خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 17 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ضرورت پیوند بین ملی‌گرایی و شیعه انقلابی در دیپلماسی فرهنگی - تسنیم

تسنیم | فرهنگی و هنری | سه شنبه، 17 تیر 1404 - 14:53
قرارگاه دیپلماسی فرهنگی هم اکنون می بایست فرصت و ظرفیت همگرایی در این عرصه را بیش از پیش قدر بداند و در فعالیت های فرهنگی و تبلیغی خود اصل همگرایی ملیت و مذهب را به مثابه یک راهبرد تبلیغی لحاظ کند.
ايران،اسلامي،فرهنگي،شيعي،تبليغي،همگرايي،فرصت،ايراني،ملي،عنوا ...

خبرگزاری تسنیم، محمدمسعود صادقی، پژوهشگر حوزه دیپلماسی فرهنگی: زبیگنیف برژینسکی، نظریه پرداز و سیاستمدار نامدار آمریکایی که یکی از معماران اصلی جنگ ایران و عراق بود و هم افزایی و هم گرایی ناسیونالیسم ایرانی با شیعی گری انقلابی بنیادگرا درون این جنگ را در جامعه ایرانی دیده بود؛ در کتابی با عنوان «IRAN: TIME FOR A NEW APPROACH» که در سال 2004 منتشر شده می‌گوید آمریکا باید پیوسته مراقب باشد تا میان ایدئولوژی شیعی اسلامی و ناسیونالیسم ایرانی شکاف و واگرایی ایجاد کند، چراکه از اتحاد و هم‌افزایی این دو نیرو انرژی ویرانگر و بسیار خطرناکی آزاد می‌شود.
فارغ از اثرات و ضربات مخرب نظامی، اجتماعی و روانی، یکی از پدیده ها و فرصت‌هایی که جنگ تحمیلی 12 روزه رژیم صهیونیستی برای جامعه ایران به همراه داشت، همگرایی دو عنصر ملی گرایی با روحیه جهادی شیعی و انقلابی مردم سرزمین عزیزمان بود؛ همان پدیده‌ای که نظریه‌پردازان آمریکایی نیز پیشتر به خطرات آن برای وحدت یکپارچه ایران و تهدیدی برای ایالات متحده آمریکا اشاره کرده بودند.
در این شرایط، برخورد بی نظیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین حضور عمومی در جمع عزاداران شب عاشورای حسینی در حسینیه امام خمینی (ره) در مورخه 14 تیرماه 1404، مبنی بر دستور اجرای نوحه برگرفته از سرودی با تکیه بر مبانی ملی میهنی و ایران دوستی، بیانگر فهم و درک دقیق شرایط توسط ایشان و مبیّن رویکرد اصلی پیش روی تمام نهادهای حاکمیتی و تبلیغی نظام مقدس جمهوری اسلامی به ویژه در عرصه بین‌الملل است.
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان متولی اصلی و قرارگاه دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که در سال‌های درخشان فعالیت‌های فرهنگی برون‌مرزی خود همواره بر تقویت مؤلفه‌های ملی و مذهبی در کنار یکدیگر تأکید داشته است، هم اکنون می‌بایست فرصت و ظرفیت همگرایی در این عرصه را بیش از پیش قدر بداند و در فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی خود اصل همگرایی ملیت و مذهب را به مثابه یک راهبرد تبلیغی که در شب عاشورای حسینی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی به صورت عملی ابلاغ شد در فعالیت‌های خود مدنظر قرار داده و در لبیک به فرمان ایشان از این فرصت بیشترین بهره را در شناساندن ایران شیعی به جهانیان ببرد.
به این منظور پیشنهاداتی به منظور استفاده بیشتر از فرصت به وجود آمده به دستگاه راهبر قرارگاه دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، ارائه می‌شود:
پیرو رفتار حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی، استفاده از فرصت منبر و فعالیت‌های تبلیغی مبلغین اعزامی و بومی در دو ماه محرم و صفر در خارج از کشور جهت بیان اهمیت ملی‌گرایی و ایران دوستی به عنوان خصوصیتی توصیه شده در اسلام و تشیع.
تقویت و توسعه گفتگوهای فرهنگی و دینی با تأکید بر مؤلفه‌های همگرایانه ایرانی و شیعی.
تأکید بر عدم وجود هرگونه اختلاف و تشتت در مبانی مذهبی با دیدگاه‌های ملی گرایانه در تمامی فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی.
تبیین خدمات متقابل ایران و تشیع برگرفته از دیدگاه‌‌های علامه شهید مرتضی مطهری در نشست‌ها و همایش‌های علمی و دانشگاهی.
استفاده بیش از پیش از هنر به عنوان زبان مشترک همه ملت‌های جهان جهت تقویت همگرایی ملی‌گرایی شیعی.
انتهای‌پیام/