خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 16 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشف ۲۰ ویروس ناشناخته در خفاش‌های چینی

مشرق | اجتماعی و حوادث | دوشنبه، 16 تیر 1404 - 05:41
در پژوهشی جدید دانشمندان چینی درباره ۲۰ ویروس ناشناخته در خفاش‌هایی که در نزدیکی انسان زندگی می‌کنند، افشاگری کرده‌اند. این ویروس‌ها ارتباط نزدیکی با ویروس‌های نیپا و هندرا دارند که می‌توانند باعث التهاب مغز و بیماری‌های تنفسی در انسان شوند.
ويروس،انساني،انسان،هولمز،خفاش،ويروسي،ادرار،تنفسي،نزديكي،انتق ...

به گزارش مشرق، این تحقیق توسط دانشمندان چینی در مجله «عوامل بیماری‌زا پی ال او اس»منتشر شده و بر اهمیت نظارت بر خفاش‌ها و سایر حیواناتی که در نزدیکی جمعیت‌های انسانی زندگی می‌کنند، تأکید می‌کند.
این تحقیق همچنین بر اجتناب از تماس با آن‌ها تا حد امکان تاکید دارد.
۲۰ ویروس بالقوه خطرناک
لایو ساینس گزارش داد: برای بررسی عوامل بیماری‌زای موجود در کلیه‌های خفاش‌ها، تیمی به رهبری یون فنگ از موسسه کنترل و پیشگیری از بیماری‌های بومی یون‌نان، از کلیه‌های ۱۴۲ خفاش از ۱۰ گونه جمع‌آوری‌شده از استان یون‌نان چین نمونه‌برداری کردند.
توالی‌یابی ژنتیکی ۲۲ ویروس را آشکار کرد که ۲۰ مورد از آن‌ها قبلا هرگز دیده نشده بودند، همچنین یک انگل تک‌یاخته‌ای جدید و دو نوع باکتری که یکی از آنها برای دانشمندان ناشناخته بود.
ادرار اصلی‌ترین عامل انتقال انسانی
ادوارد هولمز، ویروس‌شناس دانشگاه سیدنی استرالیا و یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت تمرکز بر کلیه‌ها مهم است زیرا آن‌ها دریچه‌ای به سوی ویروس‌هایی که ممکن است از طریق ادرار دفع شوند، فراهم می‌کنند و ادرار یکی از راه‌های ابتلای انسان به ویروس‌های خفاش است.
هولمز به لایو ساینس گفت:«ادرار خفاش‌ها در کاسه‌های جمع‌آوری خرما، اولین راه انتقال ویروس نیپا از خفاش‌ها به انسان بود.
از آنجا که خفاش‌های مورد مطالعه در این مطالعه در نزدیکی باغ‌های نزدیک روستاهای انسانی زندگی می‌کردند، این خطر وجود دارد که میوه‌های آلوده به این عوامل بیماری‌زا اجازه دهند به دام‌ها یا انسان‌ها منتقل شوند.
هولمز گفت، اگرچه دو مورد از ویروس‌های جدید ارتباط نزدیکی با ویروس نیپا و ویروس هندرا (که با هم به عنوان هنیپاویروس شناخته می‌شوند) دارند، اما جای نگرانی نیست.
ویروس خفاش دیگری که در ماه فوریه در چین کشف شد.
با این حال، این اکتشافات اهمیت نمونه‌برداری از حیواناتی مانند خفاش‌ها که در نزدیکی جمعیت‌های انسانی زندگی می‌کنند را برجسته می‌کند.
همچنین نظارت بر جمعیت‌های انسانی که ممکن است در معرض این حیوانات قرار گیرند، برای شناسایی تهدیدات ویروسی بالقوه قبل از ظهور آنها مفید خواهد بود.
هولمز گفت: این رابطۀ نفوذپذیر و رو به رشد بین حیوان و انسان است که منجر به بیماری‌های همه‌گیر می‌شود.
بیماری‌های همه‌گیر همیشه نشان می‌دهند که چگونه انسان‌ها محیط‌های طبیعی را مختل می‌کنند.
بنابراین نظارت بهتر و بیشتر همیشه راهکار و کلید اصلی برخورد با همه گیری‌های بالقوه در سال‌ها و دهه‌های آینده است.
کشف کرونای جدید در چین
به گزارش روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست، در فوریه ۲۰۲۵، یک تیم ویروس‌شناس چینی به رهبری شی ژنگلی ویروس دیگری به نام HKU۵-CoV-۲، یک ویروس کرونای خفاش، را کشف کردند که خطر انتقال از حیوان به انسان را دارد.
با این حال، محققان افزودند که جزئیات بیشتری در مورد انتقال حیوان به انسان باید بررسی شود.
HKU۵-CoV-۲ مشابه ویروسی است که باعث همه‌گیری کووید-۱۹ شد.
HKU۵-CoV-۲ متعلق به زیرگروه مربکوویروس است که شامل ویروسی است که باعث سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) می‌شود.
سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) یک بیماری تنفسی ویروسی است که توسط یک ویروس کرونا به نام ویروس کرونای سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) ایجاد می‌شود.