دانشنامه استانی دفاع مقدس در مازندران تدوین میشود - تسنیم
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس مازندران گفت: دانشنامه استانی دفاع مقدس مازندران تدوین می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، سرهنگ پاسدار محمدحسن سلامی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت مازندران، در جلسه شورای پشتیبانی تدوین دانشنامه استانی دفاع مقدس و مقاومت، از این پروژه به عنوان یک اقدام بزرگ علمی، تحقیقی و پژوهشی در سطح استان یاد کرد.
وی با اشاره به حلول ماه حزن و اندوه آلالله، اظهار داشت: جنگ تحمیلی و نیز تجاوز 12 روزه آمریکا و رژیم صهیونیستی، اگرچه خساراتی جبرانناپذیر بر کشور وارد کرد، اما در واقع آزمونی بزرگ برای ملت شریف ایران و مسئولان نظام اسلامی بود که در آن، درسها و عبرتهای فراوانی نهفته است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مازندران، با تأکید بر اهمیت تدوین دانشنامه استانی، تصریح کرد: این دانشنامه یکی از یادگارهای ارزشمند دوران دفاع مقدس خواهد بود و جلد اول آن تا پایان مردادماه آماده خواهد شد.
استان مازندران، استانی درجهیک با افتخارات فراوان است که باید این میراث عظیم تاریخی در قالب یک کار علمی مستند شود.
سردار سلامی با اشاره به استخراج یکهزار و 90 مدخل در سه سرفصل محتوایی افزود: در سرفصل «شهدا و اشخاص» 480 مدخل، در حوزه «جغرافیا و نظامی» 190 مدخل و در بخش «فرهنگی و اجتماعی» نیز 420 مدخل شناسایی و دستهبندی شده است.
تاکنون نیز 475 مقاله علمی تدوین اولیه شده که پس از ارزیابی و ویراستاری نهایی، آماده چاپ خواهند شد.
وی نقش کارگروه پژوهش استان را در تسریع نگارش دانشنامه بسیار مهم دانست و تأکید کرد: توافقات انجامشده در جلسه با سازمان برنامه و بودجه کشور، مصوبات سفر رئیسجمهور شهید و اعتبارات مربوط به ساماندهی گلزار شهدای استان و همچنین تقویت ردیف اعتباری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، بهویژه در موضوع دانشنامه، از اولویتهای پیگیری این ادارهکل است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران با اشاره به اهمیت تقویت حوزه تولید کتاب در زمینه دفاع مقدس گفت: یکی از حوزههای مهم، تألیف آثار در قالب ادبیات دفاع مقدس، تاریخنگاری، رمان، خاطرات رزمندگان و مصاحبههای تاریخ شفاهی است.
هماکنون بیش از 200 عنوان کتاب اسنادی و عملکردی آماده چاپ داریم.
وی همچنین با اشاره به نیمهتمام بودن 20 یادمان شهدای گمنام در استان، خواستار توجه شورای برنامهریزی استان شد و گفت: ضروری است از محل اعتبارات گلزارهای شهدای گمنام، مبلغی معادل پنج میلیارد تومان برای تکمیل این یادمانها اختصاص یابد.
سلامی در پایان، بر ضرورت توجه ویژه مسئولان استانی برای تکمیل موزه دفاع مقدس و مقاومت مازندران تأکید کرد و از فرمانداران خواست نسبت به اتمام پروژههای یادمان شهدای گمنام در شهرستانها اهتمام بیشتری داشته باشند.
انتهای پیام/