خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 16 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جای جای تهران مظهر تبلور وحدت و ارادت حسینی؛نماز ظهر عاشورا اقامه شد

مهر | دین و اندیشه | یکشنبه، 15 تیر 1404 - 13:12
مراسم عزاداری روز عاشورا امسال با استقبال گسترده مردم اعم از پیر و جوان، زن و مرد همراه است و نیروهای انتظامی و امدادی نیز با استقرار در میادین و مسیرهای اصلی شهر، وظیفه تسهیل تردد را دارند.
عاشورا،عزاداري،مراسم،تهران،حسيني،فضاي،روز،عزاداران،مذهبي،حسي ...

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه- فاطمه علی آبادی: امروز عاشورا است؛ روزی که در تقویم ما شیعیان مفهومی فراتر از یک مراسم یا سنت دارد.
این روز یادآور حماسه ایثار و حقیقت‌طلبی است؛ لحظه‌ای سرنوشت‌ساز از تاریخ اسلام که امام حسین (ع) و یاران وفادارش در صحرای کربلا برای دفاع از عزت، آزادی و کرامت انسانی تا پای جان ایستادند و رقم ردند.
عاشورا نقطه تلاقی ایمان، وفاداری و آزادگی است؛ روزی که اراده و استقامت در برابر ظلم برای همیشه معنا گرفت و پیامِ جاودانه “هیهات من‌الذله” بر گفتمان تاریخ حک شد.
عاشورا یادآور دردی جانکاه و در عین حال آموزه‌ای تعالی‌بخش برای انسان امروز است که هرگز نباید فداکاری و آرمان‌خواهی را از یاد برد.
امروز از ساعات ابتدایی روز عاشورای حسینی، خیابان‌ها و میادین اصلی تهران رنگ و بوی عاشورایی به خود گرفته و گوشه‌گوشه شهر شاهد حضور پرشور عزاداران حسینی است.
از ساعات اولیه صبح، دسته‌ها و هیئات مختلف مذهبی با برپایی مراسم سینه‌زنی، زنجیرزنی و روضه‌خوانی، فضای معنوی و حزن‌انگیزی را در سطح شهر ایجاد کردند.
مساجد، تکایا و حسینیه‌ها از چند روز قبل با نصب پرچم‌های سیاه و پارچه‌نوشته‌های حزن‌انگیز، پذیرای عزاداران بودند و در روز عاشورا نیز با رعایت کامل نظم، برنامه‌های سوگواری و سخنرانی‌هایی پیرامون فلسفه قیام عاشورا و جایگاه والای امام حسین (ع) و یارانش را برگزار کردند.
در برخی مناطق، دسته‌های عزاداری با همراهی مداحان و ذاکرین اهل بیت (ع)، اشعار و نوحه‌های سنتی حسینی را در حال اجرای مراسم عزاداری هستند.
بازار تهران نیز امروز صحنه‌ای گوناگون از آئین‌های عزاداری بود؛ حجره‌داران و بازاریان از ساعات ابتدایی صبح با بستن مغازه‌ها و آراستن سراها و تیمچه‌ها به پرچم‌های عزا، همدل و هم‌نوا با سایر اقشار مردم، فضای بازار را به سرای سوگ امام حسین (ع) تبدیل کردند.
دسته‌های عزاداری با حضور پرشور در مسیرهای اصلی بازار، با سینه‌زنی، نوحه‌خوانی و مرثیه‌سرایی، حال‌وهوایی بی‌نظیر به این قطب اقتصادی شهر بخشیدند.
صدای بلند مرثیه‌ها و تکرار با شور نام سیدالشهدا (ع)، در گذرها، نمایش وحدت و ایمان اهل بازار را رقم می‌زد؛ گویی بازار برای ساعتی از جریان معمول خود فاصله گرفته تا دل‌های اهل کسب و کار را در سوگ کربلا به هم گره بزند.
در مسجد ارک تهران، یکی از کهن‌ترین و تاثیرگذارترین مراکز مذهبی پایتخت، امروز مراسم عزاداری عاشورا با شور و حال ویژه‌ای برگزار شد.
آوای روضه خوانی با نوای حاج منصور ارضی از ساعات ابتدایی صبح در فضای وسیع مسجد طنین‌انداز بود و شمار زیادی از عاشقان اهل بیت (ع)، اعم از پیر و جوان، گرد هم آمدند تا در فضایی پر از معنویت و حزن، یاد و راه امام حسین (ع) را گرامی بدارند.
خادمان مسجد با نظم و ارادتی مثال‌زدنی، پذیرای عزاداران بودند و صحن اصلی مسجد با پرچم‌ها و سیاه‌پوشی گسترده، حال‌وهوایی کربلایی به خود گرفته بود.
مراسم عزاداری روز عاشورا امسال با استقبال گسترده مردم اعم از پیر و جوان، زن و مرد همراه است.
نیروهای انتظامی و امدادی نیز با استقرار در میادین و مسیرهای اصلی شهر، وظیفه تسهیل تردد و تأمین امنیت مراسم را بر عهده دارند.
همچنین برنامه‌های فرهنگی و مذهبی متعددی همچون نمایش تعزیه، پخش نذورات و برگزاری جلسات سخنرانی در محلات مختلف تهران در حال برگزاری است.
مسئولان ستادهای مردمی و هیئت‌های مذهبی نیز با اشاره به اهمیت فرهنگ عاشورایی، بر لزوم ترویج ارزش‌های ایثار و مقاومت در جامعه تأکید کردند.
خیابان شریعتی امروز جلوه‌ای خاص از شور و شعور حسینی را به نمایش گذاشته است؛ جمعیت انبوهی از عزاداران، با پرچم‌ها و بیرق‌های سیاه، سراسر این خیابان قدیمی و پررفت‌وآمد تهران را پر کرده‌اند و با نوای دسته‌ها و هیئت‌های مذهبی، فضای شریعتی را یکپارچه در سوگ سالار شهیدان غرق ساخته‌اند.
اشک و ماتم، در میان ازدحام جمعیت موج می‌زند و صدای نوحه و مرثیه‌سرایی از هر سو به گوش می‌رسد؛ گویی شریعتی امروز به صحنه‌ای از کربلا بدل شده و هر رهگذر، خود را قطره‌ای از دریای عظیم عزاداری حسینی می‌بیند.مراسم عزاداری روز عاشورا در تهران با حضور گسترده مردم، شکوه و عظمت خاصی یافت و پایتخت ایران بار دیگر شاهد تجلی عشق و ارادت مردم به ساحت سیدالشهداء (ع) است.
یاد آور می‌شود با فرارسیدن لحظات نزدیک به ظهر عاشورا، هیأت‌ها و حسینیه‌های تهران حال و هوایی متفاوت به خود گرفته‌اند و آماده میزبانی از عزاداران برای برپایی نماز ظهر عاشورا هستند.
کم کم پیر و جوان با نظم و شکوه خاصی در کنار هم، با چشمانی اشکبار و دل‌هایی سوگوار، صف می‌بندند تا این فریضه بزرگ را به یاد آخرین نماز امام حسین (ع) در کربلا اقامه کنند.
خادمان هیأت‌ها به آماده‌سازی فضای حسینیه و نظم‌بخشی صفوف نمازگزاران می‌پردازند؛ همزمان، صدای ندای «حی علی الصلاه» بر فضای محله‌ها طنین‌انداز است و حسینیه‌ها مهیای لحظه‌ای معنوی و سراسر حضور و روحانیت می‌شوند تا بار دیگر شعائر حسینی در مهم‌ترین صحنه خود، یعنی نماز ظهر عاشورا، جان بگیرد و پیام ایثار و بندگی برای نسل امروز یادآوری شود