یسرائیل هیوم: آخرین گامهای توافق مبادله اسرا برداشته میشوند - تسنیم
روزنامه یسرائیل هیوم در گزارشی که در پایگاه اطلاع رسانی خود منتشر کرد، از برداشتن آخرین گام ها برای تحقق توافق مبادله اسرا برداشت و به ساز و کار مبادله 10 اسیر صهیونیست از میان 20 اسیر زنده پرده برداشت.

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، این رسانه عبری زبان در گزارشی خود از آخرین لحظات پیش از امضای توافق مبادله اسرا سخن گفت و اعلام کرد، بعد از آنکه حماس پاسخ مثبت خود را به پیشنهاد فعلی ارائه شده برای توافق مبادله اسرا اعلام کرد، آخرین اقدامات برای انجام این مهم از جمله انتخاب 10 اسم از میان 20 اسیر زنده باقی مانده در حال انجام است.
در ادامه این گزارش آمده است، در سایه پیشرفت حاصر در مذاکرات مربوط به توافق مبادله اسرا و آتش بس در غزه و با توجه به پاسخ نسبتا مثبت حماس به طرح پیشنهادی آمریکا، این پرسش دردناک مطرح میشود که 10 اسیر که قرار است در این مرحله از توافق آزاد شوند، چگونه انتخاب خواهند شد؟
این در حالی است که 8 نفر از این اسرا قرار است در روز اول اجرایی شدن توافق آزاد و دو نفر دیگر هم در روز 50 تسلیم شوند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است در حالی که 638 روز از جنگ غزه میگذرد، همچنان حماس 50 اسرائیلی را در اختیار دارد، براساس اطلاعات موجود 19 نفر از آنها همچنان در قید حیات هستند و البته براساس ارزیابیهای موجود ارییل کانیو هم میتواند جزو افراد زنده دسته بندی شود، چون هیچ دلیلی مبنی بر مرگ وی در دست نیست.
قرار است شامگاه امشب (شنبه شب) کابینه اسرائیل جلسهای را برای بررسی پاسخ مثبت حماس تشکیل دهد.
شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونستی هم در گزارشی در همین رابطه اعلام کرد پیش بینی میشود که اسرائیل طی روزهای آینده در دوحه با حماس (که قرار بود آن را در این جنگ از بین ببرد) وارد مذاکرات غیر مستقیم شود.
در ادامه این گزارش آمده است: دو منبع فلسطینی نزدیک به حماس در این رابطه به رسانههای عربی اعلام کردند، در این دور از مذاکرات ساز و کار اجرای آتش بس در غزه براساس پیشنهاد جدید و تعدیل شده مورد بررسی قرار بگیرد.
این منابع تاکید کردند، مذاکرات و تلاشهای میانجیها برای پایان دادن به جنگ غزه همچنان ادامه دارد و در این چارچوب میانجیها تمامی تلاش خود را برای نهایی کردن زمان آغاز مذاکرات به کار بستهاند تا بعد از آن زمان اعلام آتش بس و اجرای توافقنامه هم نهایی شود.
به نوشته پایگاه اطلاع رسانی این رسانه عبری زبان، یکی از مهمترین درخواستهای حماس مشخص کردن ساز و کار ورود کمکهای بشر دوستانه به نوار غزه است، این جنبش در تلاش است تا همان الگوی قدیم اجرایی شده و کمکها با استفاده از کامیونهای سازمان ملل متحد، هلال احمر و هیئتهای بین المللی دیگر وارد نوار غزه شود و از طریق آنها توزیع شود و در این رابطه هیچ نقشی به شرکت آمریکایی ایجاد شده، داده نشود.
از پیش شرطهای حماس آن است که کمکها به اندازهای وارد شوند که نانوایی ها، بیمارستانها و بقیه زیر ساختهای غیر نظامی بتوانند با تمامی توان خود فعالیت خود را از سر بگیرند امری که اسرائیل با آن مخالف است.
یکی دیگر از خواستههای حماس آن است که ارتش اسرائیل باید ملزم شود نیروهای خود را از مناطقی که در مرحله آتش بس سابق در اختیار نداشت، خارج کند.
این به آن معنی است که ارتش اسرائیل باید مناطقی را که بعد از ازسرگیری جنگ به اشغال خود در آورده، تخلیه کند، اسرائیل با این خواسته هم مخالف است.
مسئله سوم هم مربوط به دریافت تضمینهایی برای دستیابی به آتش بسی فراگیر و بلند مدت است، حماس خواهان تعهد واضح و شفافی از سوی میانجیها به ویژه ایالات متحده در این رابطه است و اینکه آنها متعهد شوند اسرائیل بعد از پایان دوره 60 روزه آتش بس، مجددا جنگ را از سر نخواهد گرفت، اسرائیل در این رابطه هم آن را مربوط به خود ندانسته و معتقد است اگر تعهدی هم باشد باید واشنگتن ارائه کند.
در کنار آن حماس به دنبال آن است که تضمینهایی در رابطه با تمدید مذاکرات در صورت پایان زمان رسمی آن تا زمان دستیابی به توافق فراگیر شود، حتی اگر این مذاکرات به شکلی غیر رسمی ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/