خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 17 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مزایده محدوده‌های معدنی بدون اکتشاف قانونی نیست - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 17 تیر 1404 - 14:35
نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند گفت: برگزاری مزایده برای محدوده های معدنی که هنوز عملیات اکتشافی روی آن انجام نشده و ماهیت ماده معدنی مشخص نیست، فاقد وجاهت قانونی است.
معدني،ماده،اكتشافي،معدن،قانون،عمليات،عابدي،مزايده،اكتشاف،آزا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرحند، علیرضا عابدی، نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند امروز در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان جنوبی به بررسی چالش‌های اجرای ماده 19 قانون معادن پرداخت و از روند برگزاری مزایده برای محدوده‌های معدنی فاقد عملیات اکتشافی و مشخص بودن ماهیت ماده معدنی انتقاد کرد.
وی با اشاره به فرآیند ثبت محدوده‌های معدنی در سامانه‌های مرتبط گفت: متقاضیان معدن ابتدا چارچوب محدوده‌ای را در سامانه به ثبت می‌رسانند که صرفاً محدوده اکتشافی است و هنوز هیچ عملیاتی روی زمین انجام نشده است.
در این مرحله هیچ گونه اطلاعات دقیق و مشخصی درباره نوع ماده معدنی، میزان ذخیره یا عیار آن وجود ندارد.
عابدی افزود: طبق قانون، برای صدور پروانه اکتشاف باید ابتدا استعلام‌های لازم از ارگان‌های ذی‌ربط گرفته شده و پس از انجام عملیات اکتشافی، ماهیت ماده معدنی مشخص شود.
تنها پس از این مرحله است که می‌توان به مرحله صدور گواهینامه کشف و در نهایت بهره‌برداری رسید.
وی با تاکید بر اینکه برگزاری مزایده برای محدوده‌هایی که هنوز ماهیت و قابلیت معدنی آنها اثبات نشده، مغایر با قانون است، اظهار کرد: قانون مدنی و ماده 19 قانون معادن تصریح دارند که هر معامله‌ای از جمله مزایده باید مبتنی بر وجود یک جنس یا عمل مشخص باشد.
در حالی‌که محدوده‌های ثبت شده صرفاً یک مربع یا چندضلعی است که هنوز هیچ ماده معدنی مشخصی در آن تثبیت نشده است.
نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه بسیاری از محدوده‌ها رها شده و عملیات اکتشافی در آنها متوقف شده، گفت: در سال‌های 1402 و 1403 بیش از 700 محدوده معدنی بدون فعالیت و عملیات اکتشافی باقی مانده‌اند که لازم است استان‌ها این محدوده‌ها را به صلاحدید خود آزادسازی کنند
عابدی همچنین تاکید کرد: آزادسازی این محدوده‌ها باعث می‌شود تا منابع معدنی استان به صورت بهینه‌تر مدیریت شود و امکان جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید فراهم گردد.
استان‌ها این اختیار را دارند که پروانه‌های اکتشاف را لغو کرده و محدوده‌های بدون پتانسیل را آزادسازی کنند تا از توقف منابع و سرمایه‌های کشور جلوگیری شود.
نایب رئیس کمیسیون معدن همچنین خواستار برگزاری جلسات منظم‌تر و پیگیری جدی‌تر دستگاه‌های مرتبط در زمینه اصلاح روند اکتشاف و بهره‌برداری از معادن شد تا فرآیندها سریع‌تر و با کیفیت بهتری انجام شود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با همکاری دولت، بخش خصوصی و نهادهای مسئول، مشکلات بخش معدن خراسان جنوبی رفع شده و شاهد توسعه پایدار اقتصادی در استان باشیم.
انتهای پیام258