می‌کنند.
دست نوشته «ابد والله یا زهراء ما ننسی حسینا؛ یا زهرا ما هرگز حسین تو را فراموش نخواهیم کرد.» نیز در بین این زنان به چشم می‌خورد.
سوم محرم تنها روزی است که حرم امام حسین (علیه السلام) حتی قسمت مردانه آن به زنان اختصاص دارد؛ زنانی که با بخشیدن مهریه شأن پیکرهای قطعه قطعه شده شهدای کربلا را به خاک سپردند.