حال و هوای شب شام غریبان عزاداری محرم در آستان حضرت عبدالعظیم(ع)
آستان حضرت عبدالعظیم (ع) در شام غریبان عزاداری حضرت امام حسین(ع) در محرم ۱۴۴۷ غرق ماتم بود و عزاداران با تبری جستن از دشمنان انقلاب اسلامی انزجار خود را با سردادن شعار نشان دادند.

به گزارش مشرق، مراسم شام غریبان حضرت سیدالشهدا(ع) و یاران با وفایش در شبستان حضرت امام خمینی(ره) آستان حضرت عبدالعظیم(ع) با حضور خیل عشاق و عزاداران شهید کربلا با شوری حسینی و قلبی پر از اندوه و حزن برگزار شد.
حجت الاسلام سید حسین مومنی سخنران این مراسم با بیان اهداف و دلایل واقعه کربلا و ظلمهایی که در روز عاشورای سال ۶۱ هجری به آل الله شد به تبیین این واقعه بزرگ و تاریخی پرداخت و در انتهای سخنرانی با روضه خوانی دلهای عزاداران حسینی را کربلایی کرد و اشکهای آنها را بر گونه هاشان جاری ساخت.
وی به تجاوز رژیم صهیونیستی اشاره کرد و به همراه مردم شعار مرگ بر آمریکا مرگ بر اسرائیل و مرگ بر منافق سردادند و در ادامه با تجدید بیعت با رهبر فرزانه انقلاب بیعتی دوباره کرده و آمادگی خود را برای هر فرمانی که رهبرشان بدهد اعلام کردند و در ادامه با مرثیه سرایی عزا داری و سینه زنی مجلس شام غریبان برگزار شد.
سال ۶۱ ه.ق عصر روز دهم محرم لشکر یزید بعد از اینکه امام حسین (ع) را به شهادت رساند به دستور فرماندهان خود دست به غارت و آتش زدن خیمهها و اهلبیت را به اسارت گرفتند.
روز دهم محرم با همه جنایتهایی که در تاریخ ثبت شد به پایان رسید شب یازدهم محرم را اسرای اهلبیت در یک خیمه نیمسوخته سپری کردند در این رابطه در مقاتل چیزی از احوال اهلبیت (ع) نقل نشده ولی میتوان تصور کرد که چه شب سختی را بعد از یک روز پر سوز و از دست دادن عزیزان و غارت اموال و اسارت و سوختن خیمهها و اهانتها داشتهاند.
عمر بن سعد در روز ۱۱ محرم دستور حرکت از کربلا به سوی کوفه را داد و زنان و حرم امام حسین (ع) را بر شتران بیجهاز سوار کرده و این امانتهای نبوت را چون اسیران کفار در سختترین مصائب و غم و غصه کوچ دادند در هنگام حرکت از کربلا عمر سعد دستور داد که اسرا را از قتلگاه عبور دهند.
امام سجاد (ع) میفرماید: من به شهدا نگریستم که روی خاک افتاده و کسی آنها را دفن نکرده، سینهام تنگ شد و به اندازهای بر من سخت گذشت که نزدیک بود جانم بر آید و عمهام زینب وقتی از حالم با خبر شد مرا دلداری داد که بیتابی نکنم.
بعد از این که روز یازدهم محرم اسرا را از کربلا به سوی کوفه حرکت دادند به خاطر نزدیکی این دو به هم روز ۱۲ محرم اسرا را وارد شهر کوفه کردند، گویا شب دوازدهم را اسرا در پشت دروازههای کوفه و بیرون شهر سپری کرده باشند.
در اثر تبلیغات عبیدالله بن زیاد علیه امام حسین (ع) و خارجی معرفی کردن امام، مردم کوفه از این پیروزی خوشحال میشوند و جهت دیدن اسرا به کوچهها و محلهها روانه میشوند و با دیدن اسرا شادی میکردند ولی با خطابههایی که امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) و سایرین از اسرا ایراد میکردند و خودشان را به کوفیان و مردم میشناسانند و به حق بودن قیام امام حسین (ع) اذعان کرده، شادی کوفیان را به عزا تبدیل میکردند.