ظرفیت صادرات خراسان جنوبی به افغانستان مغفول مانده است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با تاکید بر موقعیت ویژه مرزی خراسان جنوبی و مراودات اقتصادی گسترده با افغانستان، خواستار افزایش سهم استان از صادرات و تسهیل فرآیندهای انتقال پول شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علیرضا خامهزر، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند امروز در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیتهای ویژه استان خراسان جنوبی در تجارت خارجی و ارتباطات مرزی با افغانستان، بر ضرورت افزایش صادرات و تسهیل فرآیندهای مالی تاکید کرد.
وی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی سال گذشته حدود 956 میلیون دلار صادرات داشته که سهم صادرات به افغانستان تنها حدود 160 میلیون دلار است، گفت: با توجه به موقعیت مرزی و مراودات قابل توجه، انتظار میرود این رقم بسیار بالاتر باشد و ظرفیتهای بیشتری برای توسعه تجارت با افغانستان وجود دارد.
خامهزر افزود: مشکل اصلی فعالان اقتصادی در استان، انتقال پول از افغانستان به ایران است که به دلایل مختلف با چالش مواجه است.
اگرچه بارها موضوع تاسیس صرافیهای بزرگ در استان مطرح شده و بانک مرکزی توضیحاتی ارائه داده، اما هنوز از ظرفیت کامل این صرافیها استفاده نمیشود.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به گردش مالی بالای شرکتهای بزرگ استان از جمله شرکتهای سیمان که بخش عمدهای از تراکنشهای مالیشان خارج از حسابهای بانکی رسمی استان انجام میشود، گفت: این موضوع نشاندهنده ضعف در سازوکارهای مالی است و نیازمند اصلاح و بهبود است.
وی تاکید کرد: ارتباط شرکتهای ایرانی فعال در داخل کشور با استان به نسبت ضعیف است و این موضوع باید بهبود یابد تا بتوانیم از پتانسیلهای موجود بهره بیشتری ببریم.
خامهزر ادامه داد: شرایط و ضوابط مربوط به تضمینها و تعهدات مالی باید تعدیل شود تا فعالان اقتصادی بتوانند با سهولت بیشتری صادرات خود را انجام دهند و استان سهم بیشتری از بازارهای خارجی به ویژه افغانستان به دست آورد.
وی همچنین با اشاره به وضعیت استانهای مرزی دیگر مانند ایلام گفت: متأسفانه استانهایی مانند ایلام و خراسان جنوبی در انتهای جدول صادرات قرار دارند، در حالی که شرکتهای متعددی آمادگی فعالیت در این حوزه را دارند و میتوانند صادرات استان را به افغانستان و سایر کشورها افزایش دهند.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند به اهمیت تاسیس صرافیهای معتبر در شهرهای مرزی افغانستان ازجمله هرات، قندهار و کابل اشاره کرد و گفت: این صرافیها میتوانند نقش مهمی در تسهیل انتقال پول و رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان استان ایفا کنند.
وی در پایان ضمن درخواست همکاری بانک مرکزی و دستگاههای ذیربط افزود: امیدواریم با همافزایی و اقدامات هماهنگ، موانع موجود در مسیر توسعه صادرات و تجارت خارجی استان برداشته شود و خراسان جنوبی به جایگاه واقعی خود در این عرصه دست یابد.
انتهای پیام /258