نابودی دشتهای قزوین با انتقال خط دوم آب طالقان به تهران - تسنیم
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی گفت: بی توجهی به حق آبه دشت های قزوین و عدم اجرای طرح های آبخیزداری، منطقه را با بحران ریزگردها، بیابان زایی و تهدید امنیت غذایی مواجه می کند.

فاطمه محمدبیگی، نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین، نسبت به انتقال خط دوم آب سد طالقان به تهران بدون اخذ نظر و تأیید استانهای ذینفع، بهویژه قزوین، بهشدت انتقاد کرد و این اقدام را تهدیدی برای آینده زیستمحیطی و کشاورزی منطقه دانست.
وی افزود: متأسفانه بار دیگر شاهد اجرای طرحهایی در حوزه آب بدون توجه به پیامدهای اکولوژیکی و نظر کارشناسان استان قزوین هستیم، انتقال آب سد طالقان به تهران نهتنها حق آبه کشاورزان منطقه و تالابهای حیاتی استان را نادیده میگیرد، بلکه با تشدید پدیده بیابانزایی و افزایش ریزگردها، آینده زیستمحیطی استان را به خطر میاندازد.
محمدبیگی با اشاره به دیدار اخیر خود با رئیسجمهور گفت: در این دیدار، نگرانی شدید مردم قزوین و کارشناسان منابع طبیعی را نسبت به تبعات این طرح با دکتر پزشکیان در میان گذاشتم، ایشان نیز با تأکید بر لزوم بازنگری، تصریح کردند: «ما با دست خودمان داریم قزوین و البرز را نابود میکنیم.
نماینده مردم قزوین افزود: در حال حاضر، ریزگردهای دشتاللهآباد به یکی از اصلیترین تهدیدات زیستمحیطی استان تبدیل شدهاند و متأسفانه در هشت سال گذشته، علیرغم تصویب و افزایش بیش از 10 برابری بودجه آبخیزداری، هیچ اقدام مؤثری در این حوزه در شهرستان آبیک اجرایی نشده است، این در حالی است که حفاظت از منابع آبی و خاکی باید بهعنوان اولویت اصلی دولت در مناطق خشک و نیمهخشک باشد.
وی ادامه داد: اگر منابع آب سد طالقان به صورت عادلانه و متوازن در میان استانهای ذینفع توزیع نشود، نهتنها دشتها و تالابهای قزوین خشک خواهند شد، بلکه پیامد آن به استانهایی مانند قم، البرز و حتی تهران خواهد رسید، طوفانهای ریزگرد، کاهش کیفیت هوا، تهدید سلامت شهروندان و نابودی کشاورزی از جمله آثار مستقیم این بیتوجهی است.
محمدبیگی خواستار تخصیص سهم قانونی و عادلانه از آب سد طالقان به دشت قزوین، دشت یعقوبآباد و تالاب اللهآباد شد و تأکید کرد: این مناطق، ریههای تنفسی و منابع غذایی استان هستند، اگر امروز نسبت به حقآبه آنها بیتوجهی کنیم، فردا باید هزینههای چندبرابری برای مقابله با آثار مخرب آن بپردازیم.
وی در پایان از دولت خواست با سرعت بخشیدن به اجرای طرحهای آبخیزداری، احیای سفرههای زیرزمینی، جلوگیری از انتقال آبهای کشاورزی و پیگیری حقآبه زیستمحیطی، مسیر نجات دشت قزوین را در پیش گیرد و گفت: بحران آینده را فقط با تصمیمات عالمانه و عدالتمحور امروز میتوان مهار کرد.
انتهای پیام/