خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 16 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چین: نباید شاهد تکرار درگیری‌های نظامی میان ایران و اسرائیل باشیم،جنگ نمی‌تواند مسأله هسته‌ای ایران را حل کند

اعتماد | همه | یکشنبه، 15 تیر 1404 - 13:18
وزیر خارجه چین در نشست خبری مشترک با همتای فرانسوی هشدار داد که نباید شاهد تکرار درگیری‌های نظامی میان ایران و اسرائیل باشیم، زیرا جنگ نمی‌تواند مسأله هسته‌ای ایران را حل کند و حملات پیش‌دستانه نیز از مشروعیت برخوردار نیستند.
وانگ،چين،ايران،خارجه،وزير،صلح،مسأله،خاورميانه،تأكيد،پرونده،ق ...

وزیر خارجه چین در نشست خبری مشترک با همتای فرانسوی هشدار داد که نباید شاهد تکرار درگیری‌های نظامی میان ایران و اسرائیل باشیم، زیرا جنگ نمی‌تواند مسأله هسته‌ای ایران را حل کند و حملات پیش‌دستانه نیز از مشروعیت برخوردار نیستند.
کد خبر: 722528 | ۱۴۰۴/۰۴/۱۵ ۱۲:۴۷:۳۱
وزیر خارجه چین، وانگ یی، روز جمعه در یک نشست خبری مشترک در پاریس با همتای فرانسوی‌اش ژان-نوئل بارو، از منطق «حق با زورمندان است» انتقاد کرد و پرسید در چارچوب چنین منطقی، جایگاه قانون و عدالت کجاست؟
به گزارش اعتماد آنلاین و به نقل از گلوبال تایمز، وانگ گفت: «قدرت هرگز صلح واقعی نمی‌آورد؛ چه‌بسا درِ جعبه پاندورا را بگشاید.
در این صورت، کشورهایی که فاقد قدرت هستند – به‌ویژه کشورهای کوچک و متوسط – چگونه باید جای خود را در نظم جهانی پیدا کنند؟
آیا قرار است آن‌ها قربانی شوند و در معرض تصمیم دیگران قرار گیرند؟»
وانگ که عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین نیز هست، در چارچوب سفری رسمی به اروپا از ۳۰ ژوئن تا ۶ ژوئیه، به دعوت کایا کالاس نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امنیتی، یوهان وادفول وزیر خارجه آلمان، و ژان-نوئل بارو وزیر امور اروپا و خارجه فرانسه، در این نشست شرکت کرده بود.
در پاسخ به پرسشی درباره موضع چین نسبت به پرونده هسته‌ای ایران و تحولات جاری در خاورمیانه، وانگ تاکید کرد که این پرونده می‌توانست به الگویی موفق برای حل‌وفصل اختلافات بین‌المللی از طریق گفت‌وگو و مذاکره تبدیل شود.
با این حال، امروز به جرقه‌ای برای آغاز بحرانی تازه در خاورمیانه بدل شده است.
وانگ گفت: «با آنکه صدای در زدن صلح را شنیدیم، اما هنوز درِ صلح گشوده نشده است.
چین از این نتیجه عمیقاً متأسف است و بر این باور است که از این وضعیت باید درس‌های مهمی آموخت.»
وانگ بار دیگر بر موضع شفاف و ثابت چین در قبال پرونده هسته‌ای ایران تأکید کرد و گفت: «ما برای تعهدات علنی و مکرری که از سوی رهبر عالی ایران در مخالفت با ساخت سلاح هسته‌ای اعلام شده، ارزش قائل هستیم و در عین
حال، حق ایران را به‌عنوان یکی از اعضای معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای محترم می‌شماریم.»
او افزود: «بر همین اساس، طرف‌های ذی‌ربط باید مذاکرات برای دستیابی به توافقی جدید در سطح بین‌المللی برای حل‌وفصل این پرونده را تسریع بخشند و فعالیت‌های هسته‌ای ایران به‌طور کامل زیر نظارت و تضمین‌های سخت‌گیرانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار گیرد.»
وزیر خارجه چین تأکید کرد: «راه صلح دقیقاً زیر پای ماست، و تاریخ درباره میزان صداقت همه طرف‌های درگیر قضاوت خواهد کرد.»
وانگ همچنین هشدار داد که نباید شاهد تکرار درگیری‌های نظامی میان ایران و اسرائیل باشیم، زیرا جنگ نمی‌تواند مسأله هسته‌ای ایران را حل کند و حملات پیش‌دستانه نیز از مشروعیت برخوردار نیستند.
به گفته او، «کاربرد بیش از حد زور فقط به تشدید تنش‌ها و افزایش دشمنی‌ها منجر خواهد شد.» وانگ با انتقاد از اقدام آمریکا در بمباران آشکار تأسیسات هسته‌ای یک کشور دارای حاکمیت، گفت که این رفتار، رویه‌ای خطرناک ایجاد کرده است و اگر به یک فاجعه هسته‌ای منجر شود، تمام جهان باید بهای آن را بپردازد.
وانگ همچنین تأکید کرد که حل واقعی مسئله هسته‌ای ایران بدون توجه به مسئله محوری خاورمیانه، یعنی مسأله فلسطین، ممکن نیست.
او هشدار داد که فاجعه انسانی در غزه نباید ادامه یابد و نباید اجازه داد مسأله فلسطین بیش از این به حاشیه رانده شود.
به گفته او، خواسته‌های مشروع ملت عرب باید هرچه زودتر محقق شود و صداهای عدالت‌طلبانه جهان اسلام باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وزیر خارجه چین با تأکید بر اینکه «راه‌حل دو‌دولتی» همچنان تنها مسیر واقع‌گرایانه برای پایان دادن به آشوب در خاورمیانه است، گفت: جامعه جهانی باید اقدامات ملموس‌تر و مؤثرتری برای حمایت از تحقق این راه‌حل انجام دهد.
او در ادامه خواستار آن شد که چین و فرانسه، به‌عنوان دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، در مسیر عدالت حرکت کرده و با حمایت از حل‌وفصل اختلافات از راه گفت‌وگو و مذاکره، مخالفت با استانداردهای دوگانه، و اتخاذ موضع مبتنی بر واقعیت‌ها، مسئولیت خود را ایفا کنند.
وانگ افزود: سازمان ملل و شورای امنیت باید نقش شایسته خود را در پیشبرد صلح ایفا کنند.
چین آمادگی دارد در همکاری با فرانسه، تلاشی خستگی‌ناپذیر برای رسیدن به این اهداف انجام دهد.