خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 17 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحولات اوکراین| امکان ارسال مجدد کمک‌های نظامی آمریکا به کی‌یف - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 17 تیر 1404 - 10:40
وعده ترامپ به زلنسکی برای انتقال سلاح برای دفاع، توضیح کاخ سفید درباره علت توقف کمک نظامی به اوکراین، تهدید وزیر خارجه فرانسه درباره اعمال شدیدترین تحریم ها علیه روسیه و اشاره لاوروف به اختلافات داخلی در ناتو، از جمله رویدادهای مهم جنگ هستند.
اوكراين،روسيه،دفاع،نظامي،آمريكا،رئيس،ارسال،جمهور،ايالات،متحد ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "وال استریت ژورنال" فاش کرده است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در جریان مکالمه تلفنی اخیر خود با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، توضیح داده که او در تعلیق تأمین تسلیحاتی از سوی ایالات متحده نقشی نداشته و فقط از پنتاگون خواسته بود تا ذخایر نیروهای مسلح را بررسی کند.
به نوشته این روزنامه، ترامپ از آمادگی ایالات متحده برای ادامه کمک‌های نظامی به اوکراین اطمینان داده است.
رئیس کاخ سفید، عصر دوشنبه در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اعلام کرد که ایالات متحده مجبور خواهد شد سلاح‌های بیشتری به اوکراین ارسال کند.
او گفت: «ما باید اطمینان حاصل کنیم که آنها می‌توانند از خود دفاع کنند.
آنها اکنون به شدت ضربه می‌خورند.
روسیه «بسیار بسیار سخت» به اوکراین ضربه می‌زند، بنابراین ما مجبور خواهیم شد سلاح‌های بیشتری به اوکراین ارسال کنیم.»
رئیس جمهور آمریکا یادآور شد که از دیدن کشته شدن مردم متنفر است، بنابراین آماده است تا سلاح‌های بیشتری برای اوکراین بفرستد تا آنها بتواند بهتر از خود دفاع کند.
ترامپ با اشاره به اینکه مهم نیست افرادی که در درگیری اوکراین می‌میرند آمریکایی نیستند، گفت: «این جنگ یک چیز وحشتناک بین روسیه و اوکراین است.
هر هفته هزاران روس و اوکراینی جان خود را از دست می‌دهند.
من سعی دارم جنگ‌ها را متوقف کنم و از دیدن کشته شدن مردم متنفرم.»
این اظهارات چند روز پس از آن منتشر شد که وزارت دفاع آمریکا دستور توقف ارسال سلاح‌های حیاتی به اوکراین را صادر کرد.
ترامپ چند روز قبل به ولودیمیر زلنسکی وعده داد که می‌خواهد در زمینه دفاع هوایی به کی‌یف کمک کند.
یک مقام اوکراینی که نامش فاش نشده افزود که ترامپ و زلنسکی در خصوص دیدار تیم‌هایی از ایالات متحده و اوکراین به منظور بحث در مورد تأمین دفاع هوایی و سایر انواع سلاح توافق کرده‌اند.
همانطور که وال استریت ژورنال می‌نویسد، روسیه پس از آنکه رئیس جمهور آمریکا، آخرین تماس تلفنی خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را به دور از پیشرفتی در جهت پایان دادن به جنگ ارزیابی کرد، یکی از بزرگترین حملات خود به تأسیسات نظامی نیروهای مسلح اوکراین را انجام داد.
ترامپ بعد از آن چندین بار تکرار کرد که از همتای روسی خود و عدم پیشرفت در گفتگو با او ناامید شده است.
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و دویست و سی‌ و یکمین (1231) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
احتمال از سرگیری ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین از سوی آمریکا
روزنامه "پولیتیکو" بامداد امروز، سه‌شنبه، به نقل از منابع خبری خود گزارش داده است که دیدارهای برنامه ریزی شده بین کیت کلاگ، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در امور اوکراین، و رستم عمروف، وزیر دفاع این کشور در رم و کی‌یف، ممکن است از سرگیری ارسال کمک‌های نظامی ایالات متحده را تسهیل کند.
این نشریه نوشته است: «کمک‌های نظامی متوقف شده آمریکا به اوکراین ممکن است پس از یک سری رایزنی‌های دوجانبه در سطح بالا در ایتالیا و اوکراین در هفته آینده از سر گرفته شود.»
همانطور که این روزنامه یادآور شده، ایالات متحده قبلاً به مقامات کی‌یف در خصوص از سرگیری ارسال تجهیزات مهندسی و برخی خودروهای زرهی اطلاع داده است.
پیش از این، ترامپ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در کاخ سفید، از ارسال برخی انواع تسلیحات نظامی به اوکراین خبر داده بود.
رهبر آمریکا تاکید کرد که این سلاح‌ها برای دفاع از اوکراین ارسال خواهند شد.
پنتاگون از تحویل قریب‌الوقوع سلاح‌های دفاعی به اوکراین خبر داد
شان پارنل، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از لزوم کمک به کی‌یف برای دفاع از خود در برابر «حملات بسیار شدید روسیه» صحبت کرد، بیانیه‌ای از سوی این وزارتخانه در خصوص از سر گیری کمک‌های نظامی به اوکراین صادر کرد.
در بیانیه سخنگوی پنتاگون آمده است: «به دستور رئیس جمهور ترامپ، وزارت دفاع سلاح‌های دفاعی بیشتری به اوکراین ارسال خواهد کرد تا اوکراینی‌ها بتوانند در حالی که ما برای تضمین صلح پایدار تلاش می‌کنیم، از خود دفاع کنند.»
پارنل یادآور شد که سیستم ارائه عکس برای ارزیابی محموله‌های نظامی در سراسر جهان همچنان پابرجاست و بخش جدایی‌ناپذیری از اولویت‌های دفاعی «آمریکا در اولویت است» خواهد بود.
کاخ سفید علت توقف کمک‌های نظامی به کی‌یف را توضیح داد
کارولین لیویت، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید شب گذشته، دوشنبه، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که توقف ارسال سلاح به کی‌یف به دلیل بررسی معمول تمام برنامه‌های کمک‌های نظامی ایالات متحده بوده است.
وی تأکید کرد که این یک رویه استاندارد است که برای همه کشورها و مناطق جهان اعمال می‌شود و نه فقط برای وضعیت اوکراین.
لیویت در نشست خبری مرتب خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تصمیم به تعلیق ارسال سلاح برای کی‌یف با مواضع دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مرتبط است، گفت: «توقف روند تامین تسلیحاتی یک بررسی استاندارد از سوی پنتاگون در خصوص تمامی کمک‌های نظامی است که ایالات متحده به همه کشورها و مناطق جهان ارائه می‌دهد و فقط مربوط به اوکراین نبوده است.»
پیش از این، وزارت دفاع ایالات متحده، ارسال انواع موشک‌ها به اوکراین را به حالت تعلیق درآورده بود و این تصمیم، از جمله مربوط به موشک‌های سیستم دفاع هوایی پاتریوت و سیستم‌های دفاع هوایی قابل حمل استینگر بود.
به نوشته برخی رسانه‌های آمریکایی، تصمیم پنتاگون برای تعلیق کمک‌های نظامی به اوکراین حتی برای وزارت امور خارجه ایالات متحده غافلگیرکننده بود.
وزیر خارجه فرانسه روسیه را به «شدیدترین تحریم‌ها» تهدید کرد
ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، اظهاراتی در رابطه با تمایل اتحادیه اروپا برای مجبور کردن روسیه به صلح با اوکراین بیان کرده و معتقد است که بروکسل برای مجبور کردن مسکو به این کار قصد دارد «شدیدترین تحریم‌ها» را علیه روسیه اعمال کند.
بارو گفت: «ما می‌خواهیم ولادیمیر پوتین (رئیس جمهور روسیه) سرانجام با آتش‌بس موافقت کند، زیرا می‌بینیم که از زمان پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، حملات ارتش روسیه به اوکراین پنج برابر شده است.
این وضعیت دیگر نمی‌تواند ادامه یابد و باید هرچه سریعتر متوقف شود.»
به گفته وی، اروپا همراه با تلاش‌های سناتورهای آمریکایی، به پیشنهاد فرانسه، در حال آماده سازی شرایط برای تصویب شدیدترین تحریم‌های اعمال شده طی سه سال گذشته است.
وزیر خارجه فرانسه مدعی شد: «این تحریم‌ها مستقیماً منابعی که به ولادیمیر پوتین اجازه ادامه جنگ را می‌دهند، را از بین خواهند برد.»
به گفته وی، به طور خاص، صحبت از گسترش فهرست محدودیت‌های مربوط به «درآمدهای نفتی و بازیگران مالی در روسیه یا سایر کشورها» است.
علاوه بر این، به دلیل تحریم‌های جدید، روسیه «دیگر پیشرفتی» در عرصه نظامی نخواهد داشت.
ژان نوئل بارو قول داد: «ما واقعاً قصد داریم او (پوتین) را مجبور به زمین گذاشتن سلاح‌هایش کنیم.»
این در حالی است که فلوریان فیلیپو، رهبر حزب میهن‌پرستان، روز یکشنبه در تظاهرات «برای صلح» در پاریس تاکید کرد که فرانسه باید از شرکت در جنگ‌های دیگران و «نوشتن چک» برای اوکراین دست بردارد.
در عین حال، امانوئل ماکرون گفت که فرانسه از تمامی توان خود برای تأمین سلاح برای اوکراین استفاده خواهد کرد.
لاوروف به اختلافات و نارضایتی در میان اعضای ناتو اشاره کرد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، عصر روز دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی در پایان اجلاس بریکس در ریودوژانیرو، با تأکید بر نارضایتی فزاینده در پیمان آتلانتیک شمالی، یادآور شد که گسترش ناتو به نفع هیچ‌کس، از جمله خود کشورهای عضو این ائتلاف نبوده است.
لاوروف در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در این باره گفت: «اختلافات (در ناتو) در حال عمیق‌تر شدن است، به نظر می‌رسد، شورش خفیفی در حال شکل‌گیری است، زیرا کشورهای بیشتری می‌خواهند نه با برخی دستورالعمل‌های ایدئولوژیک تحمیل شده از سوی بروکسل، بلکه بر اساس منافع ملی خود هدایت شوند.»
به گفته وزیر خارجه روسیه، کشورهای ناتو به طور فزاینده‌ای به دنبال تکیه بر منافع ملی خود به جای دستورالعمل‌های ایدئولوژیک خارجی هستند.
لاوروف ابراز عقیده کرد که به همین دلیل، نارضایتی و تضادها در داخل این ائتلاف در حال افزایش است.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در این کنفرانس مطبوعاتی همچنین اعلام کرد که اصل تمامیت ارضی در خصوص اوکراین قابل اجرا نیست، زیرا این اصل فقط در مورد کشورهایی اعمال می‌شود که در آنها برابری و حق تعیین سرنوشت مردم وجود دارد.
لاوروف گفت: «به دلایلی، وقتی غرب به منشور سازمان ملل استناد می‌کند، به شدت گزینشی به آن استناد می‌کند، به عنوان مثال، فقط تمامیت ارضی را مستثنی می‌کند.
در حالیکه آنها اصل حق تعیین سرنوشت مردم را نادیده می‌گیرند.»
به گفته وی، مقامات اوکراینی در حال حاضر در حال گسترش روس‌هراسی هستند و نماینده مناطق روس زبان این کشور نیستند.
بنابراین، بر اساس اقداماتشان، آنها نمی‌توانند به اصل تمامیت ارضی استناد کنند.
انتهای پیام/