خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 17 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تأکید چین بر مقابله با یکجانبه‌ گرایی در نظام تجارت جهانی

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 17 تیر 1404 - 10:18
نخست وزیر چین در دیدار با مدیرکل سازمان جهانی تجارت ضمن انتقاد از یکجانبه گرایی، اعلام کرد که چین از اصلاح و توسعه سازمان تجارت جهانی به طور فعال حمایت خواهد کرد.
جهاني،تجارت،چين،اقتصاد،سازمان،تجاري،تأكيد،اقتصادي،WTO،چندجانبه

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، لی‌چیانگ، نخست‌وزیر چین روز دوشنبه در شهر ریو دو ژانیرو برزیل و در حاشیه نشست سران بریکس، با نگوزی اوکونجو-ایوه‌آلا، مدیرکل سازمان جهانی تجارت (WTO) دیدار کرد.
لی‌چیانگ در این دیدار اظهار داشت که در حال حاضر وضعیت تجارت جهانی به‌شدت تغییر کرده، یک‌جانبه‌گرایی و حمایت‌گرایی در حال تشدید است و نظم اقتصادی و تجاری بین‌المللی به‌طور جدی آسیب دیده است.
این روند، چالش‌های بزرگی را پیش روی اقتصاد جهانی و توسعه کشورها قرار داده است.
وی افزود: در چنین شرایطی، جامعه جهانی بیش از پیش خواهان حفظ نظام تجارت چندجانبه است و انتظار دارد سازمان جهانی تجارت نقش مؤثرتری ایفا کند.
نخست وزیر چین با اشاره به اینکه جهانی‌شدن اقتصادی یک روند تاریخی غیرقابل بازگشت است، تأکید کرد: چین همواره به چندجانبه‌گرایی و تجارت آزاد پایبند بوده و مایل است با جامعه جهانی همکاری کند تا اقتصاد جهانی هرچه زودتر به مسیر درست بازگردد.
وی همچنین ضمن اعلام آمادگی چین برای حمایت فعال از اصلاح و توسعه سازمان تجارت جهانی، بر لزوم بازگرداندن اعتبار این نهاد، تسریع در بهبود قواعد تجاری، و کمک به موفقیت چهاردهمین نشست وزرای WTO با دستاوردهای ملموس‌تر، تأکید کرد.
همزمان با این اظهارات، لی‌چیانگ با اشاره به وضع اقتصاد چین تصریح کرد که چین دارای منابع و ابزارهای کافی برای مقابله با تأثیرات خارجی است و توانایی دارد رشد اقتصادی خود را به شکلی پایدار و سالم ادامه دهد.
در پاسخ به این اظهارات، ایوه‌آلا نیز تأکید کرد که نظام تجارت چندجانبه با چالش‌های جدی مواجه شده و رشد اقتصاد جهانی و تجارت در وضعیت دشواری قرار دارد.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری چین و دیگر اعضا، بتوان روند اصلاح سازمان تجارت جهانی را پیش برد، محیط تجاری باز و فراگیری ایجاد کرد، و شرایطی مطلوب برای بهبود تجارت جهانی و احیای اقتصاد جهانی فراهم آورد.
انتهای پیام/