روانسازی فرآیندهای مالیاتی راهی برای توسعه زیرساختهای انرژی - تسنیم
هرمزگان و جزایر آن همچون بسیاری از نقاط کشور، با چالش جدی ناترازی انرژی روبرو است که این ناترازی خود را در کمبود برق و نیاز به توسعه زیرساخت های تولید و توزیع انرژی نشان می دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دفتر جزایر خلیج فارس، کارشناسان بر این باور هستند که مشکل ناترازی انرژی برق علیرغم زمانبر بودن راهحلها، با برنامهریزی صحیح و بهرهگیری از ابزارهای موجود، قابل رفع است؛ که در این میان، روانسازی فرآیندهای مالیاتی و استفاده هوشمندانه از ابزارهای مالیاتی میتواند نقش کاتالیزور را در تسریع این توسعه ایفا کند.
با توجه به ظرفیتهای صنعتی و اقتصادی هرمزگان، استفاده هوشمندانه از ابزارهای مالیاتی نه تنها مشکل ناترازی انرژی را حل میکند، بلکه به تحقق توسعه متوازن و پایدار در این استان استراتژیک کمک شایانی خواهد کرد.
مالیات نه فقط یک منبع درآمدی برای دولت، بلکه یک ابزار قدرتمند سیاستگذاری است که میتواند جریان سرمایه و سرمایهگذاری را به سمت اولویتهای توسعهای هدایت کند.
با توجه به قرار داشتن در هفته مالیات (16 تا 22 تیرماه) نگاهی عمیقتر به ارتباط میان سیاستهای مالیاتی و توسعه زیرساختهای حیاتی مانند برق و انرژی در استان هرمزگان ضروری است.
نگاهی به ابزارهای مالیاتی برای کمک به رفع ناترازی انرژی
برای مقابله با ناترازی انرژی در هرمزگان، که خود را در نیاز مبرم به توسعه و بهینهسازی شبکههای برق و ایجاد ظرفیتهای جدید تولید نشان میدهد، روانسازی فرآیندهای مالیاتی و ارائه مشوقهای هدفمند، اهمیتی دوچندان مییابد.
به عنوان مثال اعمال معافیتهای مالیاتی خاص برای شرکتهایی که در پروژههای تولید برق از منابع تجدیدپذیر (مانند خورشیدی و بادی که هرمزگان پتانسیل بالایی در آنها دارد) یا در طرحهای بهینهسازی شبکه و کاهش تلفات سرمایهگذاری میکنند، میتواند جذابیت اقتصادی این پروژهها را به شدت افزایش دهد.
این امر نه تنها سرمایههای داخلی را جذب میکند، بلکه میتواند پای سرمایهگذاران خارجی را نیز به این بخش باز کند.
همچنین، تهاتر بدهیهای مالیاتی با بستانکاریهای شرکتهای خدماتی مانند شرکت توزیع نیروی برق، یک راهکار عملی برای بهبود جریان نقدینگی و توانایی مالی این شرکتهاست.
این امر به شرکتها اجازه میدهد تا به جای انتظار برای وصول مطالبات، منابع مالی خود را مستقیماً به سمت پروژههای توسعهای و حل مشکلات زیرساختی هدایت کنند.
علاوه بر این، بخشودگی جرایم مالیاتی میتواند به کاهش بار مالی از دوش شرکتها، به ویژه آنهایی که درگیر پروژههای زیرساختی حیاتی هستند، کمک کند و آنها را در مسیر توسعه و بازسازی یاری رساند.
این اقدامات در کنار افزایش تعامل و همافزایی میان دستگاههای اجرایی، مانند سازمان امور مالیاتی و شرکت برق، میتواند به شناسایی و رفع موانع اداری و بوروکراتیک سرعت ببخشد و زمینه را برای یک جهش در توسعه زیرساختهای انرژی استان فراهم آورد.
نقش حیاتی مالیات در توسعه اقتصادی هرمزگان
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان، به مناسبت هفته مالیات در دیدار با جعفر احسانی مهر، مدیرکل امور مالیاتی استان هرمزگان، بر لزوم روانسازی فرآیندها و بهرهگیری از ابزارها و معافیتهای مالیاتی در راستای توسعه زیرساختهای تامین و توزیع برق پایدار در سطح استان هرمزگان تاکید کرد.
حمید ساعدپناه با گرامیداشت هفته مالیات و با تاکید بر اینکه، مالیات نقش حیاتی در توسعه اقتصادی استان دارد افزود: این منبع درآمدی پایدار، امکان میدهد تا زیرساختها، خدمات عمومی، بهداشت و آموزش تامین شود، تامین بهینه برق و انرژی نیز به رفاه اجتماعی کمک میکند و در همین راستا قرار دارد.
وی تصریح کرد: همچنین، مالیات میتواند به عنوان ابزاری برای حمایت از تولید و توسعه متوازن منطقهای به کار رود و تعامل در حل مشکلات پروندههای مالیاتی، بخشودگی جرایم و تهاتر بستانکاری شرکت توزیع برق و تعاملات بین دو حوزه مورد انتظار است.
جعفر احسانی مهر، مدیرکل امور مالیاتی استان هرمزگان، نیز با تقدیر از حضور مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان بر لزوم افزایش تعامل و همافزایی بین دستگاهها برای توسعه استان تاکید کرد.
انتهای پیام/7558