کاهش چشمگیر صادرات آلمان به آمریکا
دفتر آمار فدرال آلمان از کاهش چشمگیر صادرات این کشور به آمریکا تحت سیاست های تعرفه ای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا خبر داد.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه هندلزبلات در گزارشی نوشت: در حالی که اتحادیه اروپا همچنان در حال مذاکره بر سر نرخهای جدید تعرفه با ایالات متحده آمریکا است، اما همین ناامنی ها و عدم قطعیت های ایجاد شده در سایه این مناقشات به تنهایی مشکلات بزرگی را برای صادرکنندگان آلمانی ایجاد میکند.
صادرات آلمان به آمریکا در ماه مه به دلیل ضعیفترین تقاضای ایالات متحده آمریکا در بیش از سه سال گذشته به طور غیرمنتظرهای کاهش یافت.
دفتر آمار فدرال آلمان روز سهشنبه اعلام کرد که صادرات این کشور در مقایسه با ماه قبل 1.4 درصد کاهش یافته و به 129.4 میلیارد یورو رسیده است.
اقتصاددانانی که بررسی هایی را در این باره انجام می دهند تنها انتظار کاهش 0.2 درصدی در این زمینه را داشتند.
این دومین کاهش متوالی است و در ماه آوریل، صادرات 1.6 درصد کاهش یافت.
اگرچه بیشتر صادرات آلمان در ماه مه دوباره به ایالات متحده آمریکا انجام شد که کالاهای آلمانی به ارزش 12.1 میلیارد یورو را از این کشور خریداری کرد، اما این رقم 7.7 درصد کمتر از ماه آوریل و همچنین پایینترین رقم از مارس 2022 است.
به دلیل تعرفههای بالاتر، بسیاری از این صادرات به تعویق افتاد و اکنون تقاضا کم است.
در این شرایط چگونگی ادامه تجارت با مهمترین شریک تجاری آلمان به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بستگی دارد.
روز دوشنبه، وی از اعمال تعرفههای 25 درصدی بر واردات از ژاپن و کره جنوبی از اول آگوست خبر داد.
مقامات اتحادیه اروپا آگاه به این مسئله در این باره گفتند که اتحادیه اروپا هنوز اطلاعیه گمرکی از آمریکا دریافت نکرده است.
در این میان تجارت آلمان با چین نیز رو به کاهش است: صادرات به جمهوری خلق چین با 2.8 درصد کاهش به 6.8 میلیارد یورو رسیده است.
چین اکنون بسیاری از کالاهایی را که قبلاً از آلمان وارد میشد، خود تولید میکند.
از سوی دیگر، صادرات به بریتانیا با 15.1 درصد افزایش به 7.2 میلیارد یورو رسید، در حالی که صادرات به کشورهای اتحادیه اروپا با 2.2 درصد کاهش به 71.3 میلیارد یورو رسید.
واردات نیز ضعیف شده و در ماه مه با 3.8 درصد کاهش ماهانه به 111.1 میلیارد یورو رسید.
تحلیلگران پیشبینی کرده بودند که این رقم تنها 0.9 درصد کاهش یابد.
اخیراً همچنین وضعیت در صنعت صادرات آلمان اندکی رو به وخامت گذاشته است.
انتظارات صادراتی، که توسط نظرسنجی مدیران موسسه Ifo تعیین شده است، از منفی 1.3 امتیاز در ماه ژوئن به منفی 1.7 امتیاز در ماه ژوئیه کاهش یافته است.
کلاوس وولرابه، کارشناس موسسه اقتصادی مهم ایفو در این باره گفته است: صنعت صادرات در حال حاضر فاقد شتاب است و نشانههای کمی از بهبود قابل توجه وجود دارد.
صادرکنندگان آلمانی در مناقشه تعرفهای با آمریکا، به هر قیمتی خواهان توافق نیستند.
دیرک جاندورا، رئیس انجمن عمدهفروشی، تجارت خارجی و خدمات آلمان (BGA)، روز سهشنبه در سخنانی در برلین گفت: منافع ما باید در توافق با آمریکا منعکس شود.
ما به یک توافق عادلانه برای تمام اروپا نیاز داریم.
این توافق را نمیتوان به هر قیمتی به نتیجه رساند.
بنابراین، یک اروپای متحد که با صدای قوی مذاکره کند، ضروری است.
به گفته یک عضو عالی رتبه پارلمان اتحادیه اروپا، بروکسل حالا باید برای این واقعیت آماده شود که تعرفههای پایه جدید ده درصدی ایالات متحده از بین نخواهد رفت.
به گفته برند لانگه، رئیس کمیته تجارت بینالملل پارلمان اروپا هدف اصلی اتحادیه اروپا باید مذاکره برای لغو تعرفههای ویژه حتی بالاتر برای بخشهای خاصی مانند صنایع خودرو، فولاد و آلومینیوم باشد.
با توجه به تهدیدات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، تعرفههای ویژه برای صنعت داروسازی نیز قابل پیشبینی است.
در این میان ترامپ احتمال به تعویق انداختن بیشتر مهلت اعمال تعرفهها علیه چندین کشور، از جمله اتحادیه اروپا، را مطرح کرده است.
وی عصر دوشنبه (به وقت محلی) در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا مهلت اول آگوست الزامآور است یا خیر، گفت: من میگویم الزامآور است، اما نه 100 درصد.
ترامپ از احتمال ارائه پیشنهاد توسط شرکای تجاری خود ابراز رضایت کرد.
در نامههایی که ترامپ به چندین کشور ارسال کرد و در آنها سطوح مختلفی از تعرفهها را اعلام کرد، وی همچنین اظهار داشت که اضافه بهاهای واردات «نهایی» هستند اما تمایل خود را برای مذاکره ابراز کرد.
وی در این باره گفته است: اگر آنها با پیشنهاد متفاوتی تماس بگیرند و من آن را بپسندم، آن وقت این کار را خواهیم کرد.
روز دوشنبه، ترامپ مهلت اعمال تعرفههای جدید را از چهارشنبه (9 جولای) به اول آگوست موکول کرد و بیش از دوازده نامه به چندین کشور از جمله ژاپن، کره جنوبی و آفریقای جنوبی منتشر کرد.
در این نامهها، او سطوح مختلفی از عوارض واردات را از ماه آگوست اعلام کرد.
در ابتدا مشخص نبود که این مهلت جدید دقیقاً برای اتحادیه اروپا به چه معناست.
به گفته منابع آگاه، اتحادیه اروپا در مذاکرات تعرفهای خود با واشنگتن در حال بررسی مقرراتی است که میتواند به نفع خودروسازان آلمانی دارای کارخانه در ایالات متحده باشد.
به گفته این دو منبع، خودروسازان اتحادیه اروپا که در ایالات متحده خودرو تولید و از آنجا صادر میکنند، میتوانند خودروهای بیشتری را با تعرفه کمتر از 25 درصد از اتحادیه اروپا وارد کنند.
اتحادیه اروپا در حال حاضر با تعرفه 50 درصدی ایالات متحده بر فولاد و آلومینیوم، 25 درصدی بر خودرو و قطعات خودرو و 10 درصدی بر اکثر محصولات دیگر مواجه است.
انتهای پیام/