عاشورا؛ مکتب کرامت و بیداری/مردم باید دعوت ولی زمان را اجابت کنند
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، عاشورا را مکتبی زنده برای کرامت انسانی، بیداری، مسئولیت پذیری و عدالت خواهی دانست و گفت: نسل امروز باید با شناخت دین و عمل به آن، پاسدار عزت اهل بیت و خط مقاومت باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، آیتالله رضا رمضانی نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری و دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) ظهر امروز در مراسم عزاداری عاشورای حسینی که در شبستان حرم حضرت فاطمه اُخری (س) خواهر گرامی امام رضا (ع) در رشت برگزار شد، با بیان اینکه عاشورا مدرسهای برای رشد، آزادی، عدالتخواهی، مسئولیتپذیری و کرامت انسانی است، اظهار کرد: عاشورا تنها یک واقعه تاریخی نیست، بلکه جریانی زنده و ماندگار است که همواره الهامبخش آزادگان جهان بوده است.
وی با تأکید بر اینکه شناساندن سیره اهل بیت (ع) یعنی تبیین مسیر کرامت انسانی، گفت: در نخستین آیاتی که بر پیامبر اسلام نازل شد، خداوند خود را «ربّ اکرم» معرفی میکند و این نشان میدهد هدف بعثت، رساندن انسان به جایگاه کرامت است.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با استناد به آیه شریفه «وَلَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ» افزود: کرامت در ذات همه انسانها وجود دارد اما تحقق و بهرهمندی از آن نیازمند تلاش و تعقل است؛ چرا که انسان واجد ظرفیت و استعدادی است که آسمانها و زمین و کوهها از تحمل آن عاجز بودند.
*عقل و استعداد، سرمایههای بینهایت انسان
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به ظرفیت بینهایت عقل و استعداد انسانی بیان کرد: متأسفانه بسیاری از انسانها تنها بخش اندکی از ظرفیتهای خدادادی خود را بهکار میگیرند.
خداوند کرامتی عظیم در وجود انسان نهاده که تنها با اندیشه، فهم و بصیرت شکوفا میشود، سیره اهل بیت (ع) این آموزه را برای ما به همراه دارد که مسیر کرامت از رهگذر بصیرت و بینش عبور میکند.
رمضانی، بصیرت را یکی از آموزههای بنیادین اهل بیت (ع) برشمرد و بیان کرد: انسان بیبصیرت ممکن است از نظر ظاهری سالم باشد اما از درک زندگی مطلوب و تعالی انسانی محروم خواهد بود.
وی با نقل سخنی از امام کاظم (ع) مبنی بر اینکه «مفتاح البصیره، الفقه» گفت: بدون تفقه در دین، حتی بندگی خدا نیز ناقص خواهد بود؛ زیرا کلید معرفت، فهم و بینش عمیق است.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اهمیت جهتدهی محبت، خاطرنشان کرد: انسانها ذاتاً اهل محبتاند، اما این محبت باید هدفمند باشد.
محبت به خود، اولین مرحله در مسیر رشد و سلوک انسانی است و مقدمه آشتی با خداوند و مردم محسوب میشود.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به تعبیر قرآنی «علیکم انفسکم» افزود: مراقبت از خود، نشانه محبت هدفمند و آغازی برای شناخت ظرفیتهای درونی و رشد معنوی است.
بسیاری از انسانها بهدلیلعدم شناخت خویش، با خود قهر هستند.
*رهایی از جهل و رذائل، هدف بعثت و عاشورا
رمضانی هستی را جلوهای از وجود خداوند دانست و بیان کرد: آشتی با هستی، انسان را به صلح با خالق سوق میدهد، دین آمده تا انسان را از زنجیرهای جهل، فریب، کینه و رذائل اخلاقی رهایی بخشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری، فضائل اخلاقی همچون صداقت، شجاعت، عفت و حلم را پایههای انسانیت برشمرد و گفت: محبت به فضیلت در نهاد انسان قرار دارد و باید آن را رشد داد.
ائمه شیعیان را با معیارهایی چون عقل، حلم، وفا و صداقت میسنجیدند نه با ادعاهای لفظی.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با انتقاد از نگاه ظاهربینانه به علم در برخی محافل افزود: علمی که تنها در زبان جاری باشد، نهتنها فایده ندارد بلکه باری بر دوش انسان میشود.
اما اگر علم در جان انسان بنشیند، او را در مسیر بندگی و رشد یاری خواهد داد.
وی با استناد به خطبه 34 نهجالبلاغه، خیرخواهی برای مردم، توزیع عادلانه ثروت، تعلیم برای زدودن جهل و تربیت برای ارتقای انسان را چهار وظیفه اساسی حکومت را برشمرد.
رمضانی با اشاره به واقعه کوفه و نقش مسلم بن عقیل، هشدار داد: همانگونه که مردم کوفه دعوت امام حسین (ع) را لبیک نگفتند، نباید امروز دعوت امام زمان (عج) نیز بیپاسخ بماند.
جامعه باید برای اجابت دعوت «مسلم زمانه» آماده باشد.
وی با نقل جملهای از سیدحسن نصرالله مبنی بر اینکه «زینب دیگر نباید اسیر شود»، گفت: این مسئولیت بزرگ امروز بر دوش نسل جوان و بیدار است که پاسدار عزت اهل بیت (ع) و خط مقاومت باشند.
*محور مقاومت، اسرائیل را به زانو درآورده است
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان با اشاره به پیروزیهای جبهه مقاومت در منطقه تصریح کرد: رژیم صهیونیستی در برابر اراده ملتهای بیدار در غزه، لبنان، یمن و ایران شکست خورده و تصور همراهی ملت ایران با دشمن پس از حمله اخیر، خیال باطلی بود و پیروزی واقعی آن است که ملتی مورد حمله قرار گیرد و تسلیم نشود.
ملت ایران با مقاومت خود، پیروز حقیقی این میدان است.
رمضانی آزادی را جوهره و زیربنای همه فضائل انسانی دانست و بیان کرد: بهفرموده امام صادق (ع) و امام حسین (ع)، پنج رکن اساسی شخصیت مؤمن عبارتند از وفای به عهد، تدبیر، حیا، حسن خلق و حریت.
اگر آزادی از مؤمن گرفته شود، دیگر فضائل نیز بیاثر خواهند بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با رد ادعای دینگریزی جوانان خاطرنشان کرد: دینگریزی بهمعنای دشمنی با فطرت است و هیچ جوانی با فطرت خود دشمن نیست، اگر جوانان از دین فاصله گرفتهاند، مشکل از شیوههای ارائه ماست نه از اصل دین.
*مکتب عاشورا در حال جهانی شدن است
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به توسعه مجالس عزاداری در اروپا و آمریکا گفت: امروز هزاران مرکز اسلامی در کشورهای غربی فعال هستند و حتی در کوچهپسکوچههای لندن و برلین مجالس روضه امام حسین (ع) برپاست.
اربعین، امروز به بزرگترین گردهمایی معنوی جهان اسلام تبدیل شده است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) خطاب به جوانان تأکید کرد: خودتان را پیدا کنید؛ اگر خودتان را بشناسید، با خدا، جامعه و هستی آشتی خواهید کرد، پیام محوری عاشورا همین است؛ شناخت خویشتن، حضور در میدان عمل و لبیک به دعوت ولی زمان، اگر دین را با زبان فاخر خود برای نسل جوان معرفی کنیم، عاشق آن خواهند شد.
اکنون فرصت آن است که این میراث عظیم را جهانی کنیم.
انتهای پیام/