خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بوی اسپند و گلاب در حسینیه ای که میزبان عزاداران حضرت سیدالشهدا است

مهر | دین و اندیشه | یکشنبه، 15 تیر 1404 - 17:24
امروز همزمان با عاشورای حسینی حسینیه حق شناس مملو از ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت بود.
حسين،مراسم،امام،حسينيه،دين،عزاداران،كربلا،حسيني،خادمان،قمي،ع ...

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه- فاطمه علی آبادی: امروز عاشورای حسینی است و حسینیه آیت‌الله حق‌شناس در محله بازار، بار دیگر شاهد شور و اشتیاق عاشقان حسین بن علی (ع) بود؛ جایی که صدای یا حسین در کوچه پس کوچه‌های قدیمی تهران طنین انداز است و اقشار مختلف مردم به عشق اهل بیت (ع) گرد هم می آیند تا در سوگ سید و سالار شهیدان، دل‌های خود را جلا ببخشند.
از نخستین ساعات صبح خادمان حسینیه با چهره‌هایی آکنده از شوق و ادب، به استقبال عزاداران آمده بودند.
فضای حسینیه با پارچه‌های سیاه و بیرق‌های مزین به نام مقدس حسین (ع) و قمر بنی‌هاشم (ع)، غرق در حال و هوای عزا بود.
عطر اسپند و گلاب، در کنار نوای دلنشین زیارت عاشورا توسط حاج مهدی سماواتی قرائت می‌شد، هیجان و معنویت خاصی به مجلس بخشیده بود.
در بخش آغازین مراسم، سخنرانان برجسته حوزه علمیه ضمن اشاره به فلسفه قیام امام حسین (ع) و نهضت عاشورا، با بیانی شیوا به اهمیت امنیت اخلاقی جامعه، نقش امر به معروف و نهی از منکر، و وظیفه مسلمانان در پاسداشت ارزش‌های دینی پرداخت.
بر اساس این گزارش، حجت الاسلام حسینی قمی در این مراسم با تاکید بر جایگاه والای امام حسین (ع)، دغدغه اصلی ایشان را حفظ دین و استواری مردم در مسیر الهی دانست.
وی با نقل روایتی تاریخی، توجه امام حسین (ع) به سرنوشت جوانان عرب و نگرانی آن حضرت از غفلت و دنیاطلبی را برجسته کرد و یادآور شد که وابستگی به دنیا، انسان را از اهداف الهی دور می‌کند.
حسینی قمی با اشاره به واقعه خروج امام حسین (ع) از مدینه و کم‌کاری برخی یاران پیامبر (ص)، حضور مؤثر در دفاع از دین را وظیفه همه دانست و خاطرنشان کرد برخی مؤمنان دین را فقط در آسایش و رفاه می‌خواهند نه در صحنه‌های حساس.
بنابراین مراسم با نقل روایات معتبر و تحلیل ابعاد تاریخی کربلا، بارها اشک بر چشمان حاضران نشاند و دل‌های مشتاق را برای شنیدن مرثیه آماده ساخت.
پس از سخنرانی نوبت به مداحان و ذاکران اهل بیت (ع) رسید؛ سعید حدادیان با روضه‌خوانی و نوحه‌سرایی، حزن و اندوه واقعه کربلا را زنده نگه داشت.
صدای طنین‌دار نوحه «باز این چه شورش است…» در فضای حسینیه پیچید و عزاداران در دسته‌های منظم سینه‌زنی، گوشه‌گوشه شبستان بزرگ را پر کردند.
پیر و جوان، کودک و بزرگسال، همه در کنار یکدیگر با زمزمه «یا حسین» اشک بر گونه جاری کردند و نام امام مظلوم کربلا را بر زبان‌ها تکرار نمودند.
حضور جوانان و نوجوانان، رنگ و جلای خاصی به مراسم داده بود؛ شماری از آنان با پرچم‌هایی به رنگ سیاه و سبز، در حال نظم‌دهی به جمعیت و همکاری با خادمان بودند.
در گوشه‌ای از مراسم، توزیع شربت و چای نذری میان عزاداران و نمازگزاران، فضایی گرم و صمیمی پدید آورده بود.