آمریکا: طالبان عمیقاً علیه منافع واشنگتن عمل میکند - تسنیم
آمریکا ضمن رد تصویب قطعنامه جدید مجمع عمومی سازمان ملل درباره افغانستان، اظهار داشت طالبان نه تنها به تعهدات بین المللی پایبند نیستند، بلکه رفتارشان به گونه ای است که مستقیماً با منافع آمریکا در تضاد قرار دارد.

به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «جاناتان شرایر» نماینده آمریکا در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل اعلام کرد که به قطعنامه A/79/L.100 درباره وضعیت افغانستان در مجمع عمومی سازمان ملل رأی منفی داده و دلیل آن را تداوم بیپاسخگویی طالبان و رویکرد ناکارآمد جامعه جهانی در قبال این گروه عنوان کرد.
نماینده آمریکا در این نشست با اشاره به گذشت نزدیک به چهار سال از حکومت طالبان گفت: «ما هنوز در حال گفتوگو با همان مقامهای طالبان هستیم بدون اینکه از آنها پاسخگویی یا اصلاح رفتار بخواهیم.
این قطعنامه نیز تکرار همان سیاستهای گذشته است؛ سیاستهایی که بهجای مجازات طالبان، به آنها پاداش داده است.»
وی تأکید کرد که طالبان در حوزههایی چون مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و امنیت منطقهای، نه تنها همکاری نمیکنند، بلکه با «دیپلماسی گروگانگیری» عملاً علیه ثبات عمل میکنند.
نماینده آمریکا افزود: «طالبان باید یکبار برای همیشه از رفتار مانند گروههای شورشی دست بردارند.
آمریکا خواهان آزادی همه شهروندان بازداشتشدهاش و پایان گروگانگیری است.»
به گفته شرایر، رویکرد کنونی در کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان «پایدار نیست» و تا زمانی که طالبان پاسخگو نباشند، نمیتوان انتظار بهبود وضعیت داشت.
وی همچنین نسبت به بخشهایی از این قطعنامه که از جمهوری اسلامی ایران قدردانی شده ابراز نگرانی کرد و آن را «بزرگترین حامی تروریسم در جهان» توصیف کرد.
نماینده آمریکا همچنین تأکید کرد که رفتار طالبان هیچ نشانهای از اصلاح یا آمادگی برای تعامل سازنده نشان نمیدهد و نسبت به روند دوحه نیز بدبینی جدی دارد.
او گفت: «هرگاه طالبان مایل به گفتوگو هستند، فقط بر اساس شرایط خودشان و به زیان منافع جامعه جهانی وارد میشوند.»
شرایر گفت: «نمیتوان همزمان طالبان را تقویت کرد و از آنها خواست به تعهدات خود عمل کنند.
این دو هدف در تضاد مستقیم با هماند.
اکنون زمان آن فرارسیده که طالبان مسئولیت کامل اقدامات خود را بپذیرند.
آمریکا دیگر رفتار سرکوبگرانه آنها را تسهیل نخواهد کرد.»
این درحالی است که از سال 2021 که طالبان بار دیگر قدرت را در افغانستان به دست گرفتند، سازمان ملل و کشورهای مختلف در پی راههای تعامل مؤثر با هیئت حاکمه افغانستان هستند.
قطعنامه اخیر سازمان ملل نیز تلاشی برای یافتن رویکرد جدید بود که با مخالفت جدی آمریکا روبهرو شد.
مسکو به تازگی اعلام کرده است که استوارنامهٔ سفیر جدید افغانستان را پذیرفته است و به این ترتیب، روسیه بهعنوان نخستین کشور جهان، حکومت طالبان در افغانستان را رسماً به رسمیت شناخت.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده بود: «ما معتقدیم که اقدام به رسمیت شناختن رسمی دولت امارت اسلامی افغانستان، به توسعه همکاریهای سازنده دوجانبه در حوزههای مختلف شتاب خواهد بخشید.»
انتهای پیام/.