خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ورود 1304 دستگاه خودروی ترانزیتی از مرز ماهی‌رود به افغانستان - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 17 تیر 1404 - 16:48
مدیرکل اموراقتصادی استانداری خراسان جنوبی از ورود بیش از 1300 دستگاه خودروی ترانزیتی به افغانستان از مرز ماهی رود خبر داد و اعلام کرد: با پیگیری های استاندار هزینه حمل هر تن بار از 135هزار و 700 افغانی به کمتر از یک هزار و 200 افغانی کاهش یافته است.
استان،خراسان،جنوبي،اقتصادي،انتقال،توسعه،تأسيس،شرايط،شهپر،صرا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سیدعلی قریشی، مدیرکل امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی امروز، سه‌شنبه، در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گفت: در زمان جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی بر ایران با همکاری بخش‌های خدمات‌رسان و خصوصی استان خراسان جنوبی، تعداد 1304 دستگاه خودروی ترانزیتی از مرز ماهی‌رود وارد افغانستان شد که این امر موجب ارتقای استانداردهای حمل‌ونقل و خدمات در استان شده است.
وی اعلام کرد: با پیگیری‌های استاندار، هزینه حمل هر تن بار از 135 هزار و 700 افغانی به کمتر از یک‌هزار و 200 افغانی کاهش یافته است که حتی از نرخ اولیه نیز پایین‌تر است.
مدیرکل امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی افزود: طی این مدت، طالبان نیز در دو نامه رسمی از روند همکاری و تسهیل امور مرزی قدردانی کرده‌اند.
این اقدامات موجب بهبود شرایط تجاری و تسریع در انتقال کالاها از مرزهای استان شده است.
سخت‌گیری‌ها در تأسیس و انتقال صرافی‌ها مانع توسعه اقتصادی استان شده است
علیرضا شهپر یک فعال صرافی در خراسان جنوبی نیز امروز در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه سخت‌گیری‌ها و قوانین دست‌وپاگیر در زمینه تأسیس و انتقال شعب صرافی‌ها به استان، بزرگ‌ترین مانع توسعه اقتصادی خراسان جنوبی است، گفت: صرافی‌های استان با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند که باعث شده است نتوانند به‌درستی فعالیت کنند و زمینه توسعه صادرات و مبادلات ارزی فراهم نشود.
وی با اشاره به سخت‌گیری‌های بانک مرکزی در تعیین سرمایه اولیه و ضمانت‌نامه‌ها گفت: برای تأسیس صرافی نوع 2 و سطح 3، الزاماتی مانند سرمایه 100 میلیارد تومان و ضمانت‌نامه 50میلیاردتومانی وجود دارد که برای فعالان استان بسیار سنگین و غیرواقعی است.
این فعال صرافی افزود: تجربه ما در مراجعه به تهران برای پیگیری موضوعات مرتبط با این سرمایه‌گذاری‌ها نشان داده است که با وجود تلاش‌ها، پاسخ مناسبی دریافت نشده و روندهای اداری طولانی همه را خسته و ناامید کرده است.
در بیرجند و استان خراسان جنوبی بیشتر معاملات و فعالیت‌های ارزی با شهرهای دیگر انجام می‌شود و این عدم امکان انتقال یا تأسیس شعب جدید در استان، به‌ضرر اقتصاد محلی است.
شهپر اظهار کرد: بانک مرکزی اجازه انتقال شعب صرافی‌های ملت و دیگر بانک‌ها را به بیرجند نمی‌دهد و این موضوع عملاً جلوی توسعه زیرساخت‌های مالی استان را گرفته است.
این فعال اقتصادی با درخواست از مسئولین استان خواستار حمایت و پیگیری ویژه برای اصلاح شرایط و تسهیل فرآیندها شد و گفت: اگر این محدودیت‌ها رفع نشود، امکان توسعه اقتصادی واقعی در استان وجود نخواهد داشت.
شهپر با اشاره به شرایط خاص اقتصادی و محرومیت‌های استان خاطرنشان کرد: امیدواریم بانک مرکزی در قالب سیاست‌های حمایتی و با توجه به وضعیت استان، شرایط ویژه‌ای برای خراسان جنوبی در نظر بگیرد تا سرمایه‌گذاران بتوانند با انگیزه و پشتوانه قوی در این حوزه فعالیت کنند.
انتهای پیام/258+