ورود 1304 دستگاه خودروی ترانزیتی از مرز ماهیرود به افغانستان - تسنیم
مدیرکل اموراقتصادی استانداری خراسان جنوبی از ورود بیش از 1300 دستگاه خودروی ترانزیتی به افغانستان از مرز ماهی رود خبر داد و اعلام کرد: با پیگیری های استاندار هزینه حمل هر تن بار از 135هزار و 700 افغانی به کمتر از یک هزار و 200 افغانی کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سیدعلی قریشی، مدیرکل امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی امروز، سهشنبه، در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گفت: در زمان جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی بر ایران با همکاری بخشهای خدماترسان و خصوصی استان خراسان جنوبی، تعداد 1304 دستگاه خودروی ترانزیتی از مرز ماهیرود وارد افغانستان شد که این امر موجب ارتقای استانداردهای حملونقل و خدمات در استان شده است.
وی اعلام کرد: با پیگیریهای استاندار، هزینه حمل هر تن بار از 135 هزار و 700 افغانی به کمتر از یکهزار و 200 افغانی کاهش یافته است که حتی از نرخ اولیه نیز پایینتر است.
مدیرکل امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی افزود: طی این مدت، طالبان نیز در دو نامه رسمی از روند همکاری و تسهیل امور مرزی قدردانی کردهاند.
این اقدامات موجب بهبود شرایط تجاری و تسریع در انتقال کالاها از مرزهای استان شده است.
سختگیریها در تأسیس و انتقال صرافیها مانع توسعه اقتصادی استان شده است
علیرضا شهپر یک فعال صرافی در خراسان جنوبی نیز امروز در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه سختگیریها و قوانین دستوپاگیر در زمینه تأسیس و انتقال شعب صرافیها به استان، بزرگترین مانع توسعه اقتصادی خراسان جنوبی است، گفت: صرافیهای استان با مشکلات متعددی روبهرو هستند که باعث شده است نتوانند بهدرستی فعالیت کنند و زمینه توسعه صادرات و مبادلات ارزی فراهم نشود.
وی با اشاره به سختگیریهای بانک مرکزی در تعیین سرمایه اولیه و ضمانتنامهها گفت: برای تأسیس صرافی نوع 2 و سطح 3، الزاماتی مانند سرمایه 100 میلیارد تومان و ضمانتنامه 50میلیاردتومانی وجود دارد که برای فعالان استان بسیار سنگین و غیرواقعی است.
این فعال صرافی افزود: تجربه ما در مراجعه به تهران برای پیگیری موضوعات مرتبط با این سرمایهگذاریها نشان داده است که با وجود تلاشها، پاسخ مناسبی دریافت نشده و روندهای اداری طولانی همه را خسته و ناامید کرده است.
در بیرجند و استان خراسان جنوبی بیشتر معاملات و فعالیتهای ارزی با شهرهای دیگر انجام میشود و این عدم امکان انتقال یا تأسیس شعب جدید در استان، بهضرر اقتصاد محلی است.
شهپر اظهار کرد: بانک مرکزی اجازه انتقال شعب صرافیهای ملت و دیگر بانکها را به بیرجند نمیدهد و این موضوع عملاً جلوی توسعه زیرساختهای مالی استان را گرفته است.
این فعال اقتصادی با درخواست از مسئولین استان خواستار حمایت و پیگیری ویژه برای اصلاح شرایط و تسهیل فرآیندها شد و گفت: اگر این محدودیتها رفع نشود، امکان توسعه اقتصادی واقعی در استان وجود نخواهد داشت.
شهپر با اشاره به شرایط خاص اقتصادی و محرومیتهای استان خاطرنشان کرد: امیدواریم بانک مرکزی در قالب سیاستهای حمایتی و با توجه به وضعیت استان، شرایط ویژهای برای خراسان جنوبی در نظر بگیرد تا سرمایهگذاران بتوانند با انگیزه و پشتوانه قوی در این حوزه فعالیت کنند.
انتهای پیام/258+