خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اردوغان: انتقال جنگنده های اف-۳۵ به ترکیه در دولت ترامپ رخ خواهد داد

مشرق | بین‌الملل | شنبه، 14 تیر 1404 - 21:58
رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد که انتقال جنگنده های اف-۳۵ به این کشور احتمالا در دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اتفاق خواهد یافت.
تركيه،اف،آمريكا،جنگنده،فروش،گزارش،طيب،اردوغان

به گزارش مشرق، رجب طیب اردوغان پس از بازگشت از آذربایجان به خبرنگاران گفت: ما در درجه اول برای امنیت خودمان به جنگنده های اف-۳۵ نیاز داریم.
موضوع اف-۳۵ برای ما نه تنها مسئله به دست آوردن فناوری‌های نظامی است، بلکه مسئله مشارکت قوی، به ویژه در عرصه‌های بین‌المللی مانند ناتو نیز هست.
وی ادامه داد: ما این موضوع را مورد بحث قرار داده‌ایم و توسعه آن را زیر نظر داریم.
من معتقدم که ترامپ به توافقاتی که منعقد کرده‌ایم پایبند خواهد ماند.
فکر می‌کنم تحویل تدریجی اف-۳۵ به ترکیه در دوره ریاست جمهوری او انجام خواهد شد.
شبکه «فاکس‌نیوز» گزارش داد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پس از گفت‌وگو با «رجب طیب اردوغان» همتای ترک خود در حال بررسی لغو تحریم‌ها و ازسرگیری فروش جنگنده‌ها به ترکیه است.
به گفته این منابع، رئیس‌جمهور آمریکا به طرح فروش جنگنده‌های «اف-۳۵» که هدف مهم ترکیه محسوب می‌شود نیز ابراز تمایل کرده است البته مشروط بر اینکه دو طرف به توافقی دست یابند که سامانه روسی «اس-۴۰۰» ترکیه را غیرفعال کند.
این توافق می‌تواند شامل جداسازی بخشی از تجهیزات این سامانه یا انتقال آن‌ها به یک پایگاه تحت کنترل آمریکا در ترکیه باشد.
بر اساس این گزارش، کنگره سال گذشته [میلادی] فروش ۲۳ میلیارد دلاری ۴۰ فروند جنگنده «اف-۱۶» و کیت‌های نوسازی برای ۷۹ فروند از جنگنده‌های موجود در ناوگان ترکیه را تایید کرد، اما مذاکرات میان وزارت دفاع ترکیه و شرکت «لاکهید مارتین» که سازنده این جنگنده است، همچنان ادامه دارد.
به گفته یک منبع آگاه، تیم ترامپ خواستار بررسی‌های حقوقی و فنی درباره راه‌های جلوگیری از قرار گرفتن ترکیه در لیست نقض‌کنندگان تحریم‌های «قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌ها» (CAATSA) شده است.