تحقق 9درصد از برنامه 3ساله تولید انرژی تجدیدپذیر خراسانرضوی - تسنیم
جانشین ستاد توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر خراسان رضوی گفت: آنچه امروز به عنوان هدف 270مگاوات برای سال 1404 تعیین شده، معادل 9درصد هدف سه ساله 3000مگاواتی است که با تلاش و همکاری، دور از دسترس نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، جواد خدایی صبح امروز، سهشنبه، در نخستین گردهمایی فعالان صنعت نیروگاههای تجدیدپذیر خراسان رضوی اظهار کرد: تصمیمگیری در بخش انرژیهای تجدیدپذیر، نیازمند اشراف بر همه جوانب از جمله گاز، سوخت مایع، آب و زیرساختهاست.
️وی ادامه داد: آمارها از رشد جهانی انرژیهای تجدیدپذیر حکایت دارد؛ در سال 2023 بیش از 413 گیگاوات ظرفیت جدید در دنیا ایجاد شده که حدود 90 درصد آن مربوط به چین بوده است، این امر نشان میدهد تحقق اهداف کشور در افق 1406 از جمله تولید 3000 مگاوات انرژی تجدیدپذیر، شدنی است.
️جانشین ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر استان خراسان رضوی ادامه داد: ما نباید اجازه دهیم پروژههای استراتژیک بهدلیل عدم هماهنگی یا بیانگیزگی زمین بخورد.
آنچه امروز بهعنوان هدف 270 مگاوات برای سال 1403 تعیین شده، معادل 9 درصد هدف سهساله 3000مگاواتی استان است که با تلاش و همکاری، دور از دسترس نخواهد بود.
خدایی با تأکید بر اهمیت آگاهی گفت: سرمایه اصلی ما در این مسیر نه صرفاً پول و نهتنها توان فنی، بلکه آگاهی و باور به تحققپذیری این اهداف است.
همه بازیگران این عرصه، از مجریان و تولیدکنندگان تا مشاوران و سرمایهگذاران، باید بهسهم خود وارد میدان شوند.
نباید اجازه داد پروژههای بزرگمقیاس از دست استان خارج شود؛ این پروژهها بستر توسعه فناوری و اشتغال در استان خواهند بود.
وی با اشاره به واگذاری هزاران هکتار زمین در دهه 90 برای ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر که اجرایی نشد، تصریح کرد: تجربههای گذشته نیاز به آسیبشناسی دارد.
برخی زمینها واگذار شده است اما کار مؤثری در آنها صورت نگرفته است.
ما بهصورت جدی نسبت به بازپسگیری این اراضی ورود خواهیم کرد و تقاضا داریم این موضوع با جدیت دنبال شود.
در استان اجازه نمیدهیم، حتی یک متر زمین واگذارشده بدون بهرهبرداری باقی بماند.
جانشین ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر استان خراسان رضوی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم اخیر، تفویض فرایندهای مرتبط با توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر به استان بوده است که پس از کشاکشهای فراوان محقق شد.
اکنون باید فهرست کامل اختیارات لازم برای استان تهیه شود تا این مسیر تداوم یابد.
خدایی ادامه داد: در حوزه نیروگاههای خورشیدی سقفی نیز استان پیشتاز بوده است.
تا پایان سال 1402، 52 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در استان داشتیم که این رقم در سال 1403 به 129 مگاوات رسید.
از ابتدای سال جاری نیز 20 مگاوات دیگر وارد مدار شده است.
این پیشرفتها مرهون مشارکت فعال بخش خصوصی و نظارتهای درونتشکیلاتی است و باید با رصد دقیق پروژهها و پایش سامانههای مربوط، از تأخیرهای غیرمجاز جلوگیری شود.
وی همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه انرژیهای تجدیدپذیر برای اولین بار در مشهد در شهریورماه گفت: توافقات با ساتبا برای برگزاری این رویداد صورت گرفته است و امید است با مشارکت فعالان استان، شاهد نمایش توانمندیهای استان باشیم.
انتهای پیام/282+