خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نقش‌آفرینی حضرت عباس(ع) در کربلا همانند بدریون بود - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 15 تیر 1404 - 09:12
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: علت اینکه روز تاسوعا را متعلق به حضرت قمر بنی هاشم(ع) می دانند نقشی است که ایشان در جریان جنگ نابرابر کربلا ایفا کردند و ترس را به دل لشکر چند هزار نفره دشمن انداختند.
حضرت،جنگ،عباس،لشگر،بدر،كربلا،جمعيت،سعد،عمر،بن،اسلام،شرايط،نف ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در مراسم عزاداری تاسوعای حسینی که در حسینیه آل شهیدی برگزار شد، اظهار کرد: روز تاسوعا متعلق به ساحت مقدس قمر بنی‌هاشم، حضرت عباس(ع) است؛ در زیارت مقدسه قمر بنی‌هاشم این عبارت را «شما آنچه را که گذراندید که شهدای بدر گذراندند» قرائت می‌کنیم.
وی افزود: این عبارت ضمن اینکه ماهیت شخصیت با عظمت و نقش‌آفرینی حضرت عباس(ع) را در انقلاب کربلا نشان می‌دهد، بیانگر این حقیقت است که آن ملاک و معیار بلند برای امتی که بخواهند در مسیر پیامبر اکرم(ص) قدم بردارند و به اوج نقطه رضایت ایشان در حرکت اجتماعی خود برسند باید دارای این خصوصیت باشند.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی در توضیح جایگاه بدریون ادامه داد: شهدا بدر و کسانی که در جنگ بدر در رکاب پیامبر(ص) اولین جنگ با اهمیت اسلام را در مقابل کفر و شرک انجام دادند، در یک شرایط مخصوصی جنگیدند که در نهایت پیروز شدند؛ در آن شرایط طبق معادلات قطعی نظامی به‌هیچ‌وجه پیروزی برای امت اسلام نبود.
وی گفت: جریان کربلا نیز اولین جنگی بود که با طاغوت در یک رویارویی در اسلام انجام گرفت، جریان کربلا و واقعه عاشورا سرآغاز بسیاری از انقلاب‌ها برعلیه حکومت طاغوت بود؛ تا پیش از آن مقابله مستقیم با طاغوت در اسلام سابقه نداشت.
علم‌الهدی ابراز کرد: در جنگ بدر جمعیت مسلمانان 313 نفر بیشتر نبودند که در مقابل 1500 تا 2000 نفر سپاه کفار قرار گرفته بودند؛ از نظر تجهیزات جنگی و آذوقه نیز در شرایط بسیار سختی قرار داشتند؛ این موقعیت نشان داد که در امت اسلام اگر بنا شد مقابله با کفر صورت بگیرد و مسلمانان در شرایط ضعف باشند و جبهه کفر دارای بیشترین تجهیزات باشد بااین‌حال با اراده الهی این جمعیت بر جمعیت کفار پیروز خواهند شد.
وی افزود: در جریان کربلا نیز جمعیت لشگر عمر بن سعد را 120 هزار نفر تخمین زده بودند درحالی‌که جمعیت یاران امام حسین(ع) نیز تنها 120 نفر بودند؛ بااین‌وجود جنگی که بایستی در چند دقیقه تمام می‌شد، نصف روز طول کشید و از لشگر عمر بن سعد پنج هزار نفر کشته شد.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی تأکید کرد: عاملی که باعث شد جنگ به‌جای چند دقیقه، چندین ساعت طول بکشد، شخص حضرت عباس(ع) بود؛ علت اینکه روز تاسوعا را متعلق به حضرت قمر بنی‌هاشم(ع) می‌دانند، این هست که امروز عصر شمر وارد سرزمین کربلا شد و فرمان جنگ را این زیاد آورد و به عمر بن سعد دستور داد یا جنگ را شروع کن یا فرماندهی را به شمر بده؛ در این شرایط عمر بن سعد دستور حمله را به لشگر دادند.
وی عنوان کرد: وقتی صدای لشگر 120 هزار نفره عمر بن سعد به سمت خیمه‌گاه سیدالشهدا(ع) رسید؛ حضرت زینب(س) فرمودند «برادر تکلیف ما چی هست؟
باید بجنگیم؟»؛ امام حسین(ع) فرمودند «عباس کجاست؟»؛ حضرت عباس (ع) آمدند و فرمودند «دستور چیست؟»؛ امام حسین(ع) فرمودند «جانم فدای تو، برو امشب را از این‌ها مهلت بگیر»؛ وقتی حضرت عباس در مقابل لشگر قرار گرفت؛ جمعیت دشمن درجا متوقف شدند و بعد از شنیدن درخواست آن حضرت عقب‌نشینی کردند؛ آن شب نیز لشگر دشمن نگران شبیخون حضرت عباس(ع) بودند.
علم‌الهدی خاطرنشان کرد: وجود مقدس قمر بنی‌هاشم(ع) روز بعد جلوی سپاه ایستاده بودند و دشمن با دیدن ایشان جرئت حمله نداشتند؛ در آن روز جنگ برای دشمن فرسایشی شد، درست همان اتفاقی که در جنگ بدر رخ داد؛ بنابراین نقشی که مسلمانان در جنگ بدر داشتند، حضرت عباس(ع) در جریان کربلا ایفا کردند.
انتهای پیام/282