خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 17 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عملیات بیت‌حانون؛ صهیونیست‌ها در کمین‌های مقاومت زمین‌گیر شدند - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 17 تیر 1404 - 14:14
عملیات مرگبار مقاومت ضد ارتش اشغالگر در بیت حانون که تلفات بی سابقه ای میان نظامیان صهیونیست به جای گذاشت، در ادامه عملیات هایی انجام شد که حاکی از تاکتیک های چندگانه و هوشمندانه مقاومت فلسطین در تحمیل معادلات میدانی خود به دشمن است.
ارتش،غزه،اسرائيل،رژيم،صهيونيستي،مقاومت،نظامي،نيروهاي،اسرائيل ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که طی چند ماه گذشته همزمان با ازسرگیری حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، عملیات‌های مقاومت ضد نظامیان صهیونیست در محورهای مختلف این باریکه وارد فاز تازه‌ای شده و در روزها و هفته‌های گذشته به اوج خود رسیده است، ارتش رژیم اشغالگر میان سانسور شدید اخبار مربوط به تلفات خود بامداد امروز، سه‌شنبه، به هلاکت و زخمی شدن دست‌کم 19 نظامی صهیونیست در کمین مرگبار جدید مبارزان مقاومت فلسطین اعتراف کرد.
جزئیات عملیات مرگبار بیت‌حانون علیه ارتش صهیونیستی
در تحقیقات اولیه ارتش رژیم صهیونیستی به جزئیات کمین دیشب در بیت‌حانون در شمال نوار غزه اشاره شده و آمده است که این حمله زمانی رخ داد که دو گردان ارتش اسرائیل در حال حرکت برای پاک‌سازی بیت‌حانون بودند و در نتیجه آن 5 نظامی اسرائیلی کشته و 14 تن دیگر زخمی شدند که حال دو نفر از آنها وخیم است و 6 نفر دیگر هم جراحت متوسط دارند.
بر اساس این گزارش، هنگامی که گروهی از گردان 97 ارتش اسرائیل وابسته به تیپ کفیر به‌شکل پیاده در حال عبور از جاده بودند، دو مین از راه دور مقابل آنها منفجر شده است و در حین بیرون کشیدن مجروحان از میدان مین، نیروهای فلسطینی به‌سمت تیم‌های نجات ارتش اسرائیل آتش گشوده منجر به تلفات بیشتر میان آنها شدند و روند انتقال مجروحان و اجساد کشته‌شدگان را دشوار کردند.
ارتش اشغالگر تأکید کرد که بعد از آن تیم‌های نجات بیشتری برای انتقال مجروحان به محل حادثه اعزام شدند.
ارتش صهیونیستی تصاویری از برخی نظامیان کشته‌شده خود منتشر کرده است که به‌گفته منابع اسرائیلی، یک افسر ارشد هم میان زخمی‌ها هست.
5 نظامی کشته‌شده که مرگ آنها رسماً توسط ارتش اسرائیل در کمین پیچیده مقاومت در بیت‌حانون تأیید شده است وابسته به تیپ کفیر بودند.
رسانه‌های عبری گزارش دادند که روند بیرون کشیدن اجساد نظامیان کشته‌شده و زخمی‌ها از محل حمله با بالگرد به چند بیمارستان، در شرایط پیچیده‌ای انجام شد و چندین ساعت طول کشید.
ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ایجاد کمین بعد از انفجار مین، تاکتیکی است که حماس در عملیات‌های قبلی هم از آن استفاده کرده بود.
رسانه‌های صهیونیستی میان اخبار سانسورشده خود گزارش دادند که از زمان ازسرگیری جنگ علیه غزه در مارس گذشته، 37 نظامی و افسر اسرائیلی در عملیات‌های فلسطینی‌ها کشته و بیش از 100 نفر هم زخمی شده‌اند.
خشم مقامات صهیونیست از عملیات مرگبار مقاومت ضد اشغالگران
طبق گزارش رسانه‌های عبری، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر که برای دیدار با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به کاخ سفید رفته است، بعد از شنیدن خبر ضربه بزرگی که به ارتش این رژیم در بیت‌حانون وارد شد، خشمگین شد و چهره او در هم رفت.
اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی هم در واکنش به این ضربه بزرگ گفت: آنچه در شمال نوار غزه اتفاق افتاد، بسیار دردناک است.
از سوی دیگر، یائیر لاپید، رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی با تأکید بر اینکه ادامه جنگ در غزه جان اسرا و نظامیان اسرائیلی را بیش از پیش به خطر می‌اندازد، خواستار پایان این جنگ شد.
بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی فاشیست رژیم صهیونیستی که با هر توافقی برای آتش‌بس در غزه مخالف است، در واکنش به هلاکت و زخمی شدن تعداد زیادی از نظامیان اسرائیلی در بیت‌حانون گفت که با این روش مدیریت جنگ نمی‌توان پیروز شد و ارتش اسرائیل باید مناطق جنگی را محاصره و نیروهای دشمن را فرسوده کند.
‏ایتمار بن گویر، دیگر وزیر فاشیست کابینه نتانیاهو هم بار دیگر درخواست خود را برای قطع کامل هرگونه کمک‌رسانی به نوار غزه تکرار کرده گفت که تیم مذاکره‌کننده اسرائیل باید از دوحه برگردد و هیچ آتش‌بسی نباید اتفاق بیفتد.
میر آو بن آری، عضو کنست رژیم صهیونیستی هم اظهار داشت: نظامیان اسرائیلی در همان مکان‌هایی کشته می‌شوند که چندین بار آنجا را پاک‌سازی کرده بودند.
ارتش اسرائیل در جایی ضربه خورد که تحت کنترل خودش بود
خبرنگار رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد: حادثه‌ای که دوشنبه‌شب در بیت‌حانون رخ داد و در آن پنج نظامی ارتش اسرائیل کشته شدند، در جایی بود که تنها حدود یک کیلومتر از حصار مرزی و حدود 3 کیلومتر از شهر سدیروت فاصله داشت.
وی افزود: این منطقه حدود یک سال و نیم است که تحت کنترل مداوم ارتش اسرائیل قرار دارد؛ به‌ویژه از زمان آغاز مانور زمینی در غزه.
حتی در طول دوره‌های مختلف آتش‌بس و توافق‌های تبادل اسرا، ارتش اسرائیل از منطقه حائل بیت‌حانون عقب‌نشینی نکرد.
این خبرنگار صهیونیست تأکید کرد: بنابراین سؤال مهمی که مطرح می‌شود این است؛ چگونه ارتش اسرائیل در منطقه‌ای که تحت کنترل خودش بود، نتوانست اطلاعات دقیق و درست جمع‌آوری کند و عناصر مسلح چگونه توانستند خودشان را به این منطقه برسانند و چنین عملیاتی انجام دهند؟
استراتژی نظامی اسرائیل در غزه شکست خورده است
از طرف دیگر، آوی اشکنازی، تحلیلگر نظامی صهیونیست در روزنامه عبری معاریو با بیان اینکه ارتش اسرائیل باید استراتژی نظامی خود را در غزه مورد بازنگری قرار دهد، پایان روشنی برای جنگ تعیین کند و یک طرح دفاعی برای مقابله با عملیات‌های فردی مداوم و در حال پیشرفت نیروهای فلسطینی تدوین کند، گفت: ارتش متوجه شده است که حماس، روش عملیات نیروهای اسرائیلی را آموخته است و می‌داند که جنگ فردی تلفات سنگینی به آنها وارد می‌سازد.
این تحلیلگر صهیونیست اضافه کرد: بنابراین ارتش باید نحوه مقابله با این چالش را مورد بررسی قرار دهد و چشم‌اندازی برای پایان جنگ و پیشبرد یک طرح دفاعی در غزه تعیین کند.
این تحلیلگر صهیونیست تأکید کرد: در عملیات‌های اخیر حماس همان الگوی عملیاتی قبلی تکرار می‌شود, منفجر شدن یک وسیله انفجاری یا آتش گشودن به‌سمت نیروهای اسرائیلی، سپس انتظار برای رسیدن نیروهای امداد و نجات و به‌دنبال آن انجام یک حمله دیگر با استفاده از انفجار و تیراندازی.
وی افزود: این الگوی عملیاتی که حماس استفاده می‌کند، برای ارتش اسرائیل چیز جدیدی نیست اما نیروهای اسرائیلی از آن درس نگرفته‌اند و لازم است که ارتش استراتژی خود را برای مقابله با این تهدیدات تغییر دهد.
تاکتیک‌های رزمندگان مقاومت که صهیونیست‌ها را سردرگم کرده است
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی هم در گزارشی اعلام کرد که نیروهای قسام، دیگر، مواد منفجره را از قبل جاسازی و خودشان فرار نمی‌کنند؛ بلکه از دهانه تونل‌ها و آوارها بیرون می‌آیند، مستقیماً با نیروهای اسرائیلی درگیر می‌شوند و به‌سمت آنها شلیک می‌کنند.
در ادامه این گزارش آمده است: برجسته‌ترین حوادث مربوط به کشته شدن نیروهای اسرائیلی در غزه طی هفته‌های اخیر با این ویژگی مشخص شده است که عناصر حماس بعد از حمله، از صحنه فرار نکرده‌اند؛ بلکه در آنجا مانده‌اند و به درگیری با اسرائیلی‌ها حتی نیروهای امدادی ارتش ادامه داده‌اند، همچنین روشن است که مستندسازی ویدیویی؛ بخش اساسی از این تاکتیک حماس است و هدف آن تولید فیلم‌های با کیفیت بالا و گاهی از زوایای مختلف است تا حماس بتواند آن را منتشر و برای اهداف تبلیغاتی استفاده کند.
رادیو ارتش اشغالگر گزارش داد که شهر بیت‌حانون کمتر از 3 کیلومتر از شهر سدیروت فاصله دارد که بارها توسط ارتش اسرائیل تصرف شده و طی دو سال گذشته شاهد ده‌ها عملیات بوده است، با این حال، فلسطینی‌ها همچنان به انجام عملیات در بیت‌حانون ادامه می‌دهند و هر بار که ارتش اسرائیل از شهر عقب‌نشینی می‌کند، حماس به اینجا برمی‌گردد.
این گزارش نتیجه گرفت: با این حال، علی‌رغم عملیات پاک‌سازی که ارتش اسرائیل در بیت‌حانون انجام داده بود، حماس توانست نیروها و گروه‌های رزمی خود را از طریق تونل‌ها وارد اینجا کند و بیت‌حانون را به‌عنوان یک مرکز نظامی فعال و مداوم برای مدت طولانی حفظ کند.
ابعاد و اهمیت عملیات‌های پیشرفته مقاومت ضد صهیونیست‌ها در غزه
اما در تحلیل وضعیت نظامی نوار غزه طی مرحله اخیر، سرتیپ الیاس حنا، کارشناس امور نظامی و راهبردی منطقه اعلام کرد که کمین‌های منجر به تلفات گسترده میان نظامیان صهیونیست در شمال نوار غزه، بیانگر یک برنامه‌ریزی دقیق جهت انجام عملیات‌های مؤثر و پیشرفته است.
وی اضافه کرد: ماهیت این عملیات‌ها بیانگر تغییر بزرگی در میدان است؛ نه‌تنها به این دلیل که مثلاً عملیات بیت‌حانون در شب و با وجود توانایی‌های دید در شب صهیونیست‌ها اتفاق افتاده است، بلکه به این دلیل که مقاومت از ابزارهای ساده با اثربخشی بسیار بالا استفاده می‌کند که با وجود برتری تکنولوژیکی ارتش صهیونیستی، برنامه‌های نظامی این رژیم را در غزه مختل کرده است.
این کارشناس عرب‌زبان درباره اهمیت زمان و مکان انجام عملیات اخیر مقاومت گفت: بیت‌حانون در مناطقی قرار دارد که اسرائیل درخواست ایجاد منطقه حائل به‌عمق 1100 متر را در آنجا داده بود، بنابراین انجام چنین عملیاتی بیانگر آگاهی میدانی پیشرفته مقاومت است؛ به‌ویژه ازآن‌جایی که این عملیات در یک لحظه حساس سیاسی همزمان با مذاکرات دوحه درباره آتش‌بس غزه و سفر نتانیاهو به واشنگتن انجام می‌گیرد.
وی تصریح کرد: عملیات‌های مقاومت در محورهای مختلف غزه به هم پیوسته هستند و مقاومت یک الگوی عملیاتی حساب‌شده را پیش گرفته است که دشمن را خسته و نقاط ضعف آن را آشکار می‌کند.
ارتش رژیم اشغالگر با وجود در اختیار داشتن خودروهای زرهی پیشرفته، اما همچنان قادر به تأمین امنیت نیروهای خود در عرصه‌های درگیری نیست و نمی‌تواند در مناطقی که اشغال کرده است بماند.
چرا صهیونیست‌ها در کمین‌های مقاومت زمین‌گیر می‌شوند؟
سرتیپ الیاس حنا اظهار داشت: مفهوم «حمله سریع» که توسط ارتش رژیم صهیونیستی به‌عنوان بخشی از دکترین جنگی این رژیم مبتنی بر بازدارندگی و هشدار اولیه اتخاذ شده، عملاً در غزه شکست خورده است؛ زیرا جنگ با وجود همه حمایت‌های نظامی خارجی از صهیونیست‌ها، بدون نتایج قطعی ادامه یافته است.
وی ادامه داد: تاکتیک‌های مقاومت بر اساس نبرد فردی سازمان‌یافته و استفاده از تجهیزات ساده در درگیری‌های پیچیده و شناسایی دقیق منطقه، شکل گرفته است.
یگان‌های مهندسی ارتش رژیم صهیونیستی با وجود اینکه بارها هدف حمله مبارزان مقاومت فلسطین قرار گرفته و تلفات گسترده‌ای را متحمل شده‌اند، اما نتوانستند درس بگیرند و همچنان در کمین‌های مشابه گرفتار می‌شوند که بیانگر شکست آشکار ارتش صهیونیستی در سازگاری با واقعیتِ دائماً در حال تغییر غزه است.
کارشناس مذکور امور منطقه تأکید کرد که استراتژی جدید مقامات صهیونیست مبتنی بر ورود و ماندن در یک منطقه بعد از حمله به آنجاست، اما نظامیان صهیونیست بعد از گرفتار شدن در کمین مقاومت نمی‌توانند در آنجا بمانند و مجبور به عقب‌نشینی و فرار می‌شوند.
مقاومت در توسعه ابزارهای اطلاعاتی تاکتیکی، چه از طریق نظارت روزانه و چه کنترل میدانی موفق عمل کرده است و این در حالی است که ارتش اسرائیل قادر به سازگاری با واقعیتی که به‌شکل روزانه تغییر می‌کند نیست.
انتهای پیام/+