خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نبض مقاومت در کوچه‌های ایمان؛ روایت مردم مازندران از هیئت‌های محرم - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 15 تیر 1404 - 10:12
در روزهای پرشور محرم و صفر، هر ساله هیئت های مذهبی محلی برای عزاداری و کانونی برای تجلی ایثار، شهادت و اتحاد مردمی اند. از نوجوانان گرفته تا کهنسالان، همه در این دریای سوگ و نور غوطه ور می شوند.
هيئت،مذهبي،مازندران،فرهنگي،ترويج،نسل،تسنيم،عاشورايي،ثبت،تاكي ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، ماه محرم، خیابان‌ها حال و هوایی دیگر می‌گیرند؛ پرچم‌ها برافراشته، صدای نوحه‌خوانی در کوچه‌ها طنین‌انداز و چای نذری لب‌ریز از محبت و همدلی است.
هیئت‌ها تنها محل عزاداری نیستند.
بلکه جایی‌اند برای پرورش روحیه ایثار، امید، مقاومت و تجدید عهد با آرمان‌های حسینی.
روایت‌هایی از دل مردم را به وضوح می‌توان در هیئت‌ها و موکب‌ها دید نوجوانانی که اولین‌ بار در دسته‌ها طبل زدند تا جوانانی که پویش‌های مردمی راه انداختند.
آرمان 16 ساله است، طبل‌زن دسته محلی و می‌گوید: «اولین سالیه که طبل می‌زنم.
حس عجیبی داره.
یه جور احساس مسئولیت.
انگار من هم بخشی از این مسیر بزرگم.
در راه امام حسین علیه السلام».
خانم جوادی معلم بازنشسته آموزش و پرورش به همراه نوه و فرزند در هیئت عزاداری حضور دارد و افزود: «ما سال‌هاست تو این هیئت‌ها شرکت می‌کنیم.
هر سال نسل جدیدی میاد؛ انگار چراغی از نسل قبل به نسل بعد داده میشه.
این پیوستگی، خودش معجزه‌ست.
کلاس درس و آموزشه.»
رضا دانشجوی فعال فرهنگی نیز در گفت‌وگو با تسنیم از حال و هوای هیئت‌ها در این شب و روزها گفت: محرم برای ما فقط عزاداری نیست؛ فرصتیه برای فعالیت اجتماعی.
امسال با رفقا در کمپین اهدای خون و بسته معیشتی شرکت کردیم.
« تکاپوی هیئت تا وسعت دل»
وارد هیئت که می‌شویم، صدای سینه‌زنی از کوچه پیچیده بود و همه، نه با نذر و نیت، که با دل‌تنگی آمده‌اند روضه اباعبدالله الحسین علیه السلام.
بوی اسپند و چای شیرین می‌پیچید توی هوا هییت.
صدای نوحه‌خوان، از عمق تاریخ به گوش می‌رسد این صدا نه صدایی معمولی، که روضه‌ای بر دل‌های زخم‌خورده و مرهمی برای آشفتگی‌هاست.
گوشه‌ای پیر و جوان و کودک و بزرگ و مرد و زن نشسته‌اند.
چراغ‌ها خاموش شد.
فقط نور ضعیف شمعی روی سفره افتاده است.
مردم آرام اشک می‌ریزند؛ پسر نوجوانی شالش را محکم کرد و بلند فریاد زد "یا حسین" علیه السلام.
زنجیرهایی در فضا به صدا در می‌آیند.
نغمه‌ای میان ضرب آهنگ‌ها جاری است مثل صدای زندگی، مثل هشدار یک بیدارباش.
پرشان می‌گوید، نه برای صرفاً عزاداری، که برای دیدن خودم در آینه‌ای روشن‌تر به هیئت می‌آیم.
هیئت برای من شد مدرسه‌ای از ایمان و احساس، از گریه و عمل، از اشک و امید.
باقری رئیس هیات های مذهبی مازندران با بیان اینکه محرم امسال با شور عاشورایی هیئت‌ها پایگاه تبیین و روایت گری شده ‌اند در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: 5 هزار هیئت مذهبی در مازندران داریم و شورای هیات مذهبی با ورود جدی و مدیریت فرهنگی با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان هئیت را تشکیل داده است.
باقری با تاکید بر شور و نوای حسینی در هیئت‌های مذهبی خاطرنشان کرد: در استان 24 شورای هیئت مذهبی داریم و هیئت های مذهبی شهرستان ثبت می‌شوند.
وی با تاکید بر لزوم توانمندسازی هیئت های مدهبی مازندران تصریح کرد: برنامه ویژه کودکانه و مهدویت نیز اجرا می‌شود و در رده های سنی مختلف برنامه قابل اجراست.
باقری به نقشه فرهنگی کشور اشاره کرد و یادآور شد: فرهنگ صحیح می‌تواند ملت‌ها را بسازد و هیئت های مذهبی با مدیریت فرهنگی ضمن فعال‌سازی استعدادها و حماسی سازی فضا در ترویج نسل عاشورایی و مرورش نسل جوان نقش دارند.
رئیس هیئت‌های مذهبی مازندران بیان کرد: در شهرهای مازندران برنامه‌های احلی من العسل و اجتماع جوانان و اجتماعات در خصوص دستاوردهای انقلاب و تبیین جنگ 12 روزه اجرا می‌شود.
وی با بیان اینکه اگر در ارائه خدمت فرهنگی و آموزشی تلاش شود کمک زیادی به تبلیغ و ترویج نسل عاشورایی خواهد شد عنوان کرد: حدود 5هزار هیئت ثبت شده داریم که در سامانه ثبت هستند و روضه های خانگی بسیاری نیز اجرا می‌شود و شاهدیم بسیاری در هیئت ها فعالیت می‌کنند که می‌توان این هیئت ها را ثبت کرد.
وی با اشاره به فعالیت 1500 هیئت دانش آموزی و فعالیت 244 هیئت بانوان ثبت شده بیان کرد: کارگروه جهاد تبیین، فضای مجازی و محرومیت زدایی را هم تشکیل دادیم.
رئیس شورای هیئت های مذهبی مازندران با اشاره به تربیت نیروی انقلابی و تمدن ساز در شاخه های مختلف هیئت اظهار کرد: تقویت رابطه هیئت و جوانان و هیئت و ولایت از جمله مسائلی است که دنبال کرده‌ایم.
باقری مسجد را پایگاه قرآن و توسعا فرهنگ عاشورا دانست و یادآور شد: هیئت ها در کنار مساجد و بسیج درصدد رفع موضوعات هستند و گفتمان انقلاب را باید در هیات ترویج دهیم.
حجت الاسلام ابراهیم حیدری مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران نیز در گفت و گو با تسنیم با تاکید بر انتقال پیام عاشورا اظهار کرد: از ماموریت های سازمان اوقاف ترویج فرهنگ اهل بیت است و برنامه های مختلفی در زمینه انتقال پیام عاشورایی داریم و بیشترین موقوفات مازندران هم مربوط به حضرت سید الشهداء است.
وی با اشاره به اجرای نیات واقف تاکید کرد: بهترین راهکار اجرای وقف و اجرای نیات امینانه است که در همه شهرستان‌ها موقوفات مربوط به این امر به ویژه در ماه محرم و صفر فعال هستند.
حجت الاسلام حیدری با بیان اینکه در حوزه تبلیغ اعزام مبلغان داریم گفت: برخی روحانیان بومی هستند و برخی از قم و دیگر نقاط برلی تبلیغ در بقاع متبرکه هستند تا در ترویج فرهنگ عاشورایی و تبیین جبهه مقاومت و مبارزه با رژیم جعلی اسرائیل موضوعات روز را مطرح کنند.
حجت الاسلام مهدی شریف تبار مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران هم در جمع خبرنگاران با اشاره به تقویت کانون های اخلاق و معنویت در هیات مذهبی اظهار کرد: هر هیئت اگر کارکرد خود را در مسیر اخلاق و معنویت اجرا کند می‌تواند منشا نشر معارف باشد و هدف اصلی هیئت اقامه عزا نیست بلکه نشر امر به معروف و نهی از منکر است.
این فعال فرهنگی اضافه کرد: هیئات در شرایط فعلی در ترویج فرهنگ حماسه اثرگذار هستند و مداحان و ستایشگران و مبلغان در استان نیز ویژه ایام فعال هستند.
به گفته شریف تبار، مهمترین آسیب های فرهنگی یک بعدی نگری بوده و باید هیئات تک بعدی نگاه نکنند و در طول سال می توانند در روشن سازی بدعت‌های مختلف ایفا وظیفه کنند.
سردار حسن مفخمی فرمانده انتظامی مازندران نیز در گفتگو با خبرنگاران در خصوص ایجاد فضای آرامش و امنیت هیئات مذهبی گفت: پلیس در برقراری با آرامش مراسمات در سراسر استان ورود می‌کند.
وی افزود: دغدغه مردم در ایام تعطیل و در بحث سرقت ها به حداقل ممکن می‌رسانیم و برای حضور مسافران برنامه ریزی شد تا مشکلاتی نداشته باشیم.
سردار مفخمی با تاکید بر استفاده از همه ظرفیت ها در برقراری نظم اطهار کرد: با مسئولان حسینیه و مساجد و موکب و هیئت جلساتی برگزار شد و فرماندهان انتظامی از تکایا بازدید می‌کنند و موضوعات پیگیری می‌شود.
سردار مفخمی گفت: پیش از جنگ 12 روزه در آمادگی کامل بوده و ایست و بازرسی های مختلف برگزار می‌شود و با همراهی مردمی شاهد ایجاد امنیت هستیم و در مبادی ورودی استان برای شناسایی مزدوران تدابیر لازم اندیشیده شد.
به گزارش تسنیم، هیئت‌ها زنده‌اند؛ با نوای زنجیر، اشک‌هایی که جاری‌ست و دل‌هایی که در غم حسین علیه‌السلام متحد شده‌اند.
آنچه در این فضا شکل می‌گیرد، فراتر از سوگ است؛ اینجا، نهال‌های تعهد، مسئولیت اجتماعی و معنویت جوانه می‌زنند.
نسلی که نام حسین علیه السلام را نه فقط با اشک، که با اقدام زنده می‌کند.
اقدام در میدان عمل.
انتهای پیام/